FB pixel TP pixel
10 hereckých objevů roku 2017 © TMDB

10 hereckých objevů roku 2017

Pokračujeme v našem ohlédnutí za končícím rokem. Tentokrát se podíváme na desítku nových hereckých tváří, které nás letos zaujaly. Pro některé z nich byl letošní rok první velkou hereckou příležitostí, pro další naopak završením dlouholeté snahy dostat se do Hollywoodu. A zatím to vypadá, že je čekají hezké role i v budoucnu.

Tipy na film Asa Nu Maan Watna Da © TMDB

Dafne Keen

Asa Nu Maan Watna Da | Indie | 2007

Letošní nejlepší komiksovka a podle Filmtora i nejlepší film, Logan: Wolverine, pomohl mladé španělskoanglické herečce Dafne Keen nastartovat hereckou kariéru. V roli X-23, Wolverinovy nástupkyně, zaujala širší filmovou kritiku a dobyla srdce nespočtu fanoušků mutantích komiksů. Rovněž získala angažmá ve filmu Anna, ve kterém po boku legendárního Andy Garcíi ztvární stejnojmennou dívku. Její kariéra je na začátku, proto doufejme, že jí nepotká prokletí dětských herců, kvůli kterému už nejedna hvězdička zhasla.

 63 %
© TMDB

Ray Fisher

Do roku 2016 měl mladý herec Ray Fisher na kontě jen vedlejší roli v jedné epizodě seriálu The Astronaut Wives Club, následně však od studia Warner Bros. dostal nabídku, jež se neodmítá, díky čemuž se stal členem rodícího se vesmíru DCEU. Coby neohrožený hrdina Cyborg debutoval v krátkém cameu ve snímku Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, definitivně se pak mezi hvězdy zařadil letos, když v týmovce Liga spravedlnosti zaujal a pomohl dříve ne tak známého hrdinu ze stáje DC Comics proslavit po celém světě. V roli Victora Stonea bude nejspíše pokračovat v sólovém filmu i crossoverovém Flashpointu. Pak bude jen na něm a jeho talentu, zda se dokáže kyborgovské škatulky vymanit a prorazit i v jiných filmových žánrech.

Two 4 One © TMDB

Bill Skarsgard

Two 4 One | Kanada | 2014 | Komedie

Další z pokračovatelů slavného švédského hereckého rodu (otec Stellan Skarsgard, bratr Alexander Skarsgard), mladý Bill, ve filmu debutoval sice už ve svých deseti letech, pořádných rolí se však dočkal až letos. Byť dříve hrál v hitech jako Anna Karenina či Aliance, až role děsivého klauna Pennywise mu přinesla slávu a uznání fandů po celém světě. Vedle filmu To se však objevil i v komiksovce Atomic Blonde: Bez lítosti, kde sekundoval Charlize Theron a Jamesi McAvoyovi a do příštího roku si nabral belgický koprodukční film Emperor.

 72 %
Sledovat Online na iTunes  iTunes | od 13. 1. 2023
© TMDB

Isabela Moner

Dětské publikum si Isabelu pamatuje ze seriálů Growing Up Fisher a 100 věcí, které byste měli udělat před střední, ve filmu se však výrazněji prosadila až letos a to rovnou v populární transformeří franšíze. V zatím poslední epizodě populární série s podtitulem Poslední rytíř si Isabela zahrála dívku Izabellu, předčasně vyspělou chovatelku robotických dinosaurů. Svou rolí zaujala producenty filmu Sicario 2: Soldado, ve kterém si Moner příští rok střihne zatím neznámou roli.

© TMDB

Kelly Marie Tran

Kalifornská rodačka s vietnamskými předky letos vlétla do světa blockbusterů jako velká voda. Díky roli Rose Tico, jedné z hlavních postav nejnovější epizody Star Wars s podtitulem Poslední z Jediů jí najednou znají obrovské masy fanoušků po celém světě. Jestli svého nečekaného úspěchu využije je jen na ní samotné, může však těžit i z výskytu v epizodě IX.

More than Blue © TMDB

Grace Fulton

More than Blue | Tchajwan | 2018 | Romantické filmy

Panenka Annabelle pomohla další herečce v kariérním vzestupu. Zatímco roku 2014 účinkování v jedničce tohoto spin-offu Wanova V zajetí démonů vystřelilo do výšin tehdy ne příliš známou Annabelle Wallis, sequel s podtitulem Zrození zla Zrození nastartoval kariéru mladé Grace Fulton. Spolupráce se švédským režisérem Davidem F. Sandbergem jí navíc evidentně sedla, protože Grace uvidíme i v jeho dalším projektu, jímž nebude nic menšího než komiksový spektákl Shazam, v němž vycházející hvězda ztvární Mary Marvel.

 61 %
© TMDB

Pom Klementieff

Sličná Kanaďanka, která hovoří sedmi jazyky, je sice v Kanadě hvězdou už delší dobu, širší filmové publikum si jí však všimlo až nyní. Pom totiž v hitovce Strážci Galaxie Vol 2 ztvárnila Mantis, Egovu služebnou, která se nakonec přidá k týmu. S touto rolí nejspíše spojí příští roky své kariéry, neboť byl potvrzen její výskyt ve třetích Avengers i Strážcích, takže se nemusíme bát, že bychom o její herecké výkony byli ochuzeni.

NOW: In the Wings on a World Stage © TMDB

Eiza Gonzales

NOW: In the Wings on a World Stage | USA | 2014 | Dokumenty

Mexická kráska se sice pravidelně objevovala v seriálu Od soumraku do úsvitu, ve filmu však výrazněji zaujala až letos. V akční heist komedii Baby Driver ztvárnila milenku gangstera v podání Jona Hamma a svůj herecký šarm doplněný výrazným sex appealem nám díky úspěchu tohoto snímku naservíruje i příští rok, kdy ji uvidíme v manze Alita: Battle Angel i v životopisném dramatu Marwencol.

 70 %
Les Sages fous et les fous sages © TMDB

Sophia Lillis

Les Sages fous et les fous sages | Francie | 2007

Kromě Billa Skarsgarda se v hororu To zviditelnila i celá plejáda dětských herců. Zatímco Finn Wolfhard či Jack Dylan Grazer měli před filmem na kontě důležité role v seriálech, představitelka hlavní ženské role, Sophia Lillis, svou první větší příležitost dostala až zde. Role Beverly Marsh jí každopádně otevřela dveře do seriálového světa a už příští rok uvidíme Sophii po boku hvězdné Amy Adams v seriálu Sharp Objects.

 78 %
Abandoned Dead © TMDB

Sofia Boutella

Abandoned Dead | USA | 2015 | Horory

Sofia si sice zahrála v prvních Kingsmanech i třetím Star Treku, až letos se však dočkala pořádného průlomu. V pilotním filmu vesmíru Dark Universe si totiž střihla samotnou Mumii, prastarou vražedkyni Ahmanet, která se po letech v irácké kobce vrací na svět s úmyslem přetvořit jej k obrazu svému. Vedle Mumie však Sofia zazářila i po boku jihoafrické herečky Charlize Theron v komiksovém filmu Atomic Blonde: Bez lítosti. Výkony v těchto snímcích nezůstaly nepovšimnuty a tak Boutellu již příští rok uvidíme v adaptaci Bradburyho románu 451 stupňů Fahrenheita, kde si zahraje po boku Michaela Shannona i jeho jmenovce Jordana.

 40 %
Sledovat Online na iTunes  iTunes | od 11. 11. 2022
 24 zobrazení   3 se líbí
30 nejlepších nových seriálů roku 2017
30 nejlepších nových seriálů roku 2017
22.12.2017 | Tipy na film

Letošní rok byl pro seriálové novinky opravdu mimořádný. Na HBO, Amazonu, Netflixu a dalších online půjčovnách se objevila obrovská spousta výborných seriálů. Jestli si chcete během ujídání vánočního cukroví pustit nějakou novinku, máme pro vás hned 30 doporučení, kde si musí vybrat opravdu každý. A seřazeno abecedně, abychom nikomu nenadržovali.

10 nejlepších seriálových návratů roku 2017
10 nejlepších seriálových návratů roku 2017
21.12.2017 | Tipy na film

Naše ohlédnutí za letošním rokem se chýli ke konci. Dnes se podíváme, které seriály starších ročníků se letos vrátily v nejlepším formě a mohou tak potvrdit rčení, že zrají jako dobré víno. Vybrali jsme to nejlepší ze současné seriálové tvorby online (chybí Živí mrtví či Vikingové, protože ty se u nás bohužel v premiéře nevysílají) a zítra se podíváme na nejlepší novinky roku (tam čekejte třeba Příběh služebnice).

10 nejdůležitějších českých filmů roku 2017
10 nejdůležitějších českých filmů roku 2017
20.12.2017 | Tipy na film

Pokračujeme v našem seriálu, ve kterém se ohlížíme za končícím rokem 2017. Dnes se podíváme, které zajímavé české filmy se letos v kinech objevily. Své nové filmy představili Jan Svěrák či Jan Hřebejk, ohlédli jsme se za dávnou minulostí i žhavou současností a vedle hraných filmů letos zaujaly i ambiciózní dokumenty.

10 nejlepších filmů, které jste v kinech letos neviděli
10 nejlepších filmů, které jste v kinech letos neviděli
19.12.2017 | Tipy na film

Včera jsme vám představili nejlepší filmy roku, které jste mohli tento rok vidět v našich kinech. Díky rozmachu streamovacích služeb jako Netflix či Amazon, a také díky tomu, že kinodistribuce není nafukovací, se ale některé zajímavé snímky objevily pouze online. Vybrali jsme desítku těch nejzajímavějších, které byste si neměli nechat uniknout.