FB pixel TP pixel
10 nejvtipnějších epizod Přátel, kterých se člověk nepřekouká © TMDB

10 nejvtipnějších epizod Přátel, kterých se člověk nepřekouká

Legendární Přátelé oslavili o víkendu 25 let od vysílání první epizody. A jelikož nás tahle sitcomová bomba zasáhla natolik, že ji stále sjíždíme prakticky každý den, dali jsme dohromady 10 epizod, které v nás i po letech rezonují ze všech nejvíc a zřejmě jich nikdy nebudeme mít dost. Souhlasíte?

Tipy na film

Ten s maturitním plesem (2. řada, 14.díl)

Nezačít s nejlepší seriálovou romancí všech dob? Vztah Rosse (David Schwimmer) a Rachel (Jennifer Aniston) se táhnul přes 10 let, ale nikdy nebyl lepší než ve svých začátcích. Kdo by si nevzpomněl na zklamání, když Rachel spatřila Rosse v úvodu 2. řady s Julie (tou perfektní, odporně sympatickou Julie!), anebo když to ti dva konečně dali dohromady v závěru 7. dílu 2. řady. Ve zhasnuté kavárně, za zvuků kapek deště. No prostě romantika jako trám, kterou poté prohloubil 14. díl téže řady, v němž jsme se dozvěděli, že Ross málem vzal Rachel na maturitní ples v dobách, kdy měla křivý nos a Monika byla obézní a chodila s Royem, který viděl Star Wars 317krát. Co začíná jako nostalgický vtip plný paruk, knírků a Rossových legendárních kláves (tentokrát hraje motiv z Policajta z Beverly Hills) se ke konci videa mění ve smutnou podívanou, kdy Přátelé zjistí, že v momentě, kdy Ross vyšel z pokoje v obleku a s kyticí, mu Rachel pláchla se svým klukem Chipem. Naštěstí pro Rosse, Rachel mu to dokáže vynahradit. Bože, kam jsme jen dali kapesníky?!

Ten, ve kterém nikdo není připraven (3. řada, 2. díl)

Ross a zbytek Přátel se chystá na galavečer u příležitosti finančního zajištění místního muzea. Co se může pokazit. Co třeba to, že nikdo není připraven. Rachel si zkouší jedny šaty za druhými, Joey Chandlerovi zasedne křeslo, což vyústí v osobní bitvu (pozor na výpady!), Monika řeší telefonát na záznamníku od svého bývalého Richarda (Tom Selleck) a Phoebe si zašpiní šaty hummusem! Není divu, že Ross s každou další minutou šílí. Tohle je totiž nekončící přehlídka neskutečně trefných gagů, které jako obvykle vládnou Matt LeBlanc a Matthew Perry.

Ten s americkým fotbalem (3. řada, 9. díl)

Na Den Díkuvzdání (tyto díly obecně patřily vždy mezi nejlepší) se Přátelé rozhodnou zahrát si před večeří americký fotbal. Ross a Monika sice prozradí, že by hrát neměli, protože se kdysi poprali o Gellerův pohár, ostatní je však přesvědčí, čímž začne tuhá bitva na místním plácku. Joey a Chandler se přetahují o přihlížející dívku Marghu, aby ze sebe udělali pitomce. Ross i Monika se snaží co nejvíce nezapojit Rachel, která je rozený dřevák. A vše vrcholí klasickým gellerovským sporem, jenž oběma sourozencům vydrží až dlouho do noci.

Ten s rugby… a Jemenem (4. řada, 15. díl)

Ross se snaží dokázat své přítelkyni Emily, že má i svou drsnou stránku. A to tak, že se rozhodne hrát s jejími přáteli rugby. Všichni se mu samozřejmě vysmějí a Ross dostane pěkně do těla. Ještě lepší zápletkou je však Chandlerův úprk před Janice, kterou potká spolu s Rachel na manikůře (mimochodem, všimli jste si, kolikrát seriál naráží na Chandlerovu možnou homosexualitu? Původně měla být jeho postava gay!). Chandler je natolik zoufalý, že Janice řekne o svém stěhování do Jemenu, které samozřejmě neexistuje. Aneb „Dobrý den, prosím jednu falešnou letenku do Jemenu.“

Ten s Rossovým sendvičem (5. řada, 9. díl)

Ross Geller bývá obvykle vnímán jako ten nudnější z celé bandy Přátel. Epizoda se sendvičem, v němž je maso z předchozího Dne Díkuvzdání, a který Rossovi v práci někdo krade, je však zaručené komediální zlato. Ross totiž dospěje k dokonalému mentálnímu kolapsu způsobenému tím, že je už třikrát rozvedený a i poslední stabilní věc v jeho životě mu někdo krade z pracovní lednice. Nejlepší na tom všem je, že se Ross rozhodne své kolegy zastrašovat a získá přezdívku Mentál Geller. A pak… pak konečně praskne, kdo mu sendvič snědl a zda ho vůbec snědl celý. „Vy jste snědl můj sendvič?… MŮJ SENDVIČ!“

Ten s novoročním předsevzetím (5. řada, 11. díl)

Přátelé se s novým rokem rozhodnou, že vyzkouší držet nová předsevzetí. A zatímco Phoebe šílí z Joeyho, který se chce naučit hrát na kytaru, aniž by se opravdu snažil, Rachel bojuje se svým nutkáním pomlouvat a Chandler z vtipkováním na účet svých kamarádů (a bolí ho to hodně!), největším borcem a zároveň trpitelem je bez diskuze Ross. Ten se totiž rozhodne obléknout na rande kožené kalhoty, které po troše vysedávání na gauči a sundání na záchodě nejdou natáhnout zpátky. Co teď? Především parádní fyzické herectví Davida Schwimmera, jež je jako obvykle okořeněné salvou brilantních dialogových i vizuálních gagů.

Ten, ve kterém všechno praskne (5. řada, 14. díl)

Poté, co spolu Chandler a Monika začnou chodit, daří se jim svůj vztah poměrně dlouho utajit. Jenže jakmile Phoebe zjistí, že Rachel a Chandler o románku kamarádů ví, rozhodne se dát zamilované dvojici za vyučenou. To vede k řadě geniálně komických situacích, kdy se oba týmy předhání v tom, kdo aktuálně ví, že ti druzí ví, že ti druzí ví, že ti druzí ví. A vše vrcholí velkolepým Phoebeiným sváděním Chandlera, kterému nezbyde nic jiného než přiznat, co k Monice cítí. A pak vše nedopatřením zjistí Ross!

Ten, ve kterém měla Monika svůj moment (7. řada, 1. a 2. díl)

Po zasnoubení s Chandlerem si chce Monika konečně jednou užít svůj moment v záři reflektorů. Jenže pak zjistí, že se Ross a Rachel líbali a začne si myslet, že jí chtějí ukrást její největší moment v životě. A zatímco všichni řeší, co jeden polibek na schodišti znamená, Joey na Chandlera praskne, že má problém s erekcí, čehož využije Phoebe, jež o tématu nezapomene složit písničku. Jak dodává kolega Tomáš Vyskočil, tenhle dvojdíl je vyvrcholením naprosto parádního težení 5. až 7. řady seriálu, kde není slabá jediná vteřina.

Ten s pomluvou (a Bradem Pittem) (8. řada, 9. díl)

Přátelé mají na Den Díkuvzdání hvězdného hosta. Na slavnostní večeři u Moniky dorazil Brad Pitt alias Will, který měl na střední škole nadváhu a čelil četným urážkám ze strany Rachel. Dokonce s Rossem utvořili klub Nenávidím Rachel a rozšířili pomluvu o tom, že má Rachel pánské genitálie. Během večera samozřejmě všechno vypluje na povrch a dozvíme se nejen o Rossově ztrátě panictví , ale i o tom, jak se vyhnout chystání slavnostní večeře. Nechybí samozřejmě lavina vtipů na téma Pittův sexappeal, Chandler trpí nedostatkem sebevědomí a Joey se rozhodne, že do sebe sám nacpe celého krocana. Hlavně si vzít pružící kalhoty!

Ten, ve kterém je Ross v pohodě (10. řada, 2. díl)

Poté, co se Ross vrátí z Barbadosu, přistihne Joeyho s Rachel během vášnivé líbačky. Po několikaminutovém civění do prázdna však prohlásí, že je se situací naprosto v pohodě, což je samozřejmě lež. Vše vrcholí Rossovou obří pitkou margarit, během které i jeho přítelkyni Charlie dojde, že Ross s Rachel rozhodně ještě neskončil. Epizoda je hlavně důkazem, že i v pozdějších řadách seriál dokázal být stále nesmírně vtipný. Byť už nebyl tak třeskutě nabouchaný jako v prvních 7 řadách.

 694 zobrazení   14 se líbí
20 nejlepších filmů s českými titulky, které jsou nyní na Netflixu
20 nejlepších filmů s českými titulky, které jsou nyní na Netflixu
09.09.2019 12:00:00 | Tipy na film

Netflix aktuálně nabzí kolem 900 titulů s českou titulkovou podporou. Rozhodli jsme se tedy jeho katalog prozkoumat a dát dohromady 20 nejlepších filmů, které jsou aktuálně v jeho nabídce k vidění. A vyšla nám poměrně pestrá směsice titulů všech možných žánrů.

Nejen Carnival Row, tohle je dalších deset dobrých seriálů na Amazon Prime
Nejen Carnival Row, tohle je dalších deset dobrých seriálů na Amazon Prime
08.09.2019 12:00:00 | Tipy na film

Carnival Row minulý týden debutoval na Amazon Prime a těší se velké divácké přízni. Pokud jste již urban fantasy natočenou v Praze dokoukali, máme pro vás několik tipů na další původní seriály od Amazonu, které byste neměli minout.

10 aktuálních megahitů na HBO GO, které by měl vidět každý
10 aktuálních megahitů na HBO GO, které by měl vidět každý
08.09.2019 | Tipy na film

I v srpnu přibyla na HBO GO kvalitní filmová díla, včetně několika blockbusterových hitů, které ovládly žebříčky sledovanosti. Podívejte se na deset nejsledovanějších filmů a dejte nám vědět, který z nich se vám líbil nejvíce a na které se teprve chystáte.

10 novinek na HBO a Netflixu, které byste měli vidět o chladném víkendu
10 novinek na HBO a Netflixu, které byste měli vidět o chladném víkendu
06.09.2019 14:00:00 | Tipy na film

Děti jsou zpátky ve školách a spolu s letními prázdninami zdá se mizí i teplé letní počasí. Ideální čas přehodit přes sebe deku, udělat si teplý nápoj dle libosti a pustit si několik filmových restů, které právě dorazily na Netflix či HBO. A že je tradičně mezi čím vybírat.