FB pixel TP pixel
Netflix má nečekaný globální hit. Nový akční nářez si užívají i Češi © Netflix

Netflix má nečekaný globální hit. Nový akční nářez si užívají i Češi

Od minulého týdne je na Netflixu k vidění zběsilá indonéská akční komedie 4 gauneři, která se překvapivě stala globálním hitem a okupuje přední příčky sledovanosti v mnoha zemích včetně Česka.

21. 12. 2022 14:00 | Filmové novinky

Minulý týden na Netflixu debutovala indonéská akční komedie 4 gauneři, ze které se překvapivě stal globální hit. Během prvního víkendu stihla tato zběsilá akční jízda nastřádat přes 16 milionů zhlédnutých hodin a dostala se tak na druhé místo týdenního žebříčku neanglicky mluvených snímků. Indonéský hit se tak vklínil mezi norský kaiju snímek Trol, který o svém třetím týdnu od premiéry okupuje třetí místo žebříčku, a španělské mysteriózní drama Nevyzpytatelné cesty Boží, které týdenní tabulku vede. 4 gauneři režiséra Tima Tjahjanta vypráví příběh detektivky, která vyšetřuje smrt svého otce a vydává se po stopě na odlehlý tropický ostrov, aby zjistila pravou identitu vůdce skupiny zabijáků. Nakonec se musí spojit se zločinci, které její otec vycvičil - čtyřmi vysloužilými zabijáky.

4 gauneři se dostali do žebříčku 10 nejnavštěvovanějších filmů Netflixu v 53 zemích, včetně Indonésie, kde se tento akční nářez stal logicky nejnavštěvovanějším filmem týdne. V první desítce se objevil i v zemích jako Argentina, Mexiko, Finsko, Španělsko či Řecko a daří se mu i v Česku. Diváci si cení na filmu především jeho akční stránku, kterou tvoří intenzivní a dynamické bojové scény či velkolepé přestřelky. Na druhou stranu fanoušci režiséra Tima Thahjanta nový snímek řadí mezi jeho slabší kousky. Vadí jim infantilní humor a kvůli zaměření na mladší diváctvo i chybějící brutalita, která jeho jiné filmy zdobila. Na Netflixu je od Thahjanta k vidění The Night Comes for Us s akční ikonou Ikem Uwaisem v hlavní roli, který fanoušci cení více.

Zdroj: Variety

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Filmoví fanoušci rozhodli o nejlepších filmech roku. Umístil se i Netflix
Filmoví fanoušci rozhodli o nejlepších filmech roku. Umístil se i Netflix
20.12.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Největší filmová databáze sesbírala hodnocení diváků a přišla s výsledky nejlepších filmů roku. Kupodivu příliš neuspěl druhý Top Gun s Tomem Cruisem.

Johnny Depp znovu jako Jack Sparrow. Podívejte se, jak rozdával radost
Johnny Depp znovu jako Jack Sparrow. Podívejte se, jak rozdával radost
20.12.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Johnny Depp se opět proměnil v ikonického kapitána Jacka Sparrowa a udělal tak velkou radost malému fanouškovi jménem Kori. Ten natáčí na YouTube videa pod přezdívkou Kraken The Box a je velkým fanoušek Deppova kapitána Sparrowa.

Potvrzeno: HBO právě přišlo o skvělé sci-fi seriály a další obsah
Potvrzeno: HBO právě přišlo o skvělé sci-fi seriály a další obsah
19.12.2022 16:45:00 | Filmové novinky

Minulý týden jsme přinesli informace o tom, že streamovací služba HBO Max přijde o některé velké seriály, které byly dlouhou dobu stabilní součástí jejího katalogu. Nyní máme potvrzeno, že ke ztrátě obsahu skutečně došlo. Co přesně už na HBO nenajdete?

Tom Cruise natočil největší kaskadérský kousek v historii! Podívejte se na něj
Tom Cruise natočil největší kaskadérský kousek v historii! Podívejte se na něj
19.12.2022 16:15:00 | Filmové novinky

Tom Cruise udělá pro filmové fanoušky naprosto všechno a nebojí se jít až na pomyslnou hranici myslitelného. Nyní si v rámci natáčení nové Mission: Impossible vyšlápl na největší kaskadérský kousek v historii, který zahrnuje jízdu na motorce a následný seskok padákem. A je to podívaná, ze které pojišťováky polévá studený pot.