FB pixel TP pixel
Sebevražda, které nikdo nevěří. Případ, který otřásl Českem, v mrazivém traileru © Donart

Sebevražda, které nikdo nevěří. Případ, který otřásl Českem, v mrazivém traileru

Před deseti lety se v Letňanech odehrála děsivá smrt mladé dívky Anety. Policie případ uzavřela jako sebevraždu, zdá se však, že vyšetřování neproběhlo zcela standardně. Nyní se tvůrci snímku Aneta rozhodli podivný případ otevřít a nechat celou situaci posoudit zahraničními experty.

Filmové novinky 30. 9. 2024 14:45 | Filmové novinky

Třiadvacetiletá Aneta spáchala sebevraždu třinácti ranami nožem. Ne, to není námět hororové sci-fi, ale oficiální závěr české policie. A také příběh jednoho z nejkontroverznějších kriminálních případů moderní české historie. Ten se odehrál již před 10 lety, matka mladé Anety však dodnes neví, co se v osudný den nad ránem vlastně stalo a jakým způsobem její dcera přišla o život. Nyní kauzu znovu otevírá dokument režiséra Jiřího Sádka, který do případu přivedl i zahraniční experti, aby potvrdili či vyvrátili závěry policie, případně osvětlili, kde se při vyšetřování stala chyba.

Snímek Aneta již představil dramatický první trailer, který vás obratem vrhne doprostřed zamotaného případu, v němž hraje výraznou roli na mafii údajně napojený cizinec Ahmad a také blízká kamarádka zavražděné Anety Kateřina. Oba dva totiž byli s Anetou ve stejném bytě, když se údajně několikanásobně pobodala do hrudního koše a zasáhla při tom své srdce. Tvůrci pracovali 5 let pod informačním embargem a rozhodli se přinést řadu expertů na danou problematiku, aby celý případ osvětlili. Dokonce celou událost detailně zrekonstruovali ve snaze přinést matce zesnulé klid a možná i celý případ znovu otevřít.

Zmíněná upoutávka představuje případ v nejlepší tradici extrémně populárních true-crime dokumentů. Na rozdíl od většiny z nich, které míří online na Netflix a další služby, tento případ se stále dotýká aktuálního stavu České republiky, extrémní nedůvěry v policejní složky a nedůslednost, která může běžnému člověku zničit život. Aneta tak slibuje, že je víc než obyčejným převyprávěním prapodivné události. Slibuje, že je také odkopáním nedůsledností, nedotažeností, jež mají na běžné občany dalekosáhlé a roky trvající důsledky. Snímek Aneta míří do kin již 7. listopadu 2024 a o jeho kvalitách vypovídá skutečnost, že se o něj strhla doslova mela již při předkupu práv na streaming a do televize.

Zdroj: Donart

 2 se líbí
Naprosté fiasko a ostuda. Nový Hellboy je tak špatný, že nejde do kin
Naprosté fiasko a ostuda. Nový Hellboy je tak špatný, že nejde do kin
29.09.2024 19:40:00 | Filmové novinky

Tohle si rohatý bijec vážně nezasloužil. Upoutávky na nového Hellboye nevzbuzovaly mnoho optimismu na blížící se premiéru a nyní se tvůrci rozhodli, že film do kin minimálně v USA raději vůbec nepošlou. Místo toho lacině vyhlížející fantasy půjde rovnou online.

Nejvysmívanější komiks se vrací jako seriál. Hlavní roli nikdo nechtěl
Nejvysmívanější komiks se vrací jako seriál. Hlavní roli nikdo nechtěl
29.09.2024 19:10:00 | Filmové novinky

DCU z dílny autorské dvojice James Gunn a Peter Safran na rozdíl od Zacka Snydera neopomene členy nejslavnějšího kosmického pořádkového sboru. V plánu je mysteriózní seriál, do kterého byli lákáni Josh Brolin a Matthew McConaughey. Oba nakonec odmítli, Jordana ale i tak ztvární kvalitní herec.

Zemi ovládla smrtící monstra. Nové postapokalyptické sci-fi láká v akčním traileru
Zemi ovládla smrtící monstra. Nové postapokalyptické sci-fi láká v akčním traileru
27.09.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Herec Anthony Mackie patří v současnosti mezi největší hollywoodské dříče a střídá jedno natáčení za druhým. Nejvíce se mu zalíbilo ve sci-fi žánru, kde buď fackuje superpadouchy u Marvelu, anebo si dává dostaveníčka s mimozemskými stvůrami.

Stallone opět na vrcholu. Jeho drsný seriál trhá rekordy sledovanosti
Stallone opět na vrcholu. Jeho drsný seriál trhá rekordy sledovanosti
27.09.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Hvězda Sylvestera Stallona rozhodně nehasne. Možná už není prominentním hrdinou stříbrného plátna, na televizních obrazovkách se mu však daří fantasticky. A jeho seriálová novinka nabírá rekordní množství diváků.