FB pixel TP pixel
Ant-Man 3 konečně míří na Disney Plus. Za čekání nabídne speciální verzi © Marvel Studios

Ant-Man 3 konečně míří na Disney Plus. Za čekání nabídne speciální verzi

Disney konečně odtajnil datum uvedení posledního Ant-Mana s podtitulem Quantumania na své vlastní streamovací službě. Dá se tedy odhadnout, jaká bude další strategie studia v případě dalších velkých filmů.

30. 4. 2023 12:30 | Filmové novinky

Když třetí Ant-Man vstupoval 16. února do kin, obecně se očekávalo, že kdo na film nebude chtít vyrazit do setmělého kinosálu, počká si zhruba 60 dní (tj. dva měsíce) na uvedení online na Disney Plus. Tehdy totiž ještě platila Disneyho strategie, že filmy od Marvelu mířily na streamovací službu Disney Plus ve stejný čas jako do přímého prodeje na TVOD. Nyní už to ale neplatí a v případě Ant-Man a Wasp: Quantumania se na premiéru na Disney Plus bude čekat z dnešního post-covidového hlediska skutečně velmi dlouho. Celé 3 měsíce. Disney totiž potvrdil, že uvedení na jeho službě proběhne 17. května 2023, tedy přesně měsíc od uvedení na TVODech a 17 dní od tuzemského uvedení na fyzických nosičích. Streamovací služba za předplatné se tak opět stává až posledním článkem distribučního řetězu, u něhož se předpokládá, že ho využívají pouze velmi nenároční diváci, kteří si na film prostě počkají a nepotřebují ho mít v domácnosti po 45-60 dnech.

Disney naštěstí rovněž nepřímo potvrdil, že co se týče technické kvality, nebude filmy od Marvelu prozatím nějak osekávat. Stejně jako v minulosti se tak dočkáme nejen možnosti vidět film ve 4K, Dolby Vision a s Dolby Atmos, ale i ve verzi IMAX Enhanced, která nabízí rozšířený imaxovský poměr stran 1.90:1 a u vybraných sekvencí tak nabízí až o 26 % větší obraz. Je také blíže typickému poměru 16:9, jaký nabízí standardní televize, takže téměř vymizí černé pruhy, které tak budou zaplněny obrazem. Informace ohledně uvedení druhého Avatara na Disney Plus naopak stále zůstávají tajemstvím. Zdá se, že i v přímém prodeji se Cameronovu spektáklu daří. Ostatně jedničkou v prodejích na iTunes je aktuálně ve 27 zemích světa včetně České republiky.

Zdroj: FlixPatrol / The Direct

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nové postapokalyptické sci-fi Netflixu hýří strhující akcí jako ze Šíleného Maxe
Nové postapokalyptické sci-fi Netflixu hýří strhující akcí jako ze Šíleného Maxe
30.04.2023 12:00:00 | Filmové novinky

Netflix právě vydal ukázku k novému dystopickému seriálu z Jižní Koreje Rytíř v černém. Ve variaci na Šíleného Maxe se můžeme těšit na působivé obrazy zdevastovaného Soulu, automobilové honičky v písečných dunách a nehostinnou pouštní krajinu.

Nejdražší seriál roku je naprostá katastrofa. Recenzenti se smějí laciné akci za 300 milionů
Nejdražší seriál roku je naprostá katastrofa. Recenzenti se smějí laciné akci za 300 milionů
28.04.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Zdá se, že režijně-producentské duo Russoových se rozhodlo po komiksových megahitech s Avengery zapsat do dějin kinematografie sérií podprůměrných béčkových hloupostí. Alespoň tak po nejdražším filmu Netflixu hodnotí recenzenti i jejich nový (a taktéž masivně předražený) akční seriál Citadel.

Nové Hunger Games konečně v pořádném traileru. Podívejte se na novou Katniss v akci
Nové Hunger Games konečně v pořádném traileru. Podívejte se na novou Katniss v akci
28.04.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Už 16. listopadu letošního roku se vrátí jedna z nejpopulárnějších sci-fi poslední dekády. Osm let od uvedení filmu Hunger Games: Síla vzdoru totiž dorazí novinka Balada o ptácích a hadech, která představí novou hrdinku bojující o holý život.

Nový Vetřelec ukázal první fotku z natáčení. Fanoušci budou nadmíru spokojení
Nový Vetřelec ukázal první fotku z natáčení. Fanoušci budou nadmíru spokojení
27.04.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Režisér Fede Álvarez již několik týdnů točí nového Vetřelce s pracovním názvem Romulus a na takzvaný Alien Day ukázal první fotografii přímo z placu. A fanoušci musí být nesmírně spokojení, protože tohle skutečně vypadá jako vetřelčí zábava, kterou máme rádi.