FB pixel TP pixel
Nové Hunger Games konečně v pořádném traileru. Podívejte se na novou Katniss v akci © Lionsgate

Nové Hunger Games konečně v pořádném traileru. Podívejte se na novou Katniss v akci

Už 16. listopadu letošního roku se vrátí jedna z nejpopulárnějších sci-fi poslední dekády. Osm let od uvedení filmu Hunger Games: Síla vzdoru totiž dorazí novinka Balada o ptácích a hadech, která představí novou hrdinku bojující o holý život.

28. 4. 2023 16:15 | Filmové novinky

Dlouhých 8 let museli fanoušci série Hunger Games čekat na pokračování, které dál rozšíří svět dystopického světa Panemu, v němž se pravidelně vybírají dva zástupci jednotlivých krajů, aby spolu bojovali v aréně o život a také věčnou slávu. Tentokrát se přesuneme do minulosti daleko před události původní trilogie (respektive filmové quadrilogie), do časů, kdy se mají konat teprve 10. Hladové hry. Těch se má jako mentor účastnit i budoucí prezident a padouch série Coriolanus Snow, jemuž je v té době pouhých 18 let. Snowovi je přidělena účastnice z 12. kraje Lucy Gray Baird, která je však stejně odbojná jako její budoucí následovnice Katniss Everdeen. Snow vycítí potenciál budoucí hrdinky lidu a nastoupí na cestu, která ultimátně ukáže, kdo je pověstným hadem na prsou.

Film dorazí do českých kin 16. listopadu 2023 a první ukázka prezentuje zajímavou retro atmosféru (jde přece jen o docela vzdálenou minulost oproti tomu, co známe). Snowa ztvární Tom Blyth, Lucy Gray Baird pak vycházející hvězda Rachel Zegler, kterou jste viděli v nové verzi West Side Story nebo filmu Shazam! Hněv bohů. Nový film je naopak již čtvrtým zářezem v sérii pro režiséra Francise Lawrence, který natočil všechny části kromě jedničky.

Zdroj: Lionsgate

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nový Vetřelec ukázal první fotku z natáčení. Fanoušci budou nadmíru spokojení
Nový Vetřelec ukázal první fotku z natáčení. Fanoušci budou nadmíru spokojení
27.04.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Režisér Fede Álvarez již několik týdnů točí nového Vetřelce s pracovním názvem Romulus a na takzvaný Alien Day ukázal první fotografii přímo z placu. A fanoušci musí být nesmírně spokojení, protože tohle skutečně vypadá jako vetřelčí zábava, kterou máme rádi.

První fotky z Duny 2: Největší sci-fi roku odhaluje sadistického padoucha
První fotky z Duny 2: Největší sci-fi roku odhaluje sadistického padoucha
27.04.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. konečně představilo první fotografie z očekávaného pokračování největší sci-fi posledních let. Duna 2 ukáže nové postavy a chybět nebude ani sadistický zabiják Feyd-Rautha Harkonnen, kterého v původním filmu ztvárnil zpěvák Sting.

Transformers 7 v novém traileru drtí plechy v největší bitvě celé série
Transformers 7 v novém traileru drtí plechy v největší bitvě celé série
27.04.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Transformeří sága rozhodně není u konce. Po filmu Bumblebee se navíc vrací i velkolepá akce z filmů Michaela Baye, když se tentokrát předvedou i nové znepřátelené frakce. Po robotických dinosaurech nás čekají všemožná zvířata, výsledkem čehož je mimo jiné souboj opice a škorpiona.

Apple je vysmátý. Nová akční komedie je rekordním hitem, přestože se nikomu nelíbí
Apple je vysmátý. Nová akční komedie je rekordním hitem, přestože se nikomu nelíbí
27.04.2023 15:10:00 | Filmové novinky

Akčně špionážní romantika Ghosted s Chrisem Evansem a Anou de Armas přepisuje na Apple TV+ tabulky sledovanosti. Diváci ani kritici ale z filmu nadšení nejsou.