FB pixel TP pixel
Nové postapokalyptické sci-fi Netflixu hýří strhující akcí jako ze Šíleného Maxe © Netflix

Nové postapokalyptické sci-fi Netflixu hýří strhující akcí jako ze Šíleného Maxe

Netflix právě vydal ukázku k novému dystopickému seriálu z Jižní Koreje Rytíř v černém. Ve variaci na Šíleného Maxe se můžeme těšit na působivé obrazy zdevastovaného Soulu, automobilové honičky v písečných dunách a nehostinnou pouštní krajinu.

30. 4. 2023 12:00 | Filmové novinky

Postapokalyptická dobrodružství jsou v posledních letech žádaným diváckým zbožím. Potvrdit nám to nedávno mohl enormní zájem o ambiciózní videoherní adaptaci The Last of Us od HBO. Za 14 dní zkusí Netflix vstoupit do podobných žánrových vod s jihokorejskou variací Šíleného Maxe v šestidílném seriálu Rytíři v černém. Tato novinka je adaptací webového komiksu Lee Yoon-gyuna, který vypráví příběh o tom, jak se doručovatel kyslíku a legendární rytíř 5-8 (Kim Woo-bin) a uprchlík Sa-wol postaví všemocné skupině, která vládne dystopické Koreji zpustošené extrémně znečištěným ovzduším, a kde bez kyslíkové masky dlouho nepřežijete.

Po nedávném krátkém teaseru nyní vydal Netflix regulérní dvouminutový trailer, který detailněji nahlédne do útrob postapo světa Jižní Koreje z roku 2071. Vydaná ukázka pak slibuje akční, adrenalinové dobrodružství, působivé obrazy zdevastovaného Soulu, automobilové honičky v písečných dunách či náhled do nehostinného světa pouštní pustiny, v níž přežilo pouze 1 % původních obyvatel. Rytíři v černém budou na Netflixu k dispozici od 12. května.

Zdroj: Netflix

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nejdražší seriál roku je naprostá katastrofa. Recenzenti se smějí laciné akci za 300 milionů
Nejdražší seriál roku je naprostá katastrofa. Recenzenti se smějí laciné akci za 300 milionů
28.04.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Zdá se, že režijně-producentské duo Russoových se rozhodlo po komiksových megahitech s Avengery zapsat do dějin kinematografie sérií podprůměrných béčkových hloupostí. Alespoň tak po nejdražším filmu Netflixu hodnotí recenzenti i jejich nový (a taktéž masivně předražený) akční seriál Citadel.

Nové Hunger Games konečně v pořádném traileru. Podívejte se na novou Katniss v akci
Nové Hunger Games konečně v pořádném traileru. Podívejte se na novou Katniss v akci
28.04.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Už 16. listopadu letošního roku se vrátí jedna z nejpopulárnějších sci-fi poslední dekády. Osm let od uvedení filmu Hunger Games: Síla vzdoru totiž dorazí novinka Balada o ptácích a hadech, která představí novou hrdinku bojující o holý život.

Nový Vetřelec ukázal první fotku z natáčení. Fanoušci budou nadmíru spokojení
Nový Vetřelec ukázal první fotku z natáčení. Fanoušci budou nadmíru spokojení
27.04.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Režisér Fede Álvarez již několik týdnů točí nového Vetřelce s pracovním názvem Romulus a na takzvaný Alien Day ukázal první fotografii přímo z placu. A fanoušci musí být nesmírně spokojení, protože tohle skutečně vypadá jako vetřelčí zábava, kterou máme rádi.

První fotky z Duny 2: Největší sci-fi roku odhaluje sadistického padoucha
První fotky z Duny 2: Největší sci-fi roku odhaluje sadistického padoucha
27.04.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. konečně představilo první fotografie z očekávaného pokračování největší sci-fi posledních let. Duna 2 ukáže nové postavy a chybět nebude ani sadistický zabiják Feyd-Rautha Harkonnen, kterého v původním filmu ztvárnil zpěvák Sting.