FB pixel TP pixel
První fotky z Duny 2: Největší sci-fi roku odhaluje sadistického padoucha © Warner Bros.

První fotky z Duny 2: Největší sci-fi roku odhaluje sadistického padoucha

Studio Warner Bros. konečně představilo první fotografie z očekávaného pokračování největší sci-fi posledních let. Duna 2 ukáže nové postavy a chybět nebude ani sadistický zabiják Feyd-Rautha Harkonnen, kterého v původním filmu ztvárnil zpěvák Sting.

27. 4. 2023 16:30 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. se na CinemaConu nedrželo zkrátka a poprvé představilo veleočekávané pokračování sci-fi ságy Franka Herberta Duna. Na CinemaConu byl dokonce ukázán i první trailer, v němž nechyběl ani záběr na Paula Atreida (Timothée Chalamet) na písečném červovi. Herec přitom potvrdil, že mezi prvním a druhým dílem projde Atreides výraznou proměnou a z pouhého žáka se stane vůdcem Fremenů zvaným Muad’Dib. Změny budou i vizuální, jak ostatně odhaluje i nová fotka samotného Paula, který má již výrazně modré oči z užívání koření planety Arrakis.

Feyd-Rautha na první fotce

Výraznější roli bude mít i Chani alias herečka Zendaya, která se v prvním filmu objevovala primárně v Paulových vizích a pořádně jsme ji zahlédli až na konci filmu. Nyní je připravena na válku s Harkonneny. Proměnou ale projde i Lady Jessica v podání Rebeccy Ferguson, jež má na nové fotografii potetovaný obličej. Fotografie rovněž odhalují vzhled Florence Pugh a hlavně příchod Austina Butlera, který po Elvisovi ztvární obávaného magora Feyda-Rauthu, kterého v předchozí adaptaci Davida Lynche ztvárnil nezapomenutelným psychopatickým způsobem zpěvák Sting. Jenže zatímco ten měl výrazné zrzavé vlasy, Butler odhalil na CinemaConu fešnou plešku, byť zatím hlavně v siluetě.

Režisér Denis Villeneuve každopádně slibuje výrazné změny a žádné kopírování jedničky. Prý nás čeká opravdu masivní válečný spektákl, v němž neuvidíme jedinou stejnou kulisu. Vše muselo být postaveno znovu, aby se tvůrci neopakovali. Celý film je navíc natočený na IMAX kamery, takže asi tušíte, ve kterém kině byste Dunu 2 měli 2. listopadu letošního roku vidět. Kromě výše uvedených herců se objeví i Javier Bardem, Stellan Skarsgard, Dave Bautista či Léa Seydoux.

Zdroj: Variety

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Transformers 7 v novém traileru drtí plechy v největší bitvě celé série
Transformers 7 v novém traileru drtí plechy v největší bitvě celé série
27.04.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Transformeří sága rozhodně není u konce. Po filmu Bumblebee se navíc vrací i velkolepá akce z filmů Michaela Baye, když se tentokrát předvedou i nové znepřátelené frakce. Po robotických dinosaurech nás čekají všemožná zvířata, výsledkem čehož je mimo jiné souboj opice a škorpiona.

Apple je vysmátý. Nová akční komedie je rekordním hitem, přestože se nikomu nelíbí
Apple je vysmátý. Nová akční komedie je rekordním hitem, přestože se nikomu nelíbí
27.04.2023 15:10:00 | Filmové novinky

Akčně špionážní romantika Ghosted s Chrisem Evansem a Anou de Armas přepisuje na Apple TV+ tabulky sledovanosti. Diváci ani kritici ale z filmu nadšení nejsou.

Boží sci-fi seriál Netflixu láká na novou řadu nečekaným trailerem a hvězdným obsazením
Boží sci-fi seriál Netflixu láká na novou řadu nečekaným trailerem a hvězdným obsazením
26.04.2023 18:20:00 | Filmové novinky

Netflix si přichystal velmi milé překvapení, když konečně oznámil miliony diváků vytoužený návrat sci-fi fenoménu Black Mirror alias Černé zrcadlo. Seriálový hit tvůrce Charlieho Brookera slibuje velké změny a nejlepší řadu vůbec.

Naprostá komiksová pecka. Časem cestující Flash nadchl kritiky i Toma Cruise
Naprostá komiksová pecka. Časem cestující Flash nadchl kritiky i Toma Cruise
26.04.2023 16:40:00 | Filmové novinky

Zdá se, že komiksy od DC nabírají dech a cestování v čase ve filmu The Flash bude skutečným filmovým zážitkem. Po Tomu Cruisovi totiž viděli film první diváci včetně několika kritiků a zatím jednohlasně tvrdí, že se jedná o událost nejen letošního roku.