FB pixel TP pixel
Ant-Man 3 je nápaditý sci-fi nářez. První diváci pějí chválu na nového Thanose © Marvel Studios

Ant-Man 3 je nápaditý sci-fi nářez. První diváci pějí chválu na nového Thanose

První diváci už měli díky světové premiéře možnost vidět nejnovější díl komiksové skládačky od Marvelu a hýří nadšením. Komiksový gigant podle všeho vstoupil do páté fáze ve skvělé formě a doručil nápaditý biják se skvostným arcipadouchem.

7. 2. 2023 18:00 | Filmové novinky

Třetí Ant-Man s podtitulem Quantumania vstoupí do tuzemských kin již 16. února, přičemž světová premiéra je již za prvními diváky, kteří přináší i první ohlasy. A jelikož mezi nimi byli i filmoví kritici, nejedná se pouze o reakce nekritické. Ačkoli se dá všeobecně říci, že první hodnocení nejsou ve smyslu „revoluční zábavy“, zdá se, že nejnovější hit od Marvelu rozhodně bude něčím, co potěší skalní fanoušky komiksového giganta i samotného Scotta Langa. Tenhle zlodějíček, který se změnil v superhrdinu, totiž podle diváků dostal povedené zakončení trilogie, které je velkolepé, nápadité, trikově plnotučné a hlavně veskrze zábavné a z celé trilogie mravenčích eskapád i nejlepší.

Šílená sci-fi jízda

Kritika obecně dopadá především na první dějství, které se prý rozjíždí dost kostrbatě, přičemž dojde na obligátní rozdělení hrdinů, kteří se musí opět spojit. Právě pospolu jsou ale bojovníci proti zlotřilému Kangovi zdaleka nejlepší, když se chválí parádní chemie hereckého ansámblu i kreativní vedení režiséra Peytona Reeda. Ten sice nepředvádí nic dosud neviděného, třetí Ant-Man však má být skutečně ujetý, k čemuž mu napomáhá neprobádaný fikční svět říše kvant, ve které Marvel dokáže ospravedlnit i takové ujetosti jako je sekundární padouch M.O.D.O.K., což je v podstatě obří hlava v robotickém těle. Dramaticky podle všeho film velmi slušně funguje a hlavně těží z toho, co marvelovky často postrádají - výtečného arcilotra.

První film z celkové páté fáze a druhé druhé fáze z tzv. Multiverse ságy totiž představuje Kanga Dobyvatele v podání Jonathana Majorse, který si dle diváků od první scény krade film pro sebe a je i díky promyšlenému scénáři skutečně hrozivým a ještě o fous lepším padouchem než šílený Titán Thanos. Navíc prý Marvel dokonce upozadil na sílu tlačený humor a jede mnohem více v tónu osudového sci-fi dobrodružství, které řada lidí označuje jako marvelovské Star Wars. Tak se nechme překvapit a příští týden se uvidíme v kině.

Zdroj: THR

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Constantine 2 je údajně zrušen. Pokračování kultu mělo být projevem zoufalství
Constantine 2 je údajně zrušen. Pokračování kultu mělo být projevem zoufalství
07.02.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Pokračování komiksového kultu Constantine bylo před pár měsíci s nadšením přijato filmovými nadšenci. Nyní ale insider přinesl zprávu, že se s drsným mágem v budoucím vesmíru DCU nepočítá.

The Last of Us je nezastavitelný fenomén. Růst sledovanosti trumfuje i Rod draka
The Last of Us je nezastavitelný fenomén. Růst sledovanosti trumfuje i Rod draka
07.02.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Po diváky rozporuplně přijatém třetím dílu, kdy část fanoušků videoherní předlohy nezkousla radikální odklon od předlohy, visel nad vývojem sledovanosti The Last of Us stín podezření. Joel a Ellie na své pouti Amerikou to ale opět dokázali a lámou rekordy!

Trailer 5. dílu The Last of Us láká na brutální monstrum. Premiéra proběhne dříve
Trailer 5. dílu The Last of Us láká na brutální monstrum. Premiéra proběhne dříve
06.02.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Ellie a Joel se ve čtvrtém díle seriálu The Last of Us dostali do Kansas City, kde očividně nejsou vítáni. Městu nekompromisně vládne skupinka násilníků pod vedením Kathleen. Ta kromě pátrání po svých odpůrcích všem tají, co hrozivého se zřejmě skrývá v podzemí města a v následujícím díle vyleze na povrch.

Avatar 3 má nového hlavního padoucha. Další díly čeká obří skok v čase
Avatar 3 má nového hlavního padoucha. Další díly čeká obří skok v čase
05.02.2023 13:25:00 | Filmové novinky

Producent Jon Landau pro magazín Empire odhalil další detaily ohledně chystaných pokračování ságy Avatar. A zdá se, že James Cameron nelhal, když tvrdil, že další díly budou mnohem odvážnější než dosavadní příběhy z Pandory.