FB pixel TP pixel
Constantine 2 je údajně zrušen. Pokračování kultu mělo být projevem zoufalství © Warner Bros.

Constantine 2 je údajně zrušen. Pokračování kultu mělo být projevem zoufalství

Pokračování komiksového kultu Constantine bylo před pár měsíci s nadšením přijato filmovými nadšenci. Nyní ale insider přinesl zprávu, že se s drsným mágem v budoucím vesmíru DCU nepočítá.

7. 2. 2023 17:20 | Filmové novinky

Oblíbený komiksový mág John Constantine je v současnosti jednou z těch méně šťastných látek v Hollywoodu. Hraný seriál s Mattem Ryanem se nedočkal další série, byť jeho interpretace postavy přežila alespoň v seriálu Legends of Tomorrow, následně byl loni v září zrušen jeho plánovaný seriálový reboot, jenž měl být uveden na HBO Max. Tentýž měsíc byla ale oznámena novinka, díky níž poskočilo srdce nejednoho fanouška – Warner Bros. plánují přímý sequel naprosto boží filmové adaptace s Keanu Reevesem.

Známý Insider DC Studios KC Walsh ale přinesl další zdrcující zprávu – Constantine 2, na nějž se fanoušci bezmála půl roku těší, podle všeho nebude. Zprávu KC Walsh suše oznámil na svém twitterovém účtu. Později ji opět smazal, předtím ale stihl odpovědět na otázku, proč by studio objednávalo film, který nakonec nevznikne. Odpověď je ještě smutnější – Constantine 2 byl schválený z čistého zoufalství, protože se vším, co se kolem filmů z komiksového světa DC dělo, nikdo nevěděl, jakým směrem se ubírat. Bylo ale potřeba mít něco na rok 2023.

Nové plány na směřování filmových komiksovek nedávno představil kreativní ředitel James Gunn, a třebaže mezi adaptovanými tituly je například Bažináč, jehož předloze vděčí John Constantine za existenci, zatím se s dobrodružstvími cynického bojovníka s nadpřirozeným zlem nijak zvlášť nepočítá a v plánech zahrnut jednoduše nebyl.

Constantine alespoň v Sandmanovi

Je otázkou, nakolik můžeme kvůli zrušení Constantina 2 smutnit. První film vznikl v zásadně odlišných podmínkách, kdy byly konvence komiksových filmů jiné a studia se mnohem méně nechávala šikanovat fanoušky. Kdyby první filmový Constantine vznikal dnes, pravděpodobně by vypadal o dost jinak a bez většiny atributů, které z něj dnes v našich očích dělají tak skvělý film. Navíc by jeho ukotvení ve světě plném superhrdinů mohlo znamenat, že už nedostaneme dobře odvyprávěnou nadpřirozenou detektivku, ale epickou fantasy s důrazem na akci, což je něco, co Warneři s komiksovým filmem dělají sice dlouhodobě, ale momentálně ne moc dobře.

V každém případě je nejisté, kdy se další hraný Constantine objeví. Jeho zatím poslední inkarnaci najdeme v seriálu Sandman, v němž tvůrci změnili postavě pohlaví, zato alespoň poprvé přisoudili jejímu příjmení správnou výslovnost.

Zdroj: ComicBookMovie.com

Filip Šula
Úředně potvrzený filmový nerd a milovník nejen žánrovek všech typů a kvalit, ale i pořádného umění. O filmu píše nějaký ten pátek a zatím to nevypadá, že by ho to omrzelo. Když se nevěnuje filmům, podniká nesmělé pokusy v literární tvorbě nebo se skrývá v lesích.
The Last of Us je nezastavitelný fenomén. Růst sledovanosti trumfuje i Rod draka
The Last of Us je nezastavitelný fenomén. Růst sledovanosti trumfuje i Rod draka
07.02.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Po diváky rozporuplně přijatém třetím dílu, kdy část fanoušků videoherní předlohy nezkousla radikální odklon od předlohy, visel nad vývojem sledovanosti The Last of Us stín podezření. Joel a Ellie na své pouti Amerikou to ale opět dokázali a lámou rekordy!

Trailer 5. dílu The Last of Us láká na brutální monstrum. Premiéra proběhne dříve
Trailer 5. dílu The Last of Us láká na brutální monstrum. Premiéra proběhne dříve
06.02.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Ellie a Joel se ve čtvrtém díle seriálu The Last of Us dostali do Kansas City, kde očividně nejsou vítáni. Městu nekompromisně vládne skupinka násilníků pod vedením Kathleen. Ta kromě pátrání po svých odpůrcích všem tají, co hrozivého se zřejmě skrývá v podzemí města a v následujícím díle vyleze na povrch.

Avatar 3 má nového hlavního padoucha. Další díly čeká obří skok v čase
Avatar 3 má nového hlavního padoucha. Další díly čeká obří skok v čase
05.02.2023 13:25:00 | Filmové novinky

Producent Jon Landau pro magazín Empire odhalil další detaily ohledně chystaných pokračování ságy Avatar. A zdá se, že James Cameron nelhal, když tvrdil, že další díly budou mnohem odvážnější než dosavadní příběhy z Pandory.

Skutečná Hra na oliheň se Netflixu totálně vymkla. Lidé trpěli v šílených podmínkách
Skutečná Hra na oliheň se Netflixu totálně vymkla. Lidé trpěli v šílených podmínkách
05.02.2023 12:40:00 | Filmové novinky

Po prvotních zvěstech, že natáčení reality show podle hitu Hra na oliheň neprobíhá úplně elegantně a několik lidí během natáčení trpělo zdravotními problémy, se objevují detailní informace. Podmínky byly podle několika anonymních svědků zcela šílené. Lidé museli snést zimu, hlad i žízeň.