FB pixel TP pixel
Ponorka čelí smrtícímu torpédu v prvním traileru. Druhoválečnou novinku uvidí jen vyvolení © Apple TV+

Ponorka čelí smrtícímu torpédu v prvním traileru. Druhoválečnou novinku uvidí jen vyvolení

Apple právě představil trailer ke krátkému filmu Submerged, který je prvním hraným snímkem speciálně vytvořeným pro jejich brýle Apple Vision Pro. Režie se ujal Edward Berger, tvůrce oscarového válečného dramatu Na západní frontě klid. Slibuje divákům pohlcující a nezapomenutelný zážitek.

Filmové novinky 11. 10. 2024 16:00 | Filmové novinky

Technologický gigant Apple právě představil sadu projektů natočených výhradně pro svůj headset Apple Vision Pro. Kromě přírodopisných a cestopisných dokumentů jako Wild Life, který vás vezme na blízká setkání s divokými zvířaty nebo potápěči na Bahamách, Apple připravil i první hraný snímek speciálně vytvořený pro jeho headset Apple Vision Pro. Jde o příběh skupiny námořníků snažících se přežít torpédový útok během druhé světové války. Tento projekt, režírovaný oceňovaným rakouským režisérem Edwardem Bergerem, který stál za úspěšnou oscarovou adaptací Netflixu Na západní frontě klid, je pokusem o to, aby divák zakusil co nejintenzivnější zážitek a přenesl jej přímo do středu dramatických událostí.

Headset Vision Pro umožňuje divákům cítit se, jako by byli skutečně uprostřed dění – vedle vás praskají trubky, jiskry létají vzduchem, a voda se valí ze všech stran. Celý film byl natočen za pouhé tři týdny, přičemž se využívala skutečná, plně funkční replika ponorky. Apple uvedl, že při výrobě byly použity „praktické kamerové pasti a speciální efekty, které byly unikátně upraveny tak, aby vystavily kamery Apple Immersive Video jiskrám, páře, vodě a ohni, aniž by narušily divákův dojem pohlcení.“ Přestože se však Apple se Submerged snaží nastavit nový standard v oblasti vizuálního vyprávění, zůstává tento zážitek prozatím dostupný jen pro malou skupinu diváků, kteří si mohou dovolit drahý Vision Pro. Tato nová technologie však nepochybně otevírá filmařům možnosti, jak inovativně přístoupit k vyprávění příběhů.

Zdroj: Apple TV

 1 081 zobrazení   2 se líbí
Pekelné stvůry útočí na lidstvo. Sci-fi hit Netflixu láká novým trailerem
Pekelné stvůry útočí na lidstvo. Sci-fi hit Netflixu láká novým trailerem
10.10.2024 17:40:00 | Filmové novinky

Dlouhé tři roky trvalo, než tvůrci seriálu Peklo přichystali novou řadu. Ta se znovu zaměří na pekelné stvůry, které jsou vyvrhnuty na lidstvo, a chybět nebude ani návrat jednoho starého známého.

Nepolapitelný zabiják se vrací ve skvělém traileru. Obávaný Šakal znovu děsí celý svět
Nepolapitelný zabiják se vrací ve skvělém traileru. Obávaný Šakal znovu děsí celý svět
10.10.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Nový trailer k očekávanému seriálovému thrilleru The Day of the Jackal představuje Eddieho Redmayna jako legendárního nájemného vraha Šakala, kterého pronásleduje neústupná britská agentka Lashana Lynch. Těšit se můžeme na výpravnou a napínavou podívanou odehrávající se napříč Evropou.

Nový druhoválečný film Netflixu v prvním traileru. Slibuje dosud neviděný příběh
Nový druhoválečný film Netflixu v prvním traileru. Slibuje dosud neviděný příběh
09.10.2024 19:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix odhalila jeden ze svých největších filmů konce letošního roku. Novinka Poštovní prapor ukáže pro většinu lidí neznámý příběh jednotky, která na frontu doručila naději v momentě, kdy ji vojáci potřebovali.

Netflix slaví nový sci-fi hit. Nechutná dystopie nahání sledovanost dvojitě
Netflix slaví nový sci-fi hit. Nechutná dystopie nahání sledovanost dvojitě
09.10.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Netflix si může opět gratulovat. Jeho drsná sci-fi novinka z prostředí dystopického vězení, jež je sociální metaforou, totiž sbírá velké množství sledujících. Otázkou zůstává, zda se snímek dostane do TOP 10 nejúspěšnějších filmů jako jeho předchůdce.