FB pixel TP pixel
Avatar 2 konečně míří na Disney Plus. Exkluzivně nabídne i bonusy © 20th Century Studios

Avatar 2 konečně míří na Disney Plus. Exkluzivně nabídne i bonusy

Disney konečně odhalil datum, kdy se druhý díl úspěšné sci-fi ságy Avatar dostane na jeho streamovací službu Disney+. V USA však exkluzivně nebude, mohou za to dřívější dohody.

16. 5. 2023 14:00 | Streaming novinky

Předplatitelé Disney+ již určitě netrpělivě vyhlíží, kdy se na jejich streamovací platformu dostane druhý díl Avatara. Je to téměř pět měsíců, co pokračování s podtitulem The Way of Water premiérovalo v kinech a došlo si pro nádherných 2,3 miliardy dolarů. Obrovský úspěch byl ale vykoupen dlouhým pobytem tohoto epického sci-fi v temných sálech, na žádný z ostatních titulů patřících Disneymu nemuseli zákazníci čekat tak dlouho. Před měsícem se sice Avatar konečně dostal online na TVOD služby jako iTunes, Google Play nebo Rakuten. Dostupný je dosud ale pouze v rámci přímé platby za daný titul, nikoli za předplatné. Teď se konečně objevilo datum, kdy se pokračování Avatara dostane na mateřskou streamovací službu.

Hit Jamese Camerona připluje na Disney+ 6. června. Pozoruhodné ovšem je, že v USA se Avatar 2 dostane nejen na domovskou Disney+, ale i na HBO Max, respektive na v té době přejmenovanou službu Max. Důvodem jsou distribuční smlouvy platné ještě před koupí 20th Century Fox Disneym. Streamovací práva na filmy vyrobené Foxem totiž patří v USA výhradně společnosti Warner Bros. Ačkoli za normálních okolností je tato dohoda exkluzivní, zdá se, že Disney si vyjednal, aby Avatar 2 přistál na obou streamovacích službách. Nás se ale tato poměrně bizarní situace netýká, v Česku bude Avatar: The Way of Water dostupný od 6. června pouze na Disney+. Navíc by měly být s filmem dostupné i doprovodné bonusové materiály o natáčení.

Zdroj: Polygon

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  1 053 zobrazení   126 se líbí
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Disney+ je v nejhorší krizi. Zdraží, zavede reklamy a rozprodá filmy i seriály
Disney+ je v nejhorší krizi. Zdraží, zavede reklamy a rozprodá filmy i seriály
11.05.2023 11:00:00 | Streaming novinky

Poslední z velkých hráčů, společnost Walt Disney, oznámila svoje kvartální výsledky. A je to jedna špatná zpráva vedle druhé, tedy hlavně pro akcionáře. Uživatelé by ale díky ohlášeným změnám měli naopak získat.

Nejdražší seriál v problémech. Pán prstenů vzniká bez hlavních tvůrců
Nejdražší seriál v problémech. Pán prstenů vzniká bez hlavních tvůrců
10.05.2023 15:15:00 | Streaming novinky

Stávka scenáristů zastihla natáčení druhé řady seriálu Pán prstenů: Prsteny moci chvíli před jeho koncem. To způsobilo celému štábu komplikace, protože showrunneři seriálu J.D. Payne a Patrick McKay museli produkci opustit.

Hollywood zamrznul. Obří stávka zastavuje i největší seriály Netflixu a HBO
Hollywood zamrznul. Obří stávka zastavuje i největší seriály Netflixu a HBO
09.05.2023 15:00:00 | Streaming novinky

Scenáristé se nakonec s hollywoodskými a streamovacími společnostmi nedohodli a minulý týden vyhlásili stávku. Mnohé produkce včetně velkých seriálových hitů jako Stranger Things se tak nyní zastavují. Které další seriály stávka postihla?

Hollywoodský gigant se topí v problémech. Masivní akciový pád rozjel spekulace o prodeji
Hollywoodský gigant se topí v problémech. Masivní akciový pád rozjel spekulace o prodeji
05.05.2023 15:00:00 | Streaming novinky

Další z velkých hollywoodských hráčů, studio Paramount, se vytasil s čerstvými výsledky a nedopadlo to vůbec dobře. Sekce Paramount+ sice hlásí hezký nárůst předplatitelů, ale poklesy z prodeje televizní reklamy, nižší příjmy z kin a celkově menší zisk, než se očekávalo, stáhly jeho akcie o pořádný kus dolů.