FB pixel TP pixel
Nový trailer Avatara 2 vám vyrazí dech. (Pod)vodní scény nemají obdoby © 20th Century Studios

Nový trailer Avatara 2 vám vyrazí dech. (Pod)vodní scény nemají obdoby

Již za měsíc a půl se do kin konečně vřítí druhý Avatar a režisér James Cameron představil nový trailer, který má zlákat váhající diváky k dalšímu výletu na planetu Pandora. A podle ukázaných záběrů je návštěva setmělého sálu jednoznačnou povinností.

2. 11. 2022 15:00 | Filmové novinky

James Cameron je prostě jinde. Nového Avatara sice kutí přes 10 let a kdekdo se mu vysmíval, že další kapitola ságy Jakea Sullyho a Neytiri nebude v čase uvedení nikoho zajímat, jenže Cameron nepřemýšlí jako řadoví tvůrci a je očividně mnoho kroků před diváky a znovu si prosazuje svou. A světe div se, zobrazený materiál z traileru je opět neskutečná pastva pro oči, která posouvá technologii z prvního filmu o několik kilometrů daleko. Zpracování vodních sekvencí je úchvatně realistické, přičemž Cameron skvostně snímá nejen záběry pod vodní hladinou, ale i nad ní. Scény s keporkaky jsou velkolepost sama, a to jsme zatím z filmu neviděli skoro nic.

I tento nový trailer totiž prozrazuje velmi málo a je víceméně antitezí velkého traileru na první film, který divákům vyspoileroval v podstatě celou zápletku. O ději dvojky stále skoro nic nevíme. Kromě toho, že se Jake a Neytiri budou muset vydat za vodními kmeny, aby se společně postavili nové hrozbě lidí. Zároveň nás ale očividně čeká hutné rodinné drama, v němž budou hrát prim Jakeovi potomci. Hlavně jeho dcera bude mít očividně silné spojení s pandorskou bohyní Eywou. Premiéra filmu Avatar: The Way of the Water proběhne 15. prosince.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  2 609 zobrazení   380 se líbí
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Fanoušci Zaklínače po přeobsazení hlavní hvězdy zuří. Netflixu posílají jasný vzkaz
Fanoušci Zaklínače po přeobsazení hlavní hvězdy zuří. Netflixu posílají jasný vzkaz
02.11.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Kolem Zaklínače je v posledních dnech opravdu rušno. Po šokujícím odchodu Henryho Cavilla z hlavní role a zveřejnění informací ze scenáristického štábu, který se vysmívá jak knihám, tak hrám, se mnoho fanoušků rozhodlo vyjádřit nesouhlas dost razantním krokem.

Největší fantasy seriál zimy se blíží ke konci. Epický trailer slibuje řež o všechno
Největší fantasy seriál zimy se blíží ke konci. Epický trailer slibuje řež o všechno
01.11.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli se letos v prosinci dočkáme i prequelu Zaklínače, největším fantasy letošního konce roku je bezpochyby dlouho očekávané finále seriálu Jeho temné esence. Ten slibuje majestátní završení, v němž se tajemné Autoritě postaví bytosti ze všech možných realit.

Nejočekávanější sci-fi současnosti dorazí dřív, než se čekalo. Datum premiéry uniklo
Nejočekávanější sci-fi současnosti dorazí dřív, než se čekalo. Datum premiéry uniklo
01.11.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Není pochyb o tom, že adaptace videoherní sci-fi série The Last of Us je nejočekávanějším seriálem nadcházejících měsíců. Obecně se očekávalo, že bychom se seriálu mohli dočkat koncem zimy či počátkem jara. Nakonec se na nás ale štěstí usměje mnohem dříve.

Nejnápaditější seriál Marvelu dostane pokračování. Počkáme si ale pěkně dlouho
Nejnápaditější seriál Marvelu dostane pokračování. Počkáme si ale pěkně dlouho
01.11.2022 12:00:00 | Filmové novinky

V roce 2021 vyšel na Disney+ dosud nejnápaditější seriál Marvelu, WandaVision, a od té doby se komiksový gigant opřel do seriálové tvorby naplno, aby ještě více rozvíjel svůj filmový vesmír. Další příspěvek na zmíněný hit, skládající poctu klasickým sitcomům, naváže.