FB pixel TP pixel
Fanoušci Zaklínače po přeobsazení hlavní hvězdy zuří. Netflixu posílají jasný vzkaz © Netflix

Fanoušci Zaklínače po přeobsazení hlavní hvězdy zuří. Netflixu posílají jasný vzkaz

Kolem Zaklínače je v posledních dnech opravdu rušno. Po šokujícím odchodu Henryho Cavilla z hlavní role a zveřejnění informací ze scenáristického štábu, který se vysmívá jak knihám, tak hrám, se mnoho fanoušků rozhodlo vyjádřit nesouhlas dost razantním krokem.

2. 11. 2022 11:00 | Filmové novinky

Jak se dalo očekávat, zpráva o odchodu sympaťáka Henryho Cavilla z populárního fantasy seriálu Zaklínač způsobila pořádný poprask a rozezlila řadu fanoušků. I když drtivá většina diváků kritizovala seriál za odklon od knižní předlohy, Cavilla za ztvárnění vědmáka vždy chválila. Přeobsazení Geralta z Rivie Liamem Hemsworthem, ke kterému dojde ve čtvrté řadě, donutilo mnoho fanoušků na sociálních sítích k vyjádření nespokojenosti a nemalá část se rozhodla seriál rovnou bojkotovat. I když oficiálně důvod odchodu Cavilla nikde nezazněl, většina nespokojených má jasno a obviňuje Netflix.

Jeden z fanoušků se zoufale dožaduje návratu Cavilla: „Bojkotujte Zaklínače a přiveďte Henryho zpátky.“ Jinému fanouškovi se zase nelíbí zvolené přeobsazení: „Nenahrazujte ho Liamem Hemsworthem! To je absurdní! Jestli ho opravdu nahradí, tak budu Zaklínače bojkotovat. Jak ho jen můžete nahradit?“ Jeden ze zhrzených fanoušků vidí situaci naprosto katastrofálně: „Liam Hemsworth, který v Zaklínači vystřídá Henryho Cavilla, bude tím největším průšvihem v televizní historii.“ V plánované třetí řadě, která doputuje na Netflix v průběhu příštího roku, se tak s Cavillem v roli Geralta rozloučíme. Před tím se však můžeme těšit na drsný origin ze světa elfů Zaklínač: Pokrevní pouto, který dorazí na Vánoce.

Zdroj: NME

 21 zobrazení  
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Největší fantasy seriál zimy se blíží ke konci. Epický trailer slibuje řež o všechno
Největší fantasy seriál zimy se blíží ke konci. Epický trailer slibuje řež o všechno
01.11.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli se letos v prosinci dočkáme i prequelu Zaklínače, největším fantasy letošního konce roku je bezpochyby dlouho očekávané finále seriálu Jeho temné esence. Ten slibuje majestátní završení, v němž se tajemné Autoritě postaví bytosti ze všech možných realit.

Nejočekávanější sci-fi současnosti dorazí dřív, než se čekalo. Datum premiéry uniklo
Nejočekávanější sci-fi současnosti dorazí dřív, než se čekalo. Datum premiéry uniklo
01.11.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Není pochyb o tom, že adaptace videoherní sci-fi série The Last of Us je nejočekávanějším seriálem nadcházejících měsíců. Obecně se očekávalo, že bychom se seriálu mohli dočkat koncem zimy či počátkem jara. Nakonec se na nás ale štěstí usměje mnohem dříve.

Nejnápaditější seriál Marvelu dostane pokračování. Počkáme si ale pěkně dlouho
Nejnápaditější seriál Marvelu dostane pokračování. Počkáme si ale pěkně dlouho
01.11.2022 12:00:00 | Filmové novinky

V roce 2021 vyšel na Disney+ dosud nejnápaditější seriál Marvelu, WandaVision, a od té doby se komiksový gigant opřel do seriálové tvorby naplno, aby ještě více rozvíjel svůj filmový vesmír. Další příspěvek na zmíněný hit, skládající poctu klasickým sitcomům, naváže.

Pokračování skvělé české fantasy přichází. Trailer láká na kouzla i epickou řežbu
Pokračování skvělé české fantasy přichází. Trailer láká na kouzla i epickou řežbu
31.10.2022 17:50:00 | Filmové novinky

Před 2 lety jsme se uprostřed covidové pandemie dočkali nečekaně povedené tuzemské fantasy, na níž do kina kvůli hrozbě viru mnoho lidí nechodilo. Své diváky však Princezna zakletá v čase nakonec najít dokázala i díky Netflixu. Již za pár dní nás čeká pokračování.