FB pixel TP pixel
Avenger Shang-Chi: Co znamenají potitulkové scény pro budoucnost Marvelu? © Marvel Studios

Avenger Shang-Chi: Co znamenají potitulkové scény pro budoucnost Marvelu?

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech je konečně v kinech a zdá se, že mistr bojových umění bude hrát v rámci MCU pořádně velkou roli. A to je moc dobře!

Zajímavosti 5. 9. 2021 13:00 | Zajímavosti

Záhadné prsteny

Ačkoli první Shang-Chiho sólovka nese podtitul Legenda o deseti prstenech, o samotné zbrani, kterou tenhle bojovník zdědí po svém zločineckém otci, se toho zase tolik nedozvíme a Marvel v první potitulkové scéně jasně naznačuje, že jejich role bude výrazně větší, než jsme si mysleli. Zatímco v poslední scéně před titulkami si Shang-Chiho a jeho přítelkyni Katy vyzvedne Wong v jednom z barů, aby je vzal s sebou do chrámů Kamar-Taj, potitulková scéna vysvětluje, že Shang-Chiho cesta rozhodně neskončila záchranou světa před prastarým démonem. Jak Wong říká, Shang-Chi si musí zvyknout, že se kolem něj dějí divné, superhrdinské věci a jednou z nich jsou právě ony prsteny, respektive kruhovité náramky, které výrazně připomínají ikonické železné kruhy, které můžete vidět v řadě kung-fu filmů.

Avenger Shang-Chi: Co znamenají potitulkové scény pro budoucnost Marvelu? © Marvel Comics

V Shang-Chim jsou vybavené neuvěřitelnou silou, která jejich nositeli umožňuje více méně létání a brutální likvidace nepřátel, a Wong chce v první potitulkovce vědět, co jsou tyhle artefakty zač. Společně s ním je zkoumá Bruce Banner (atypicky v lidské formě Marka Ruffala) a Captain Marvel, ani jeden z nich však nedokáže osvětlit jejich původ. Captain Marvel tvrdí, že se s podobnou technologií zatím nesetkala, Banner pak vyvrací fanouškovské hypotézy, že by prsteny mohly být vytvořené z vibrania jako štít Kapitána Ameriky či technologie ve Wakandě. Jednu věc ale potitulkovka naznačí velmi výrazně - blíží se nová hrozba. Prsteny totiž při změně majitele na Shang-Chiho začaly vysílat signál do vesmíru a někoho lákají. Koho? Inu, tady se musíme vrátit na začátek filmu.

O prstenech se v úvodu dozvíme jen velmi vágní informace: Wenwu je dle legendy našel někde v jeskyni. Pro většinu diváků to znamená informaci, aby se příliš nezabývali skutečností, že se po světě jen tak povalují magické předměty. Fanoušci komiksů ale vědí, že původní Mandarin prsteny také našel, a to po ztroskotání vesmírné lodě z planety Maklua IV. Ta patřila jednomu z draků zvaných Makluani, kteří nápadně připomínají ony čínské draky, jímž je i mýtický Great Protector, který Shang-Chimu na konci filmu pomůže zabránit apokalypse. Komu tedy prsteny patří? Dá se předpokládat, že signál vysílaný prsteny míří právě na Maklu IV a potenciálním příchozím v dalších filmech by mohl být Fin Fang Foom. Obávaný makluanský drak, o němž se ve spojení s Marvel Cinematic Universe spekuluje již od prvního Iron Mana, prvních Avengers a mluvilo se o něm i ve spojení právě s prvním sólo filmem Shang-Chiho. Marvel možná nechtěl tahat tohohle ikonického padoucha z rukávu hned, ale MCU začíná být aktuálně tak šílené, že planeta obývaná draky nemusí být pro diváky žádným problémem k akceptování. Dá se navíc předpokládat, že prsteny samotné mají i další schopnosti, o nichž zatím nevíme. V komiksech dokázaly podobné divy jako Infinity Stones (byly i různě barevné a velmi tyhle šutříky připomínaly), takže je vysoce pravděpodobné, že jejich skutečný makluanský vlastník by mohl odhalit jejich opravdovou sílu.

Deset prstenů se vrátí

Avenger Shang-Chi: Co znamenají potitulkové scény pro budoucnost Marvelu? © Marvel Studios

V druhé potitulkové scéně se dostává ke slovu Xialing, Shang-Chiho sestra, která během filmu jasně ukáže, že se svému bratrovi přinejmenším vyrovná v inteligenci i bojových uměních. Film s Xialing pracuje jako dědičkou otcova impéria. Když ho nemůže získat přímo, rozhodne se založit si svou vlastní říši mezi arénovými zápasníky, kde ji Shang-Chi během druhého dějství vyhledá a požádá o pomoc. V závěru filmu pak Shang-Chi jako dědictví získává prsteny, zatímco Xialing přejímá organizaci Deset prstenů, v níž se však radikálně mění pravidla. Její součástí již mohou být i ženy a Xialing tlačí na to, aby byl poměr vyrovnaný 50:50. Dá se navíc předpokládat, že Deset prstenů již nebude bandou vraždících teroristů, ale budou sloužit spíše dobrým účelům. Úplně poslední informací, kterou film udává, je fakt, že se Deset prstenů v budoucnu vrátí, čímž si Marvel otevírá vrátka mimo jiné pro nějaký obří válečný souboj ve stylu Avengers: Endgame. Ostatně jak jsme viděli v Shang-Chim, tihle bojovníci se při správné výzbroji vyrovnají i nadpozemským tvorům.

 2 555 zobrazení  
Shang-Chi: Kdo je nový hrdina Marvelu a jaké filmy nakoukat před premiérou?
Shang-Chi: Kdo je nový hrdina Marvelu a jaké filmy nakoukat před premiérou?
31.08.2021 11:00:00 | Zajímavosti

První asijský superhrdina se do kin vřítí už tento čtvrtek a přinese s sebou zakončení několika příběhových linek v rámci MCU. Rovněž nás ale vezme do zcela nové části marvelovského univerza a představí celou řadu nových postav. Pojďme si je představit!

ROZBOR: Co všechno odhalil nový trailer na Spider-Man: Bez domova?
ROZBOR: Co všechno odhalil nový trailer na Spider-Man: Bez domova?
24.08.2021 20:00:00 | Zajímavosti

Třetí díl Spider-Mana konečně představil první trailer na dlouho očekávanou výpravu do multivesmíru a hned po třech minutách, které jsme měli možnost vidět, víme, že nás čeká celá řada marvelovských reálií. Pojďme si představit ty nejvýznamnější.

Kdo jsou Eternals? Seznamte se s hrdiny mocnějšími než Avengers
Kdo jsou Eternals? Seznamte se s hrdiny mocnějšími než Avengers
23.08.2021 9:00:00 | Zajímavosti

Jelikož fanoušky Marvelu čeká s příchodem nové týmovky Eternals velký skok do neznáma, je načase si všechny ústřední postavy, za nimiž stojí samotný komiksový bůh Jack Kirby, představit.

10 důvodů, proč je Benedict Cumberbatch naprosto boží
10 důvodů, proč je Benedict Cumberbatch naprosto boží
15.08.2021 14:00:00 | Zajímavosti

Pohrdavý Sherlock, skvělý Doctor Strange i dokonale odpudivý plukovník Marshall z Pokání. Uplynulá dekáda zaznamenala raketový start Benedicta Cumberbatche a my přinášíme 10 důvodů, proč tohohle britského elegána stále milujeme a vy byste měli taky.