FB pixel TP pixel
V nové sci-fi Netflixu čelí lidstvo totální zkáze. Trailer ukazuje boj o zbytky kyslíku © Netflix

V nové sci-fi Netflixu čelí lidstvo totální zkáze. Trailer ukazuje boj o zbytky kyslíku

Zdá se, že se první polovina roku 2023 ponese v duchu apokalyptických vizí. Po parádně vypadajícím seriálu Silo, v němž přežívají zbytky lidstva v ohromném krytu, přichází Netflix se svou akční novinkou, která nás vezme do roku 2071. A ani tady to s lidstvem nevypadá dobře.

11. 4. 2023 16:15 | Filmové novinky

Rytíři v černém jsou novým post-apokalyptickým sci-fi seriálem Netflixu, který hodlá vytěžit nemalý zájem o tématiku nevlídné budoucnosti lidstva. Na rozdíl od konkurenčního projektu Silo od Apple TV+ však lidstvo není zavřené v ohromném krytu, ale je rozdělené do různých sektorů a víceméně žije v kastách. Země je de facto naprosto zničená, plná písečných bouří a tornád, a jedinou naději na přežití posledního 1 procenta populace jsou rozvážky kyslíku, které zajišťují odvážní kurýři. Jenže dodávky dýchatelné substance jsou samozřejmě ohromnou cenností, takže po nich pasou i různí překupníci. Netrvá tedy dlouho, než se rozjede totální boj o přežití.

Rytíři v černém dorazí na Netflix už 12. května a streamovací služba si od seriálu slibuje nemalý úspěch. Ostatně sci-fi míšené se sociálním přesahem se jihokorejským tvůrcům doposud silně vyplácí a po úspěchu Hry na oliheň je o další obdobné žánrovky nemalý zájem. Rytíři v černém nabízí nejen zajímavý koncept, ale také stylovou akci a podle traileru se zdá, že i hutnou atmosféru. Tak snad nás nakonec čeká povedená podívaná. Letošní rok by mohl po stránce sci-fi nabídnout solidní žně.

Zdroj: What's on Netflix

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Vesmírná novinka Marvelu ukazuje nový tým hrdinů. Trailer láká na vtipné záměny těl
Vesmírná novinka Marvelu ukazuje nový tým hrdinů. Trailer láká na vtipné záměny těl
11.04.2023 15:35:00 | Filmové novinky

Marvel konečně představil první upoutávku na odkládaný sci-fi snímek The Marvels, který představí nový tým superhrdinů ve složení Photon, Captain Marvel a Ms. Marvel. Trailer je zábavnou chuťovkou, která nepůsobí komplikovaně a plně těží koncept zaměňování těl jednotlivých hrdinek.

Hned 3 české novinky slaví úspěch na Netflixu. Příští týden dorazí naprostý skvost
Hned 3 české novinky slaví úspěch na Netflixu. Příští týden dorazí naprostý skvost
10.04.2023 12:40:00 | Filmové novinky

Na streamovací službu Netflix dorazily v uplynulých dnech nové české filmy a obratem se vyhouply mezi nejsledovanější pořady. Největší úspěch slaví romantická vánoční komedie, pozornost diváků ale získaly i vážnější projekty. V následujícím týdnu nás pak čeká jedna z vůbec nejkvalitnějších českých premiér.

Sci-fi hit Netflixu odvrací konec světa. Trailer odhalil stylové datum premiéry
Sci-fi hit Netflixu odvrací konec světa. Trailer odhalil stylové datum premiéry
10.04.2023 12:00:00 | Filmové novinky

Příběh cestujících letu 828 už je na samotném konci. Netflix konečně odhalil definitivní datum premiéry závěrečných epizod hitového sci-fi Manifest, které je často přirovnáváno k fenoménu Ztraceni. Tentokrát půjde o odvracení konce světa.

Nejúspěšnější start animovaného filmu! Kníratý instalatér láme rekordy i herní kletbu
Nejúspěšnější start animovaného filmu! Kníratý instalatér láme rekordy i herní kletbu
09.04.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Do celosvětových kin vstoupil dlouho očekávaný animovaný film Super Mario Bros. ve filmu a podle očekávání vykoupil společnost Nintendo za dnes již kultovní, leč hrubě nepovedenou hranou adaptaci z 90. let.