FB pixel TP pixel
Black Panther 2 dorazí online ještě později, než se čekalo © Marvel Studios

Black Panther 2 dorazí online ještě později, než se čekalo

Kinohit Black Panther: Wakanda nechť žije brzy vstoupí na streamovací platformu Disney+. Dle dřívějších informací měla nová marvelovka dorazit online již v lednu, Disney však nakonec potvrdil pozdější datum.

12. 1. 2023 12:30 | Filmové novinky

Jak jsme již na začátku ledna informovali, marvelovský akční biják Black Panther: Wakanda nechť žije, který v kinech dokázal dosud nastřádat solidních 831 milionů dolarů, bude již brzy online na Disney+. Konkrétně to bude ve středu 1. února, což je 81 dní od premiéry v kinech. Podle serveru Hollywood Handle však měla jít Wakanda Forever dle původních plánů na Disneyho streamovací platformu již 20. ledna, tedy 70 dní od premiéry. Vše tak nasvědčuje tomu, že pokud snímek nebude jasným propadákem, jako tomu bylo například u animáku Divnosvět, který putoval na Disney+ již po jednom měsíci od kinopremiéry, ohřejí se filmy z Disneyho stáje v setmělých sálech delší dobu.

Podle všeho se délka pobytu snímku v kinech ale neodvíjí jen podle kinotržeb. Vždyť marvelovky Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství či Thor: Láska jako hrom, které utržily vyšší sumy než Wakanda, zamířily na stream již za 45, respektive 60 dní. Svou roli určitě sehrává i střízlivější pohled na ne tak rentabilní a samospásné streamovací služby, které generují (či teprve budou generovat) zisk pomaleji, než se původně čekalo. Proměnu v tomto směřování pak u Disneyho symbolicky potvrdilo jmenování staronového šéfa Boba Igera namísto neoblíbeného Boba Chapeka. Každopádně premiéra dvojky Black Panthera na Disney+ rozšíří nabídku dosud 16 filmů ve formátu IMAX Enhanced. Nové dobrodružství z Wakandy si tak můžeme pustit v obraze s rozšířeným poměrem stran, který umocní pohlcující zážitek ze sledování.

Zdroj: Deadline

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Tvůrci Zaklínače reagují na kritiku. Ve třetí řadě slibují dlouho vytouženou změnu
Tvůrci Zaklínače reagují na kritiku. Ve třetí řadě slibují dlouho vytouženou změnu
11.01.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Zatímco první dvě řady fantasy hitu Zaklínač byly mnohými fanoušky kritizovány za velký odklon od předlohy, ta třetí má být dle tvůrců knihám Sapkowského nejvěrnější.

Kritici zvolili nejlepší filmy a seriály roku. Mistrovský doják porazil Avatar i Top Gun
Kritici zvolili nejlepší filmy a seriály roku. Mistrovský doják porazil Avatar i Top Gun
11.01.2023 13:00:00 | Filmové novinky

Zahraniční kritici zvolili na 80. předávání Zlatých glóbů nejlepší filmy a seriály roku. A slavný Steven Spielberg zde školil největší blockbustery roku.

Druhá řada Rodu draka nabídne krvavou mstu Targaryenů. Padne i dětská hlava
Druhá řada Rodu draka nabídne krvavou mstu Targaryenů. Padne i dětská hlava
11.01.2023 12:20:00 | Filmové novinky

Druhé řady úspěšného fantasy Rod draka se pravděpodobně nedočkáme dříve než v roce 2024. Již nyní se ale objevují informace, co scenáristé spin-offu Hry o trůny plánují pro chystané pokračování.

Nový trailer Ant-Mana 3 ukazuje nejvelkolepější marvelovku od Avengers: Endgame
Nový trailer Ant-Mana 3 ukazuje nejvelkolepější marvelovku od Avengers: Endgame
10.01.2023 11:30:00 | Filmové novinky

Marvel měsíc před premiérou nového filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania představuje plnohodnotnou upoutávku, která dále odhaluje střet s novým arcipadouchem komiksového vesmíru. Kang Dobyvatel má moc ničit časové linie a je nebezpečnější než Thanos.