FB pixel TP pixel
České sci-fi Bod obnovy dobylo Netflix. Film o Mašínech streamer odložil © Bioscop

České sci-fi Bod obnovy dobylo Netflix. Film o Mašínech streamer odložil

Trvalo to jen jediný den po nasazení na streamovací službu Netflix a nové české sci-fi Bod obnovy urvalo první příčku sledovanosti v České republice. Nechalo tak za sebou i největší hity samotného Netflixu. Ten na poslední chvíli odložil uvedení českého dramatu o bratrech Mašínech.

Filmové novinky

České sci-fi režiséra Roberta Hloze, Bod obnovy, vstoupilo na Netflix ve středu 24. ledna a jak ukazují data platformy FlixPatrol, obratem se ujalo vedení v žebříčku sledovanosti streamovací služby. Což nebývá vždy pravidlem. Mnohdy se i českým snímkům stává, že se na první pozici musí postupně probojovat a začínají zhruba v polovině TOP 10. Pro Bod obnovy to však neplatí a obratem přeskočil hned dva originály Netflixu V letu a 60 minut. Za sebou pak nechal i licencované novinky Zpívej 2, Favoritka či Vražda v Orient expresu.

V aktuálním žebříčku najdeme ještě jednu českou novinku, a to komedii Jana Svěráka Betlémské světlo, která je aktuálně na 8. příčce za na Oscara nominovaným dramatem Sněžné bratrstvo. Právě Betlémské světlo je ukázkou, že ne každý film z Česka automaticky získá první pozici Netflixu. Betlémské světlo se dostalo maximálně na 2. příčku, během dalších dní od uvedení však velmi rychle padá.

Bodu obnovy se mimochodem stejně dobře daří i na slovenském Netflixu, kde je také na první příčce. Otázkou zůstává, jaká bude výdrž titulu. Původně měl společně s Bodem obnovy dorazit na Netflix i snímek Bratři o sourozencích Mašínových, streamer ho však nakonec nasadí až ve středu 31. ledna, tedy s týdenním zpožděním. Bod obnovy už by v ten moment mohl začít v žebříčku ztrácet pozici, takže by Netflix distribučně celkem logicky rozložil české síly a jednu velkou novinku nahradil jinou místo toho, aby je postavil do přímého kanibalistického souboje.

Zdroj: FlixPatrol / Netflix

Seriál o zvráceném vrahu Hojerovi už je online. Chystá se i případ spartakiádního vraha
Seriál o zvráceném vrahu Hojerovi už je online. Chystá se i případ spartakiádního vraha
26.01.2024 13:50:00 | Filmové novinky

Jedna z nejočekávanějších českých kriminálek letošního roku už je dostupná online. Diváci tak mohou zabřednout do děsivého příběhu Ladislava Hojera a vyšetřovacích metod legendárního vyšetřovatele Jiřího Markoviče.

Nejdivnější thriller roku má zabijáky, démony a termovizi. Trailer láká na jedinečnou podívanou
Nejdivnější thriller roku má zabijáky, démony a termovizi. Trailer láká na jedinečnou podívanou
26.01.2024 12:45:00 | Filmové novinky

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si s největší pravděpodobností nejdivnější trailer, který v roce 2024 uvidíme. Režisér Harmony Korine představil svou novinku Aggro Dr1ft, která je kompletně natočená infračervenými kamerami a nabízí doslova halucinační podívanou.

Drsňák Gyllenhaal láme ruce a mlátí gangstery. Trailer akčního kultu vás napumpuje adrenalinem
Drsňák Gyllenhaal láme ruce a mlátí gangstery. Trailer akčního kultu vás napumpuje adrenalinem
25.01.2024 16:50:00 | Filmové novinky

Očekávaný remake kultovní akční kriminálky Road House se konečně představuje v prvním traileru a nechává za sebou pot, krev a zlámané končetiny. Režisér Doug Liman a hvězda Jake Gyllenhaal zdá se natočili poctivou chlapskou zábavu, v níž dostane přes pusu i hvězda UFC Conor McGregor.

Válečný trhák, retro Top Gun a nová klasika. Vládcové nebes sbírají nadšené ohlasy
Válečný trhák, retro Top Gun a nová klasika. Vládcové nebes sbírají nadšené ohlasy
25.01.2024 15:50:00 | Filmové novinky

Již 26. ledna startují na streamovací službě Vládcové nebes, očekávaná válečná novinka z produkce Stevena Spielberga a Toma Hankse, která duchovně navazuje na klasiky Bratrstvo neohrožených a Pacifik. A prý se nemusíme bát, že by seriál nesplnil očekávání.