FB pixel TP pixel
Český Blade Runner má fantastický první trailer. Něco takového tu nebylo roky © Bioscop

Český Blade Runner má fantastický první trailer. Něco takového tu nebylo roky

Talentovaný reklamní režisér Robert Hloz představil po letech příprav svůj celovečerní debut Bod obnovy. Futuristické sci-fi v první upoutávce láká na impozantní město budoucnosti, slibný koncept a kriminální zápletku jako z kultovního Blade Runnera.

25. 4. 2023 14:15 | Filmové novinky

Zdá se, že éra převážně českých komedií a rutinních dramat je u konce. V loňském roce jsme mohli vidět zajímavou sondu do polyamorních vztahů ve snímku Hranice lásky nebo mladistvě dravou jízdu BANGER. Adama Sedláka. A už letos 21. září nás čeká sci-fi kriminálka, která vizuálně dalece přesahuje tuzemské poměry a slibuje skromnější variaci na kultovní sci-fi Ridleyho Scotta Blade Runner.

Za projektem Bod obnovy, v němž se objeví Andrea Mohylová, Václav Neužil nebo Matěj Hádek, stojí reklamní režisér Robert Hloz, který tíhnul ke sci-fi žánru již ve svých krátkých studentských filmech. Bod obnovy bude jeho celovečerním debutem, vizuálně však opakovaně uchvacoval už skrze své reklamní projekty. Nejinak je tomu i u jeho kriminální sci-fi, která v upoutávce okouzluje Evropou roku 2041 a především digitálně upravenými futuristickými lokacemi. Příběh nás zavede do světa, kde mají všichni lidé ústavní právo prožít „JEDEN CELÝ ŽIVOT“. Pokud se vám stane nehoda, jste oživeni a můžete pokračovat dál. Jen si musíte dělat každé dva dny své digitální zálohy v podobě titulních bodů obnovy. Film si tak bude klást otázku, jestli si lidstvo vůbec podobnou vychytávku zaslouží.

Zdroj: Bioscop

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Famózní válečný akčňák sklízí nadšení diváků i kritiků. Češi ho ale v kině neuvidí
Famózní válečný akčňák sklízí nadšení diváků i kritiků. Češi ho ale v kině neuvidí
25.04.2023 8:00:00 | Filmové novinky

Nový válečný film režiséra Guye Ritchieho zamířil do amerických kin a bohužel se jedná o komerční propadák. Recenze kritiků a diváků jsou však naprosto nadšené a slibují jeden z nejlepších akčních zážitků letošního roku. V Česku se film do kin s největší pravděpodobností nepodívá.

Strážce galaxie 3 viděli první diváci a mají jasno. Nová marvelovka vám zlomí srdce
Strážce galaxie 3 viděli první diváci a mají jasno. Nová marvelovka vám zlomí srdce
24.04.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Závěr komiksové trilogie Strážci galaxie zamíří do českých kin sice až 4. května, první diváci však již měli možnost film vidět díky slavnostní evropské premiéře v pařížském Disneylandu. A ohlasy na sebe nenechaly dlouho čekat.

Nový seriál s Kleopatrou narazil. Netflix čelí žalobě volající po zákazu služby
Nový seriál s Kleopatrou narazil. Netflix čelí žalobě volající po zákazu služby
24.04.2023 15:05:00 | Filmové novinky

Chystaná dokumentární série Královna Kleopatra dokázala ještě před svou premiérou vyvolat vlnu nevole za výběr herečky pro hlavní roli. Nyní byla na Netflix kvůli tomuto dokumentu dokonce podána žaloba.

Zázrak, že přežil. Synovec Jeremyho Rennera ukázal záběry z přejetí pluhem
Zázrak, že přežil. Synovec Jeremyho Rennera ukázal záběry z přejetí pluhem
24.04.2023 14:20:00 | Filmové novinky

Rekonvalescence herce Jeremyho Rennera po vážné nehodě s pluhem naštěstí postupuje dobře. Nově jsou k vidění záběry ze záchranné akce, která následovala krátce po nehodě. Renner je na nich v kaluži krve obklopen záchranáři.