FB pixel TP pixel
Hvězda Duny se proměnila v krvežíznivého kanibala. Jeden z filmů roku Češi asi neuvidí © Warner Bros.

Hvězda Duny se proměnila v krvežíznivého kanibala. Jeden z filmů roku Češi asi neuvidí

Herecká hvězda Timothée Chalamet a režisér Luca Guadagnino opět spojili síly a z jejich kanibalistické road movie je nadšený v podstatě každý, kdo ji viděl. Zvrácenou romanci však čeští kinaři zřejmě neuvedou.

23. 11. 2022 16:30 | Filmové novinky

Guadagnino a Chalamet se poprvé sešli u homosexuální romance Dej mi své jméno a spolupráce byla očividně více než bezproblémová. Společně se totiž vrhli na adaptaci knihy Camille DeAngelis z roku 2015, která vypráví o mladém páru kanibalů, kteří se vydají v 80. letech na společný road trip napříč Amerikou a snaží se odolat svým krvavým impulzům, jež je nutí zabíjet ostatní. Ostatně výchozí zápletku si můžete detailně prohlédnout v úchvatně atmosférickém traileru, který uhrane brilantní kamerou a nádechem dobové, zasviněné Ameriky.

Snímek Bones and All měl premiéru na letošním festivalu v Benátkách, kde sklidil skvělé ohlasy, jejichž výsledkem je 86 procent spokojených recenzí na Rotten Tomatoes. Kritici chválí nejen skvělé herce (kromě Chalameta se objeví i Mark Rylance a Taylor Russell), ale i všudypřítomnou temnotu a nesmlouvavost, která však nikdy nesklouzne do morbidity, přičemž ke konci podle mnohých dojde navzdory drsnosti zobrazovaného i na slzičky. Film si minulý týden odbyl premiéru v USA, bohužel se však zdá, že česká distribuce film uvést nehodlá. Distribuce je totiž v zahraničí rozdělená na MGM (USA) a Warner Bros. (zbytek světa), což v našem případě znamená distribuci skrze Vertical Entertainment, která se v našich luzích zaměřuje spíše na velké komerční blockbustery jako Black Adam, nikoli festivalové fillmy, kterým Bones and All stále je. Premiéra tak stále není určená a nezdá se, že by se mělo v nejbližší době něco měnit. Naděje ale umírá poslední a třeba situaci změní sezóna výročních ocenění.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Netflix oslaví nový rok ambiciózním hitem. Trailer slibuje divokou jízdu apokalypsou
Netflix oslaví nový rok ambiciózním hitem. Trailer slibuje divokou jízdu apokalypsou
23.11.2022 15:30:00 | Filmové novinky

Režisér Noah Baumbach už má se svou novinkou Bílý šum za sebou festivalové kolečko, což znamená, že je film připravený vlétnout do distribuce Netflixu. Nový trailer odhaluje velkolepé měřítko produkce, která stála okolo 100 milionů dolarů, a prozrazuje datum premiéry.

Avatar 2 je extrémně drahý. Režisér prozradil, jak obří musí být tržby, aby se zaplatil
Avatar 2 je extrémně drahý. Režisér prozradil, jak obří musí být tržby, aby se zaplatil
23.11.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Už z pohledu na vizuálně vycizelované trailery očekávaného sci-fi Avatar: The Way of Water je jasné, že tento druhý díl musel být extrémně nákladným projektem. V nedávném rozhovoru, ze kterého pravděpodobně Disneyho účetním vstávají vlasy hrůzou, to potvrdil i režisér James Cameron.

Nejnapínavější film roku dorazí na Vánoce. Kritici novinku Netflixu neskutečně chválí
Nejnapínavější film roku dorazí na Vánoce. Kritici novinku Netflixu neskutečně chválí
22.11.2022 19:30:00 | Filmové novinky

Protože nový snímek režiséra Riana Johnsona, Na nože: Glass Onion, míří v omezené distribuci do některých světových kin, měli kritici možnost film vidět a adekvátně ho zhodnotit. Zdá se však, že důvěra Netflixu ve výsledek se vyplatila a čeká nás jeden ze zážitků roku.

Čekání je u konce, Avatar se vrací na Disney Plus. Všechny verze si ale nepustíte
Čekání je u konce, Avatar se vrací na Disney Plus. Všechny verze si ale nepustíte
22.11.2022 15:30:00 | Filmové novinky

Po krátkém znovuuvedení prvního dílu Avatara v kinech se legendární sci-fi vrací na své právoplatné místo do katalogu Disney+. Předplatitelé si jej tak mohou dle libosti přehrát před premiérou druhého dílu, který nás čeká již 15. prosince.