FB pixel TP pixel
O čem bude čtvrtý Kapitán Amerika? Největší hrdina Marvelu sbírá nečekané posily © Marvel Studios

O čem bude čtvrtý Kapitán Amerika? Největší hrdina Marvelu sbírá nečekané posily

Jak všichni víme, na konci seriálu Falcon & Winter Soldier jsme se dočkali nového Capa Americy. Ikonický patriotický hrdina nakonec získal i svůj vlastní film a na nedávno ukončené akci jsme se dozvěděli více o jeho směřování. A jak to tak vypadá, čeká nás slušný politický thriller okořeněný o návrat ikonického zloducha.

12. 9. 2022 13:20 | Filmové novinky

V seriálu Falcon a Winter Soldier jsme se dočkali postupného přerodu Sama Wilsona alias Falcona v nového nositele ikonické masky a štítu Captaina Americy. Sam to ale se štítem nebude mít vůbec jednoduché, před čímž ho už v průběhu seriálu varovali Bucky Barnes, Isaiah Bradley i James Rhodes. A právě o jeho sžívání se s novou rolí amerického hrdiny číslo jedna bude i snímek, jenž dostal název Captain America: New World Order. Jeho nové dobrodružství nachystá režisér Julius Onah, tvůrce Cloverfield Paradox, scénář pak píší Malcolm Spellman a Dalan Musson. Do kin film zamíří 3. května 2024

O čem bude čtvrtý Kapitán Amerika? Největší hrdina Marvelu sbírá nečekané posily © Marvel Studios

Na D23 zveřejnili tvůrci herecké obsazení, na které se v New World Order můžeme těšit. To, že se vrátí představitel nového Capa Anthony Mackie, je navýsost logické, nově ale víme, že jej doplní také další navrátilci, konkrétně Carl Lumbly coby dřívější supervoják Isaiah Bradley a Danny Ramirez. Druhý jmenovaný by měl sehrát po Mackiem druhou nejdůležitější roli, neboť jeho Joaquin Torres postupně převezme kostým Falcona.

Velký návrat do MCU chystá také herec Tim Blake Nelson, který se v nejúspěšnějším filmovoseriálovém vesmíru objevil naposledy v roce 2008, konkrétně ve snímku Neuvěřitelný Hulk. V Leterrierově projektu si onehdy zahrál Samuela Sternse a pokud si vzpomínáte, nakonec se změnil v padoucha Leadera. Leader by tak logicky měl být hlavním zloduchem a zdá se, že jeho návrat na scénu vyžene Capa Americu do boje. Naštěstí na scénu přichází i další hrdina, respektive hrdinka. Jmenuje se Ruth Bat-Seraph a jako hrdinka si říká Sabra. První izraelskou superhrdinku si ve filmu zahraje Shira Haas a rovněž ona by měla po Capově boku hrát velkou roli.

O čem bude čtvrtý Kapitán Amerika? Největší hrdina Marvelu sbírá nečekané posily © Marvel Comics

Zatím nejistá je účast jiných důležitých postav z minisérie Falcon a Winter Soldier. Sebastian Stan a Wyatt Russell, tedy Bucky a U.S. Agent, přecházejí k Thunderbolts, klidně by si ale mohli střihnout camea i v Capovi. Asi téměř jistě se můžeme těšit na Emily VanCamp v roli Sharon Carter a své si asi odbude i Valentina Allegra de Fontaine v podání Julie Louis-Dreyfus.

Samostatnou kapitolu pak tvoří Don Cheadle. Oblíbený herec, který už v roce 2010 převzal roli Jamese Rhodese alias War Machine, měl už dávno odklepnutý vlastní seriál jménem Armor Wars. Premisou tohoto projektu byla snaha o ukradení Starkových technologií, které se právě War Machine snaží zabránit. Na D23 byl seriál potvrzen, nebylo ale řečeno, kdy jej na Disney+ uvidíme. Víme ale, že Cheadle si svou postavu zopakuje v několika projektech předtím a to včetně Secret Invasion nebo Ironheart.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Slavní Lovci pokladů mají vlastní seriál. Trailer fanoušky filmů ohromně zklame
Slavní Lovci pokladů mají vlastní seriál. Trailer fanoušky filmů ohromně zklame
11.09.2022 16:40:00 | Filmové novinky

Dobrodružná série Lovci pokladů patří mezi rodinné klasiky a Disney nyní představil první záběry z nového seriálu, který naváže na výpravy Nica Cage a jeho snahu ukrást mimo jiné Deklaraci nezávislosti. Fanoušci se ale budou chytat za hlavu.

Pán prstenů se bojí! Velkolepá fantasy Willow má v traileru monstra, kouzla i duši
Pán prstenů se bojí! Velkolepá fantasy Willow má v traileru monstra, kouzla i duši
11.09.2022 16:20:00 | Filmové novinky

Slavná fantasy Willow z 80. let se vrací a opět uvidíme Warwicka Davise, který musí vést skupinu hrdinů proti silám temnoty. Disney Plus ukazuje v novém traileru spoustu trumfů a dokazuje, že půjde o jasnou konkurenci Pána prstenů, ale i Rodu draka.

Génius Spielberg ukázal jeden z filmů roku. Úchvatný trailer vás donutí k slzám
Génius Spielberg ukázal jeden z filmů roku. Úchvatný trailer vás donutí k slzám
11.09.2022 15:30:00 | Filmové novinky

Režisér Steven Spielberg ukázal na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu svůj nový snímek The Fabelmans a spolu s premiérou filmu jsme se dočkali i prvního traileru. A lepší lákadlo jsme ani dostat nemohli. Legendární režisér je totiž úplně mimo ligu jakékoli pomyslné konkurence.

Nejlepší Star Wars za 17 let konečně mají vlastní seriál. Trailer bere dech
Nejlepší Star Wars za 17 let konečně mají vlastní seriál. Trailer bere dech
11.09.2022 13:30:00 | Filmové novinky

Na akci D23 Disney Expo bylo zveřejněno poměrně dost nového materiálu z milované Předaleké galaxie. Už na konci měsíce se můžeme těšit na seriál Andor, v němž uvidíme začátky povstání proti mocnému impériu. V novém traileru se můžeme pokochat zákulisním intrikami i teroristickými buňkami budoucí Aliance.