FB pixel TP pixel
Zapomeňte na Ramba. Sylvester Stallone se vrátí v další ikonické akční roli © TriStar Pictures

Zapomeňte na Ramba. Sylvester Stallone se vrátí v další ikonické akční roli

Režisér akčních výplachů Pád anděla a Greenland si pro fanoušky akčních filmů 80. a 90. let přichystal nemalé překvapení. Do svého nového filmu totiž zlákal Sylvestera Stallona, který se tak vrátí k ikonické roli horolezce ve filmu Cliffhanger.

2. 5. 2023 17:30 | Filmové novinky

Sylvester Stallone sice přišel o práva na svou srdeční sérii Rocky, která nyní pokračuje skrze spin-off Creed, rozhodně ale nechystá odchod do důchodu. Pokud fandíte pokleslé zábavě, již brzy budete mít možnost sledovat jeho život v reality show The Family Stallone, mnohem radši ale doporučíme jeho gangsterskou pecku Tulsa King na SkyShowtime. Do kin teď alespoň v cameu zamíří i ve Strážcích galaxie 3 a již brzy bychom ho měli vidět i ve čtvrtých Expendables. Pak chystá i nového Ramba a nyní se připojil i k nečekanému pokračování akční klasiky Cliffhanger. Tu v roce 1993 natočil režisér Renny Harlin (ať jeho kariéra odpočívá v pokoji) a dodnes si všichni pamatujeme hlavně ikonický úvod, který ještě dokonaleji parodoval Ace Ventura 2: Volání divočiny.

Cliffhanger se ale vrátí a Stallone tak znovu zamíří do hor, kde bude čelit smrtelnému nebezpečí a my snad dostaneme poctivou dávku adrenalinu a čerstvého akčního vzduchu. Ostatně za režií kupodivu nesedí žádný babral, ale Ric Roman Waugh, který v uplynulých letech točil akční výplachy s Gerardem Butlerem Greenland: Poslední úkryt a Pád anděla, které byly sice nablblé, ale také byly velice zábavné a solidně řemeslně ošetřené. Waugh je navíc ohromný fanoušek filmů 80. a 90. let a dle jeho slov je návrat Cliffhangera se Stallonem splněným snem. Tak si držme palce, ať tenhle návrat vyjde.

Zdroj: The Playlist

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejlepší závodní film dekády? Gran Turismo trhá asfalt ve fenomenálním traileru
Nejlepší závodní film dekády? Gran Turismo trhá asfalt ve fenomenálním traileru
02.05.2023 16:05:00 | Filmové novinky

Zdá se, že prokletí videoherních adaptací je skutečně minulostí. Po megahitech The Last of Us a Super Mario Bros. totiž přichází závodnická pecka Gran Turismo, která chce být ve filmu stejně působivá jako s herním ovladačem v ruce. A daří se jí to.

Válečná pecka jako od Tarantina. Netflix ukázal vlastní verzi Hanebných panchartů
Válečná pecka jako od Tarantina. Netflix ukázal vlastní verzi Hanebných panchartů
02.05.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Netflix právě vydal mimořádně zábavný trailer k chystané válečné černé komedii Krev a zlato, která nezapře svou inspiraci Tarantinovými Hanebnými pancharty. Těšit se můžeme na luxusní vizuál a zabíjení nacistů ve velkém.

Maniakální Kozub bere Netflix útokem. Na dvě české komedie a akční novinku ale nestačí
Maniakální Kozub bere Netflix útokem. Na dvě české komedie a akční novinku ale nestačí
01.05.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Štěpán Kozub v posledních týdnech slavil na Netflixu úspěch s dramatem Spolu. Nyní se vrací s ještě temnějším příběhem, který se pomalu prodírá žebříčkem nejúspěšnějších titulů streamovací služby. Na české komedie ale zatím nemá.

Z HBO v dubnu zmizelo přes 70 filmů. Včetně sci-fi a akčních hitů
Z HBO v dubnu zmizelo přes 70 filmů. Včetně sci-fi a akčních hitů
01.05.2023 13:30:00 | Filmové novinky

HBO má za sebou další masivní čistku titulů ze své nabídky. V průběhu měsíce dubna katalog prořídl o více než 70 starších titulů, které čítají velké velké blockbustery i festivalovou kvalitu.