FB pixel TP pixel
Zrušení Constantina 2: Studio jasně řeklo, jestli počítá s Keanu Reevesem, nebo ne © Warner Bros.

Zrušení Constantina 2: Studio jasně řeklo, jestli počítá s Keanu Reevesem, nebo ne

Insider KC Walsh, který často sdílí zákulisní studiové informace, včera zarmoutil fanoušky zprávou, že chystané pokračování výborného filmu Constantine se ruší. Celou věc doplnil zdrcujícím tvrzením, podle kterého studio projekt objednalo, když nevědělo, kudy kam. Oficiální kanály Warner Bros. ale zprávu vyvrací.

8. 2. 2023 15:30 | Filmové novinky

Oficiální kanály Warner Bros. ale zprávu insidera vyvrací. Constantine 2 tedy nejspíš opravdu vznikne, a je nejasné, jestli bude součástí superhrdinského univerza, či zůstane bokem podobně jako Joker Todda Phillipse či The Batman Matta Reevese. Jisté je, že do hlavní role se vrátí Keanu Reeves, který před 18 lety vdechl postavě výraznou osobitost, za kameru se postaví Francis Lawrence, jenž prvním Constantinem v roce 2005 režijně debutoval, a scénář napíše Akiva Goldsman, podepsaný pod takovými peckami jako Nebezpečný klient, Batman navždy, Já, robot či Já, legenda.

Constantine napříč Hollywoodem

Komiksový alkoholik, kuřák, podvodník, cynik a likvidátor démonů John Constantine se poprvé objevil v osmdesátých letech na stránkách komiksové série Bažináč, již v té době psal legendární Alan Moore. Výrazná a oblíbená postava dostala vlastní komiksovou sérii Hellblazer a jeho první hrané podoby jsme se dočkali právě v roce 2005 filmem Constantine. Snímek změnil název, aby se vyhnul záměně s hororovou sérií Hellraiser.

Film nakládal s předlohou poměrně volně, hrdinovu státní příslušnost změnil z Anglie na Spojené státy, výrazně upravil jeho vzhled, aby odpovídal Keanu Reevesovi, a poměrně širokou mytologii nahradil jednoduchými křesťanskými dogmaty. Tvůrcům se nicméně povedlo vytvořit brilantní urban fantasy, vyprávěnou jako noirovou detektivku s charismatickým hrdinou schopným zatopit jak démonům, tak andělům.

Další hraný Constantine se objevil v roce 2014 ve stejnojmenném seriálu zařazeném do univerza Arrowerse. Ten se více přiblížil komiksové předloze, jak pojetím hlavního hrdiny, ztvárněným Mattem Ryanem, tak i dělovými linkami přímo adaptovanými z komiksu. Seriál se dočkal 13 epizod a po první sérii byl zrušen. Ryanovo pojetí ale přetrvalo a jeho Constantine se dále objevil v seriálu Legends of Tomorrow či v animovaných seriálech a filmech.

Plánovaný reboot seriálu, pro jehož představitele hledali tvůrci herce černé pleti, byl v září 2022 zrušen, zřejmě v souvislosti s plánem na filmové pokračování původního filmu. Zatím poslední pojetí vytvořila herečka Jenna Coleman v seriálu Sandman, jehož tvůrci změnili hrdinovo pohlaví.

Zdroj: Bloody Disgusting

Filip Šula
Úředně potvrzený filmový nerd a milovník nejen žánrovek všech typů a kvalit, ale i pořádného umění. O filmu píše nějaký ten pátek a zatím to nevypadá, že by ho to omrzelo. Když se nevěnuje filmům, podniká nesmělé pokusy v literární tvorbě nebo se skrývá v lesích.
Ant-Man 3 je nápaditý sci-fi nářez. První diváci pějí chválu na nového Thanose
Ant-Man 3 je nápaditý sci-fi nářez. První diváci pějí chválu na nového Thanose
07.02.2023 18:00:00 | Filmové novinky

První diváci už měli díky světové premiéře možnost vidět nejnovější díl komiksové skládačky od Marvelu a hýří nadšením. Komiksový gigant podle všeho vstoupil do páté fáze ve skvělé formě a doručil nápaditý biják se skvostným arcipadouchem.

Constantine 2 je údajně zrušen. Pokračování kultu mělo být projevem zoufalství
Constantine 2 je údajně zrušen. Pokračování kultu mělo být projevem zoufalství
07.02.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Pokračování komiksového kultu Constantine bylo před pár měsíci s nadšením přijato filmovými nadšenci. Nyní ale insider přinesl zprávu, že se s drsným mágem v budoucím vesmíru DCU nepočítá.

The Last of Us je nezastavitelný fenomén. Růst sledovanosti trumfuje i Rod draka
The Last of Us je nezastavitelný fenomén. Růst sledovanosti trumfuje i Rod draka
07.02.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Po diváky rozporuplně přijatém třetím dílu, kdy část fanoušků videoherní předlohy nezkousla radikální odklon od předlohy, visel nad vývojem sledovanosti The Last of Us stín podezření. Joel a Ellie na své pouti Amerikou to ale opět dokázali a lámou rekordy!

Trailer 5. dílu The Last of Us láká na brutální monstrum. Premiéra proběhne dříve
Trailer 5. dílu The Last of Us láká na brutální monstrum. Premiéra proběhne dříve
06.02.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Ellie a Joel se ve čtvrtém díle seriálu The Last of Us dostali do Kansas City, kde očividně nejsou vítáni. Městu nekompromisně vládne skupinka násilníků pod vedením Kathleen. Ta kromě pátrání po svých odpůrcích všem tají, co hrozivého se zřejmě skrývá v podzemí města a v následujícím díle vyleze na povrch.