FB pixel TP pixel
Nejen Wonder Woman: Kinům se vyhne i Mortal Kombat. Míří na nosiče a VOD © TMDB

Nejen Wonder Woman: Kinům se vyhne i Mortal Kombat. Míří na nosiče a VOD

Doufali jste, že uvidíte nový Mortal Kombat v kině? Máte s největší pravděpodobností smůlu. Nový výhled fyzických nosičů totiž ukazuje, že nová verze slavné mlátičky dorazí již v květnu na fyzické nosiče. A dá se předpokládat, že vydání bude předcházet exkluzivní uvedení na HBO.

Streaming novinky

Studio Warner Bros. již opravdu nehodlá čekat na to, kdy se situace ohledně pandemie koronaviru uklidní. Jedno z nejstarších hollywoodských studií již před časem oznámilo, že hodlá výrazně upravit distribuční strategii a pro americký trh uvádět kinonovinky jak v částečně otevřených kinech, tak na své platformě HBO Max. Po novém roce pak studio dospělo k rozhodnutí, že podobnou strategii bude aplikovat i na odnože HBO, které zatím značku Max nemají. Díky tomu tak i čeští diváci uvidí již 15. dubna snímek Wonder Woman 1984 legálně a nikoli pouze ze zdrojů z temných koutů internetu. Již uvedení Wonder Woman na HBO GO značilo, že se nepříliš povedené pokračování superhrdinského dobrodružství kinům zcela vyhne. Nyní to definitivně potvrzuje datum uvedení na fyzických nosičích jako DVD a Blu-ray. Tam totiž Wonder Woman 1984 zamíří podle informací e-shopu Blu-shop.cz již 5. května 2021. A další filmy Warnerů budou následovat.

Jak nám potvrdil majitel Blu-shop.cz Štěpán Čermák, v distribučním výhledu totiž svítí i další očekávaný titul Warner Bros., na který osobně čekám jako na smilování. Na 19.5. se totiž chystá uvedení DVD, Blu-ray a UHD Blu-ray nosičů nové verze rubačky Mortal Kombat, která má 16. dubna dorazit v USA do kin a na HBO Max. V tomto případě je zajímavé, že česká kinopremiéra (stanovená na 22.4.) prozatím nebyla zrušena. Z výhledu nosičů a neutěšené pandemické situace je nicméně jasné, že ke zrušení brzy dojde. Zároveň však zatím nebyl potvrzen release na českém HBO GO, bude tudíž nesmírně zajímavé sledovat, zda se Warneři rozhodnou značku Mortal Kombatu nejdříve vytěžit v případě upadajících fyzických médií, anebo po vzoru Wonder Woman dají HBO třítýdenní až měsíční exkluzivitu, aby přilákali nové předplatitele. Obdobný osud pak pravděpodobně čeká i další novinky věhlasného studia. Ostatně v USA si již na HBO Max odbyl premiéru například nový Tom a Jerry (u nás kinopremiéra stále chystaná na duben... ehm), anebo historické drama o Černých panterech Judas and the Black Messiah (u nás bez data premiéry) se Zlatým glóbem ověnčeným Danielem Kaluuyou.

Prozatím bohužel stále není jasné, jaký bude osud dalších filmů studia Warner Bros. Zdá se totiž, že studiová strategie se výrazně liší region od regionu ve snaze využít komečního potenciálu dle studiových možností. Uvedení Mortal Kombatu na nosičích či online ale dává vzhledem k žánrovému zařazení dokonalý smysl. Je to jen pár dní, co se trailer bojového filmu stal vůbec nejsledovanějším necenzurovaným trailerem všech dob. A streamovací služby, případně fyzické nosiče jsou pro potenciálně kultovní filmy, akční béčka a kung-fu rubanice všeho druhu dlouhodobě efektivnějším působištěm pro zaujetí diváků než kino. Nemožnost vidět fatality na plátně kin však zamrzí. Obzvlášť ty z nás, kteří 4. června 1998 byli v kině i na fenomenálně špatném Mortal Kombat 2: Vyhlazení.

 3 047 zobrazení   163 se líbí
Netflix: Diváci chtějí současné uvedení v kinech i online!
Netflix: Diváci chtějí současné uvedení v kinech i online!
08.03.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Podobně jako se před pár dny vyjadřoval k další strategii společnosti Disney její šéf Bob Chapek, promluvil na různá témata týkající se obsahu, distribuce a uživatelského rozhraní i provozní ředitel Netflixu Greg Peters.

Netflix se pouští do Asterixe. Natočí 3D animovanou minisérii
Netflix se pouští do Asterixe. Natočí 3D animovanou minisérii
04.03.2021 12:00:00 | Streaming novinky

Po obrovském diváckém úspěchu, který Netflixu přinesla proslulá zlodějská hvězda Lupin, se slavný streamer rozhodl zadaptovat dalšího francouzského hrdinu se světovým dosahem – Asterixe.

Šéf Disney: Pandemie zamíchala kartami v distribuci. Není cesty zpět
Šéf Disney: Pandemie zamíchala kartami v distribuci. Není cesty zpět
03.03.2021 14:00:00 | Streaming novinky

Bob Chapek, šéf konglomerátu Disney, vydal při rozhovoru na nedávné konfrenenci věnované médiím několik prohlášení, která určitě stojí za zmínku, a neměla by uniknout zájemcům o kina a streaming.

Paramount+ se blíží, nabídne dříve Mission Impossible 7 a Tiché místo 2
Paramount+ se blíží, nabídne dříve Mission Impossible 7 a Tiché místo 2
25.02.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Do streamingových válek se brzy zapojí další hollywoodské studio. Paramount+ startuje v USA 4. března a jeho majitelé se aktuálně rozhodli odhalit více ze svých plánů. Nechystá sice takovou revoluci jako Disney nebo Warner, ale přesto by měli fanoušci Toma Cruise, Star Treku či SpongeBoba zpozornět.