FB pixel TP pixel
Komiksové hity od DC mají nového šéfa. Batmanovi bude vládnout hvězda Marvelu © Marvel Studios

Komiksové hity od DC mají nového šéfa. Batmanovi bude vládnout hvězda Marvelu

Snímek Black Adam je dalším svěžím startem pro DC filmový vesmír. O kontinuitu dalších projektů na seriálovém i filmovém poli se nově bude starat sehraná dvojka, která nachystala Peacemakera nebo Sebevražedný oddíl.

28. 10. 2022 13:00 | Filmové novinky

Režisér a scenárista James Gunn je v posledních týdnech v jednom kole. Nejprve pojal za choť hereckou kolegyni Jennifer Holland, představitelku Emilie Harcourt z Peacemakera, následně zveřejnil první trailer na vánoční Strážce galaxie a nyní dostal asi největší příležitost své bohaté kariéry. Gunn se totiž ujme vedení nově založeného studia DC Studios, které přímo podléhá Warner Bros. Discovery. Společně se svým kolegou, zkušeným producentem Peterem Safranem, jenž má na kontě Aquamana, Shazama, ale také V zajetí démonů, se bude starat o koherenci DCU.

Komiksové hity od DC mají nového šéfa. Batmanovi bude vládnout hvězda Marvelu © Warner Bros.

Gunn a Safran podle všeho nebyli první volbou vedení Warner Bros. Discovery, dříve se totiž coby nástupci odvolaného Waltera Hamady skloňovala jména jako Greg Berlanti nebo Dan Lin. Tvůrci Sebevražedného oddílu budou podle informací THR podléhat přímo nejvyššímu vedení WB Discovery, tedy Davidu Zaslavovi, Michaelu De Lucovi a Pamele Abdy. Společně se pak budou starat jen o primární DC vesmír, další série jako DC Black (tedy Joker) a Batmani ohlídá již zmíněný De Luca.

V souvislosti s přebudováváním značky DC se hodí zmínit i jedna poměrně čerstvá informace. Jeden z nejdražších plánovaných projektů, seriáloví Green Lanterni od HBO Max, se dočká drastických změn. Projekt totiž opustil showrunner Seth Grahame-Smith, kvůli čemuž se mění i kompletní směřování. Namísto dvojky Lanternů Alan Scott a Guy Gardner bude hlavním hrdinou John Stewart. Ten byl přitom původně zamýšlen jako hlavní hvězda filmového rebootu Green Lantern Corps, jenž svého času chystal Geoff Johns.

Komiksové hity od DC mají nového šéfa. Batmanovi bude vládnout hvězda Marvelu © DC Comics

V DC projektech je tedy, jak vidno, nadále obrovský chaos. Dvojka Gunn & Safran má rozhodně potenciál tento chaos opravit a navíc nechat i nějakou tu tvůrčí volnost ostatním tvůrcům. Oba čeká poměrně ostrý test. V příštím roce se totiž v rámci DC dočkáme tří filmů, které prošly drastickými přetáčkami. Třeba takový The Flash pak vůbec nemusí vyjít. Gunna se Safranem tedy rozhodně nečeká lehká práce a my jim jen můžeme přát, aby se jim jejich náročná mise podařila.

Zdroj: THR

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Nejslavnější britský sci-fi seriál míří do Česka. Nové epizody budou zlomové
Nejslavnější britský sci-fi seriál míří do Česka. Nové epizody budou zlomové
27.10.2022 13:30:00 | Filmové novinky

Kultovní britský sci-fi seriál Pán času dostane v chystané nové sérii také nového představitele hlavní role. A díky nové dohodě britské BBC ji budeme moci sledovat i v Česku.

Netflix uvedl zřejmě nejděsivější hororový seriál roku. Recenze jsou naprosto nadšené
Netflix uvedl zřejmě nejděsivější hororový seriál roku. Recenze jsou naprosto nadšené
26.10.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Seriálová novinka z dílny režiséra Guillerma del Tora je konečně online a zdá se, že se jedná o trefu do černého. Recenze 8 částí nové antologie jsou totiž nadmíru spokojené a shodují se s nadšením diváků, kteří již první epizody také viděli.

Strážci galaxie se vrátí už v listopadu. Trailer odhalil nečekané cameo i nového Groota
Strážci galaxie se vrátí už v listopadu. Trailer odhalil nečekané cameo i nového Groota
26.10.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Veleúspěšný režisér James Gunn v příštím roce zakončí své působení u Marvelu třetím dílem Strážců galaxie. Ještě předtím nás ale s oblíbenou partou kosmických hrdinů vezme na Modrou planetu na vánoční oslavy. A dostaví se i oblíbený pozemský herec!

Henry Cavill potvrdil nové filmy se Supermanem. V dojemném videu dává jasný slib
Henry Cavill potvrdil nové filmy se Supermanem. V dojemném videu dává jasný slib
25.10.2022 17:30:00 | Filmové novinky

Patrně nejlepší představitel Muže z oceli vůbec se konečně oficiálně vrací. Henry Cavill v emotivním videu potvrdil, že ho uvidíme v celé řadě dalších DC projektů a fanoušci okamžitě volají po druhé sólovce v rámci DCEU.