FB pixel TP pixel
Velkolepý trailer odhaluje parádní válečnou řež podzimu. Češi si na ni počkají © Sony Pictures

Velkolepý trailer odhaluje parádní válečnou řež podzimu. Češi si na ni počkají

Studio Sony uvede ještě letos na podzim nečekaně skvěle vypadající válečnou pecku o amerických letcích. Sympatická dobovka se představuje v nabušeném a značně explozivním traileru, který bere dech.

14. 11. 2022 17:50 | Filmové novinky

Jen pár dní zpátky jsme se díky Netflixu proběhli zákopy první světové války v Na západní frontě klid a už do amerických kin míří další válečný spektákl. Tentokrát se podíváme do korejské války a její nejbrutálnější bitvy, jíž se zúčastní i první černošský herec v historii amerického námořnictva Jesse Brown. Skutečného pilota ztvární nastupující fenomén Jonathan Majors, kterého v leteckých soubojích doplní Glen Powell, jehož jsme si všichni zamilovali jako arogantního Hangmana v Top Gun: Maverick.

Za režií snímku, který do zámořských kin vstupuje již 23. listopadu, stojí J.D. Dillard, který se prozatím prosadil především ve světě seriálů, když režíroval epizody Twilight Zone nebo hitu HBO Outsider. Film doposud sbírá velmi kladná hodnocení (84 procent pozitivních reakcí na Rotten Tomatoes), přičemž jsou chváleni oba stěžejní herci i oduševnělá režie, která nabízí strhující bojové momenty i citlivé životopisné drama. Devotion sice prý nikdy nepřekročí stín tradiční podívané, rozhodně ale nedělá skutečnému příběhu ostudu. V Česku si však na film zatím počkáme, datum premiéry totiž není stanoveno a dá se čekat, že film o pro tuzemském diváky nepříliš zajímavém válečném konfliktu půjde rovnou online.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Netflix odstartuje nový rok velkolepým hororem. Trailer láká na hvězdy a atmosféru
Netflix odstartuje nový rok velkolepým hororem. Trailer láká na hvězdy a atmosféru
14.11.2022 14:15:00 | Filmové novinky

Největší streamovací služba současnosti nehodlá nic ponechat náhodě a i do nového roku vstoupí s pořádným randálem. Způsobit ho má nákladný kriminální horor s Christianem Balem v hlavní roli.

Nové obří fantasy Netflixu je totální průšvih. Kritici na něm pochválili jedinou věc
Nové obří fantasy Netflixu je totální průšvih. Kritici na něm pochválili jedinou věc
14.11.2022 13:40:00 | Filmové novinky

Rodinné fantasy s Jasonem Momou v hlavní roli bude určitě patřit k nejsledovanějším podzimním bijákům Netflixu. Dle prvních reakcí kritiků jde ovšem o nepovedenou podívanou, ze které se klasika určitě nestane.

Voyo má nový seriálový hit, který jde po krku Primě. Víme, kdy uvede i Vyšehrad: Fylm
Voyo má nový seriálový hit, který jde po krku Primě. Víme, kdy uvede i Vyšehrad: Fylm
13.11.2022 13:00:00 | Filmové novinky

TV Nova ve čtvrtek představila jednu ze svých velkých podzimních novinek, která cílí na širokou diváckou obec svým zasazením do žánru romantické komedie. Seriál O mě se neboj je zároveň dalším projektem, z jehož časové exkluzivity těží streamovací služba Voyo. A zatím se zdá, že Nova má v rukou nový hit.

Nový film s Baby Yodou dorazil online. Diváci neskrývají velké zklamání
Nový film s Baby Yodou dorazil online. Diváci neskrývají velké zklamání
13.11.2022 12:30:00 | Filmové novinky

Studia Lucasfilm a Ghibli spojila síly a vytvořila nový krátký snímek s rozkošným Baby Yodou. Grogu se v něm oddává meditaci, jeho snahy jsou však narušeny nečekaným návštěvníkem. Řada fanoušků Star Wars opět dokázala, že neocení už vůbec nic.