FB pixel TP pixel
Netflix neměl s přeobsazením Zaklínače žádný problém. Vše šlo snadno a rychle © Netflix

Netflix neměl s přeobsazením Zaklínače žádný problém. Vše šlo snadno a rychle

Přestože si dnes mnozí fanoušci Zaklínače nedovedou jako Geralta představit nikoho jiného než Henryho Cavilla, nechybělo mnoho a jeho roli hrál od začátku jeho nyní nenáviděný nástupce.

11. 11. 2022 16:20 | Filmové novinky

Fanoušci Zaklínače v posledních dnech rozdýchávají informaci, že se jejich oblíbenec Henry Cavill rozhodl seriál opustit. V nejednom případě oznámili, že budou po třetí řadě seriál ignorovat. Mnozí mají pochybnosti, zda vybraný náhradník Liam Hemsworth na tuto roli herecky stačí, někteří jsou skeptičtí vůči míře jeho charismatu, jiní zase vznášejí námitky, dle kterých se Hemsworth typově do role Geralta nehodí. Přesto Liam nezískal roli jen proto, že stál náhodou poblíž, když se Cavill rozhodl Zaklínače opustil. Podle internetového fanouškovského webu Redanian Intelligence se totiž Hemsworth o roli v roce 2018 skutečně ucházel, a přestože ji nakonec získal Cavill, Hemsworth byl jedním z favoritů.

Ve skutečnosti udělal Hemsworth tak pozitivní dojem, že když přišel čas najít za Cavilla náhradu, Netflix údajně neuspořádal nový casting na roli, ale místo toho si jej prostě vybral jako nového Geralta. To potvrzují i zprávy, kdy část štábu začala během natáčení třetí řady Heswortha hromadně sledovat na sociálních sítích. Pokud bychom si zpětně prošli nejrůznější weby a sociální sítě vyjadřující se k výběru Henryho Cavilla jako Zaklínače, jistě bychom také narazili na spousty nářků nad nevhodným castingem. Dnes si zase titíž stěžovatelé neumí nikoho jiného než Cavilla v roli představit. V příštím roce se každopádně s odvysílanou třetí řadou s Henrym Cavillem jako Geraltem rozloučíme a rok na to ve stejné roli přivítáme Liama Hemswortha, s jehož kritikou bychom mohli vyčkat alespoň do prvního odvysílaného dílu.

Zdroj: PC Gamer

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
John Wick 4 totálně válí v akcí narvaném traileru. Z přestřelek jde hlava kolem
John Wick 4 totálně válí v akcí narvaném traileru. Z přestřelek jde hlava kolem
10.11.2022 18:00:00 | Filmové novinky

V době, kdy jsou synonymem akčních filmů především komiksové spektákly, působí série John Wick jako balzám na duši. A nejinak by tomu mělo být v případě čtvrtého dílu, který vstoupí do kin již na jaře roku 2023. Akce totiž vypadá stále špičkově a dojde i na charismatické padouchy.

Nový Zaklínač v traileru ukazuje krvavá jatka. Tihle hrdinové letos nahradí Geralta
Nový Zaklínač v traileru ukazuje krvavá jatka. Tihle hrdinové letos nahradí Geralta
10.11.2022 17:30:00 | Filmové novinky

Netflix se měsíc a půl před premiérou svého nového Zaklínače konečně vytasil s novým trailerem. Potvrzuje v něm výrazné zkrácení komplikovaného projektu, který nás zavede dále do historie populárního fantasy světa.

Žižka je novým megahitem Netflixu. Ostatní české filmy mu mohou závidět
Žižka je novým megahitem Netflixu. Ostatní české filmy mu mohou závidět
10.11.2022 17:15:00 | Filmové novinky

Historický spektákl Jan Žižka v kinech nasbíral přes 300 000 diváků a daří se mu i po vypuštění na streamovací služby. Online je sice už od konce října, až nyní ale sklízí globální slávu díky Netflixu.

Tvůrci Pána prstenů uznávají kritiku fanoušků. Odhalili, kdy můžeme čekat změny
Tvůrci Pána prstenů uznávají kritiku fanoušků. Odhalili, kdy můžeme čekat změny
10.11.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Přestože se tvůrci seriálu Prsteny moci museli z velké části bránit především toxickým a nesmyslným útokům některých tolkienovských fanoušků, řada výtek k fungování seriálového světa byla určitě relevantní. Ty si chtějí autoři vzít k srdci při realizaci nových epizod.