FB pixel TP pixel
Disney+ má 95 milionů předplatitelů. Za rok překonala 4letý plán © TMDB

Disney+ má 95 milionů předplatitelů. Za rok překonala 4letý plán

Disney má za sebou ohlášení ekonomických výsledků za první kvartál roku 2021, což znamená, že ve skutečnosti se jedná o výsledky posledního čtvrtletí roku 2020. Do statistik se tudíž nepočítá například premiéra seriálu WandaVision. To ale Disneymu nemusí vůbec vadit.

Streaming novinky

Kvartální výsledky se totiž počítají jen do 2. ledna 2021, tudíž ještě před premiéru prvního marvelovského seriálu WandaVision, který se stal obratem hitem a silně trenduje prakticky na všech sociálních sítích. Byť je nutné dodat, že podle tržních analytiků Nielsen je Mandalorian stále výrazně populárnější. V reálu tak Disney pravděpodobně již překonal metu 100 milionů předplatitelů, k čemuž mu samozřejmě gratulujeme a smekáme imaginární klobouk. Není divu, že studio hodlá do Disney+ sypat další peníze. Ať již v podobě expanze (ne, stále nevíme, kdy bude Disney+ u nás a neuvěřitelně nás to vytáčí), anebo chystaných 105 filmů a seriálů, ze kterých 80 procent bude exkluzivitou právě pro streamovací službu.

Pokud do předplatitelů započítáme i služby Hulu a ESPN+, dostaneme se na součet v podobě 146,4 milionů předplatitelů, čímž Disney jen utvrzuje pozici druhého nejvýraznějšího streamera na trhu hned za Netflixem, který naposledy oznámil zhruba 204 milionů předplatitelů. Na rozdíl od Disneyho ale Netflix expandoval prakticky do všech výrazných teritorií. Disney má navíc v rukávu katalog studia 20th Century Fox a svých vlastních televizí, který od 23. února bude na Disney+ (s výjimkou Latinské Ameriky) dostupný pod novou kategorií Star. Diváci se tak mohou těšit například na Buffy, přemožitelku upírů (minuta ticha za Josse Whedona, kterého celý štáb obviňuje za nevhodné chování), akční bombu 24 hodin s Kieferem Sutherlandem nebo třeba Ztracené či Smrtonosnou past. Ano, na Disney+ budou konečně i filmy a seriály pro dospělé. Disney s rozšířením obsahu rovněž zavede vyšší cenu, která bude nyní stanovena na 7,99 dolaru z původních 6,99 dolarů. Nám tak nezbývá než doufat, že to Disney+ zvládne do České republiky ještě letos. Protože čekání začíná být při pohledu na její nabušený katalog opravdu bolestivé. Vždyť nás již za pár týdnů čeká The Falcon and the Winter Soldier, Loki a koncem roku pak 3. řada Mandaloriana a novinka The Book of Boba Fett! Ani nemluvě o řadě dalších novinek.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  1 447 zobrazení   72 se líbí
Zaklínač je mrtvý. Netflix má nového seriálového krále sledovanosti!
Zaklínač je mrtvý. Netflix má nového seriálového krále sledovanosti!
31.01.2021 | Streaming novinky

O Netflixu se často v žertu říká, že dokáže udělat hit v podstatě ze všeho. Hitem se v jeho rukou stal od YouTube odkoupený seriál Cobra Kai, uspěl i šachový Dámský gambit a nyní na rekordní sledovanost stačilo i rádoby historické vztahové drama.

HBO má 61 milionů předplatitelů a odhaluje detaily rozšíření HBO Max
HBO má 61 milionů předplatitelů a odhaluje detaily rozšíření HBO Max
28.01.2021 | Streaming novinky

Kabelovka a streamovací služba HBO vstoupila do nového roku s pořádným randálem. Velké kinofilmy míří ve stejný den do kin i online, a HBO v letošním roce provede mohutný upgrade v podobě sjednocení pod hlavičkou HBO Max. Kdy se dočkáme?

Netflix: Disney+ je dechberoucí. Ale hit jako Bridgertonovi tam neuvidíte
Netflix: Disney+ je dechberoucí. Ale hit jako Bridgertonovi tam neuvidíte
24.01.2021 | Streaming novinky

Nové čtvrtletní výsledky Netflixu přinesly i zajímavý rozhovor s jeho šéfem, který mimo jiné poprvé obšírněji komentuje nástup konkurenta od Disneyho. Co si o něm myslí?

Netflix má další divácký hit. Zasloužila se o něj francouzská krimi Lupin
Netflix má další divácký hit. Zasloužila se o něj francouzská krimi Lupin
21.01.2021 | Streaming novinky

Netflix má na svědomí další seriálový hit. Tentokrát se mu podařilo významně mezinárodně uspět s pětidílným francouzským krimi seriálem Lupin s Omarem Syem v hlavní roli.