FB pixel TP pixel
Disney Plus - dostupnost © TMDB

Disney Plus - dostupnost

1. 5. 2022 0:00 | Wiki
  1. Disney+ dostupnost
  2. Disney Plus v Evropě
  3. Kdy dorazí Disney+
  4. Disney Plus Česko
  5. Je Disney Plus v češtině?

Disney+ dostupnost

Služba Disney+ byla spuštěna oficiálně 12. listopadu 2019 v USA a Kanadě. Předtím probíhalo již dva měsíce testování v Nizozemí. O týden později začal být Disney Plus dostupný také v Austrálii a Novém Zélandu. Další expanze probíhala na jaře roku 2020 ve vybraných zemích západní Evropy (Británie, Německo) či Asie (Indie, Japonsko). Během roku 2020 začal být Disney+ dostupný ještě také v severní Evropě či Indonésii, na první výročí se rozšířila dostupnost Disney Plus také do všech zemí Latinské Ameriky. V roce 2021 se expanze zpomalila a bylo spuštěno pouze několik asijských zemí (Singapur, Malajsie, Thajsko, Jižní Korea, Tchajwan, Hong-Kong). Dostupnost Disney+ se výrazně rozšíří toto léto, kdy Disney+ startuje nejen v Česku, ale v dalších zemí střední a východní Evropy, severní či jižní Afriky či Blízkého východu. Disney+ tak bude dostupný v celé Americe, Austrálii či Evropě a zhruba v polovině zemí Asie či Afriky.

Disney Plus v Evropě

Služba Disney+ začala být dostupná v Evropě od 24. března 2020, kdy byly spuštěny první země - Německo, Rakousko, Švýcarsko, Itálie, Španělsko, Velká Británie a Irsko, od 7. dubna 2020 navázala Francie. Další velká vlna expanze se odehrála 15. září 2020, kdy začal být Disney Plus dostupný také v severní Evropě (Dánsko, Finsko, Island, Norsko, Švédsko) a zbytku západní Evropy (Belgie, Lucembursko, Portugalsko). Poslední vlna dostupnosti v Evropě startuje 14. června 2022, od tohoto data bude Disney+ dostupný prakticky v celé Evropě - Disney+ dostane střední Evropa (Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko), jihovýchodní Evropa (Albánie, Bosna, Bulharsko, Černá hora, Chorvatsko, Rumunsko, Řecko, Slovinsko, severní Makedonie, Srbsko), Pobaltí (Estonsko, Litva, Lotyšsko) a zbytek malých států (Lichtenštejnsko, Malta, San Marino, Vatikán). Jediné země, kde nebude v Evropě Disney+ dostupný, jsou Bělorusko, Moldávie, Ukrajina a Rusko.

Kdy dorazí Disney+

Ihned od spuštění Disney+ v listopadu 2019 se řešilo, kdy dorazí Disney+ do Česka. Nakonec jsme museli čekat na oznámení data až do začátku roku 2022, kdy byl konečně potvrzen termín 14. června 2022. Česko tak dostává Disney+ až skoro po třech letech od spuštění, původní plán bylo dokončit expanzi Disney+ do našeho regionu už do podzimu 2021. Podobně jako se protáhla expanze do dalších oblastí, zdrželo se i Česko. Kdy bude Disney Plus v Česku ovlivnila pandemie a také fakt, že náš region nebude patřit mezi ty nejzásadnější, Disney očekává mnohem zajímavější růst například v jihovýchodní Asii. Disney+ dorazí ve stejný rok jako HBO Max, ještě letos by měly také dorazit služby jako SkyShowtime (spojený Paramount+ a Peacock) či Discovery+. Kdy přesně dorazí, zatím není jasné, čeká se v druhé polovině roku 2022.

Disney Plus Česko

Česká verze Disney+ je od 14. června 2022. Nabízí podobně jako v dalších zemích Evropy cca 1 700 filmů a seriálů od značek jako Disney (animované i hrané pohádky), Marvel (komiksové filmy a seriály), Star Wars (sci-fi seriály či filmy), Pixar (kino i krátké filmy) či National Geographic (dokumenty). Stejně jako v Evropě či Austrálii bude mít Disney Plus Česko také záložku Star, která nabízí filmy a seriály studia 20th Century určené hlavně pro dospělejší publikum (akční filmy, drama seriály). Disney+ CZ bude mít pro většinu těchto filmů a seriálů české titulky nebo český dabing. Předplatné pro Disney+ Česko stojí 199 CZK měsíčně. Disney Plus Česko bude podporovat všechny možné platformy pro přehrávání (telefony, tablety, chytré televize, herní konzole, web), obsah bude možné přehrávat až na 4 zařízeních najednou. Disney Plus Česko má od spuštění kompletní české rozhraní od dne spuštění.

Je Disney Plus v češtině?

Ano, ihned od spuštění 14. června 2022 je Disney+ k dispozici v češtině. České jsou nejen oficiální stránky disneyplus.com, ale také veškeré aplikace pro mobilní telefony, chytré televize či herní konzole. Čeština, tedy český dabing či české titulky, bude na Disney+ dostupná hned od spuštění pro většinu filmů a seriálů. Na rozdíl od Netflixu či Amazon Prime Video tedy nečekáme na českou verzi či počeštění pořadů tak dlouho, ostatně Disney si na dabingu zakládá už od začátku, viz filmy které znáte z kin, VHS či DVD. Očekávejte tedy plný servis Disney+ v češtině a stejně jako v mnoha dalších jazycích, jako je slovenština, polština či maďarština.

Tomáš Vyskočil
Svůj první filmový web spustil už v roce 1999. Od té doby si uvědomil, že nebude dělat nic jiného než psát o filmech na internet. A tak založil a spustil FilmPub, první velký filmový magazín. O pár let později přešel na seriály a pro pár fanoušků spustil Lost.cz. Protože těch fandů bylo najednou dost, rozhodl se spustit i další weby a tak vznikla Edna.cz. Mezitím pracoval a psal třeba pro Premiere, DiViDi a další filmové časopisy. Když mu kamarádi před pár lety říkali, že stahují pirátské filmy, protože u nás není nabídka, tak si jeden víkend sedl, naprogramoval skript, který stáhl všechny dostupné nabídky u nás a tak vzniklo Filmtoro. Filmy a seriály už neopustí, protože filmy a seriály nikdy neopustily jeho.
Netflix
Netflix
01.01.2022 | Wiki

Netflix je nejpopulárnější streamovací služba a nabízí více než 7.500 pořadů, z nichž zhruba polovina má české titulky nebo český dabing. Kolik stojí předplatné, jak si přepínat profily, proč jsou na Netflixu jen vybrané filmy a seriály? Podívejte se na odpovědi na nejčastější otázky.

HBO Max
HBO Max
01.01.2022 | Wiki

Streamovací služba HBO Max od 8. března 2022 nahrazuje stávající službu HBO GO. Co změna přinese, proč se děje, jaké nové filmy či seriály tam najdeme a kde bude dostupná? Máme pro vás seznam nejčastější otázek a odpovědí.

Disney Plus
Disney Plus
01.01.2022 | Wiki

Po dlouhých odkladech dorazila služba Disney+ Česka 14. 6. 2022. Přináší za jednu nové i staré filmy a seriály značek jako Marvel, Star Wars, Pixar, Disney a mnoha dalších. Na jaké pořady se můžete těšit, kolik služba stojí, kde je dostupná? Shrnujeme nejčastější otázky a odpovědi.