FB pixel TP pixel
Disney Plus - sledování, přehrávání © TMDB

Disney Plus - sledování, přehrávání

1. 5. 2022 0:00 | Wiki
  1. Jak se dostat na Disney Plus
  2. Disney Plus registrace
  3. Disney Plus profily
  4. Jak sledovat Disney Plus
  5. Disney Plus - Kolik zařízení najednou?

Jak se dostat na Disney Plus

Oficiální stránka Disney+ je na www.disneyplus.com, kde se můžete oficiálně registrovat. Samotná služba Disney+ se otevřela 14. června 2022. Od této chvíle je možné na stránce Disney+ sledovat po registraci a zaplacení předplatného všechny jejich pořady bez omezení. Další možností, jak se dostat na Disney+, je stáhnout si aplikaci pro mobilní telefony, chytré televize či herní zařízení. Aplikace na AppStore či Google Play jsou ke stažení již též. Pomocí nich se můžete na Disney+ dostat také, ať už se jedná o registraci a platbu předplatného nebo samotné přehrávání.

Disney Plus registrace

Registrace na Disney+ není odlišná od toho, jak se registrujete na Netflix nebo HBO Max. Budete potřebovat email, přes který vám budou chodit všechny informace k vašemu účtu, k němu si nastavíte také svoje heslo. Dále budete potřebovat zvolit platební metodu, může to být platební karta (vydaná v Česku) nebo PayPal a následně zaplatit předplatné (měsíční 199 Kč nebo roční za 1990 Kč). Disney Plus můžete získat také přes aplikace pro mobilní telefony registrace bude na email a ke svému účtu si nastavíte heslo. Zaplatit budete moci přes vaše platební metody, které máte nastavené ve svém mobilním telefonu včetně Apple Pay či Google Pay. Na jeden email se můžete registrovat pouze jednou, můžete si však nastavit hned několik profilů.

Disney Plus profily

Stejně jako ostatní služby, i Disney Plus podporuje profily. Pro každý z nich si můžete vybrat svoje jméno a ikonu, následně se vám nabídka služby přizpůsobí. Budete si moci pro každý profil přidávat zvlášť pořady, které chcete vidět, Disney+ profil si bude pamatovat vaše právě sledované filmy a seriály. A zároveň vám bude na základě sledování doporučovat další filmy a seriály, které by se vám mohli líbit. Na jeden účet lze založit až 7 profilů. Disney+ také umožňuje založení účtu podle přístupnosti a s rodičovskou kontrolou. Standardně se zakládá na Disney Plus profil pro sledování dětských pořadů, tak byla služba spuštěna. V Evropě a dalších zemích existuje však také záložka Star, která nabízí pořady pro dospělejší publikum (akční filmy, drama seriály) a pro tento Disney Plus profil budete muset potvrdit, že jste dospělý a můžete zadat také zámek, aby se vám do profilu nikdo nedostal. Jedině takto nastavený Disney+ profil uvidí komplet nabídku.

Jak sledovat Disney Plus

Disney+ nabídne hned několik možností, jak službu sledovat.

  • Základem je podpora sledování Dísney+ na počítačích přímo na stránce disneyplus.com, dostanete se tam z jakéhokoliv operačního systému (Windows PC, Mac OS, Chrome OS).
  • Samozřejmostí je aplikace pro chytré mobilní telefony či tablety, ať už se jedná o ty na operačním systému Android (Samsung, LG, realme) a nebo iOS (Apple iPhone či iPad). Disney+ také můžete sledovat na tabletech Amazon Fire.
  • Z herních konzolí podporuje Disney+ sledování na dvou hlavních systémech - Playstation (PS4, PS5) a Xbox (One, Series X, Series 5).
  • Sledovat Disney Plus můžete i pomocí chytrých krabiček či zařízení jako je Apple TV, Amazon Fire TV či Chromecast.
  • A konečně chytré televize - sledovat Disney+ můžete na všech televizích s operačním systémem Android TV (Panasonic, Sony, Hisense) a také novějších modelech značek LG, Samsung.

Disney Plus - Kolik zařízení najednou?

Počet zařízení, na které si nainstalujete Disney+ s jedním účtem, není zatím omezen. Co je omezeno, je počet zařízení, na kterém sledujete Disney+ zároveň v jednu chvíli - sledovat Disney Plus můžete maximálně na 4 zařízeních najednou. Je jedno, zda je to mobilní aplikace, televize či herní konzole, počet přehrávání je takto omezen. Na rozdíl od Netflixu ale neplatíte za tuto funkci nic navíc, standardní měsíční předplatné vás stojí vždy 199 Kč pro více zařízení a všechny pořady máte také automaticky v nejvyšší kvalitě.

Tomáš Vyskočil
Svůj první filmový web spustil už v roce 1999. Od té doby si uvědomil, že nebude dělat nic jiného než psát o filmech na internet. A tak založil a spustil FilmPub, první velký filmový magazín. O pár let později přešel na seriály a pro pár fanoušků spustil Lost.cz. Protože těch fandů bylo najednou dost, rozhodl se spustit i další weby a tak vznikla Edna.cz. Mezitím pracoval a psal třeba pro Premiere, DiViDi a další filmové časopisy. Když mu kamarádi před pár lety říkali, že stahují pirátské filmy, protože u nás není nabídka, tak si jeden víkend sedl, naprogramoval skript, který stáhl všechny dostupné nabídky u nás a tak vzniklo Filmtoro. Filmy a seriály už neopustí, protože filmy a seriály nikdy neopustily jeho.
Netflix
Netflix
01.01.2022 | Wiki

Netflix je nejpopulárnější streamovací služba a nabízí více než 7.500 pořadů, z nichž zhruba polovina má české titulky nebo český dabing. Kolik stojí předplatné, jak si přepínat profily, proč jsou na Netflixu jen vybrané filmy a seriály? Podívejte se na odpovědi na nejčastější otázky.

HBO Max
HBO Max
01.01.2022 | Wiki

Streamovací služba HBO Max od 8. března 2022 nahrazuje stávající službu HBO GO. Co změna přinese, proč se děje, jaké nové filmy či seriály tam najdeme a kde bude dostupná? Máme pro vás seznam nejčastější otázek a odpovědí.

Disney Plus
Disney Plus
01.01.2022 | Wiki

Po dlouhých odkladech dorazila služba Disney+ Česka 14. 6. 2022. Přináší za jednu nové i staré filmy a seriály značek jako Marvel, Star Wars, Pixar, Disney a mnoha dalších. Na jaké pořady se můžete těšit, kolik služba stojí, kde je dostupná? Shrnujeme nejčastější otázky a odpovědi.