FB pixel TP pixel
První reakce: Mandalorian napravuje Star Wars pošramocenou reputaci © TMDB

První reakce: Mandalorian napravuje Star Wars pošramocenou reputaci

Westernový příběh mandalorského nájemného lovce, který po pádu Impéria vykonává svou každodenní práci v Předaleké galaxii, vlétne na streamovací službu Disney+ již 12. listopadu a odstartuje tak pokus Disneyho urvat si kus ze streamovacího koláče. A první reakce zní skvěle.

Filmové novinky 27. 10. 2019 15:00 | Filmové novinky

Vypadá jako filmy a skládá poctu původní trilogii

Pedro Pascal si ikonickou helmu nájemného lovce, kterou proslavila především postava Boby Fetta, nasadí již za necelých 14 dní a studio Disney uspořádalo pro vybrané zahraniční novináře junket, na němž promítalo okolo 30 minut stopáže pilotní epizody. A reakce jsou v podstatě pouze nadšené, když chválí hlavně vynikající westernovou atmosféru a technické kvality předvedeného materiálu. Ostatně příběh novináři kdovíjak posuzovat nemohou, když jim Disney zatím nepustil několik ucelených epizod, ale pouze střípky z pilotní epizody. I tak však reakce chválí přístup studia ke Star Wars sáze, která se silně zakymácela po reakcích některých diváků na Star Wars: Poslední z Jediů.

Nový seriál, který přivedl k životu Jon Favreau, jde prý hodně ve šlépějích Rogue One: Star Wars Story, když ukazuje hvězdnou ságu ve značně špinavém a nesmlouvavém světle. Řada postav prý i na malém prostoru ukazuje nové vrstvy, jež si fanoušci dlouhé roky přáli, a naznačuje, že Mandalorian má ambice televizní projekty Star Wars posunout dál za hranici pouhé ždímačky peněz. Akce dle očekávání vypadá naprosto fenomenálně a jak přestřelky, tak vesmírné bitvy vypadají v podstatě stejně nákladně jako v případě celovečerních filmů. Pokud se tedy na první hraný Star Wars seriál těšíte, máte další důvody k radosti. Jen je škoda, že služba Disney+ nebude v České republice v letošním roce a po většinu příštího roku dostupná. Znamená to totiž, že si Mandaloriana diváci legální cestou nepřehrají.

 1 556 zobrazení   33 se líbí
Watchmeni jsou nejsledovanější novinkou HBO od premiéry Westworldu
Watchmeni jsou nejsledovanější novinkou HBO od premiéry Westworldu
24.10.2019 | Filmové novinky

Po dlouhých měsících čekání a nejistoty, co s touto kultovní adaptací provede kontroverzní tvůrce a showrunner pořadu Damon Lindelof, se tuto neděli odehrála premiéra devítidílného seriálu Watchmen. A čísla sledovanosti nakonec nebyla vůbec špatná.

Seriálový Pán Prstenů našel hlavního záporáka, obsadí herce ze Hry o trůny
Seriálový Pán Prstenů našel hlavního záporáka, obsadí herce ze Hry o trůny
23.10.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Obsazení televizního Pána prstenů od Amazonu se nám utěšeně rozrůstá. Nejnovějším přídavkem je obsazení role záporného hrdiny, kterou dostal Joseph Mawle.

Seriál roku v lednu? Máme první ukázku na kingovský Temný případ od HBO
Seriál roku v lednu? Máme první ukázku na kingovský Temný případ od HBO
20.10.2019 17:00:00 | Filmové novinky

HBO se konkurence rozhodně nebojí a po fantasticky vypadajícím line-upu konce roku chystá další velkou bombu již na leden. Fanoušci Stephena Kinga se mají na co těšit!

Jeho temné esence: Zapomeňte na film, seriál HBO a BBC je výtečnou adaptací
Jeho temné esence: Zapomeňte na film, seriál HBO a BBC je výtečnou adaptací
17.10.2019 12:00:00 | Filmové novinky

V Londýně na slavnostní premiéře měli diváci a kritici možnost zhlédnout první díl vysoce očekávané fantasy Jeho temné esence. A z prvních reakcí se zdá, že spolupráce mezi HBO a BBC se vydařila, a my se můžeme těšit na promyšlenou, dobrodružnou podívanou.