FB pixel TP pixel
GoT prequel o Bílých chodcích letěl do koše, místo něj budou Targaryeni © TMDB

GoT prequel o Bílých chodcích letěl do koše, místo něj budou Targaryeni

HBO oficiálně skrečovala produkci prequelu Hry o trůny s Naomi Watts, který se měl odehrávat tisíce let před původní sérií. Místo něj si manažeři objednali spinoff vyprávějící o rodu Targaryenů s názvem House of the Dragon.

Filmové novinky 30. 10. 2019 12:00 | Filmové novinky

Fanoušci Hry o trůny zažívají turbulentní dny. Ne že by se objevily nějaké první fotografie z natáčení prvního spinoffu nebo informace, že David Benioff a D. B. Weiss opouštějí svou chystanou Star Wars trilogii proto, aby se vrátili na HBO a přetočili zpackanou 8. řadu GoT (kterou podle všeho zpackali právě proto, aby mohli ze seriálu co nejrychleji vybruslit a zamířit do předaleké galaxie). Emoční horskou dráhu ale připravila série rozhodnutí týkajících se jednotlivých spinoffů úspěšného seriálu o dracích, bastardovi, který nic neví ani nechce, a dvou šílených královnách. Původně bylo námětů na spinoffy celkem pět a vznikaly k nim scénáře. HBO loni vybrala za pomoci autora předlohy George R. R. Martina jeden, kterému dala zelenou pro natočení pilotního dílu. Letos pak posvětila druhý spinoff a ostatní tři zrušila. Nyní je ale všechno jinak.

GoT prequel o Bílých chodcích letěl do koše, místo něj budou Targaryeni © TMDB

První spinoff měl být prequelem původní série, který se bude odehrávat tisíce let před divákům známým dějem a vyprávět o první Dlouhé noci a prvním příchodu Bílých chodců do světa lidí. Seriál už měl i poměrně obsáhlé obsazení (Naomi Watts, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Alex Sharp, Miranda Richardson, Marquis Rodriguez, John Heffernan či Josh Whitehouse) a letos v létě vznikl pilotní díl. Jenže stejně jako v případě původní Hry o trůny HBO příliš nezaujal. Tvůrci zřejmě dostali i tentokrát druhou šanci, aby některé kritizované věci změnili, což se jim však pravděpodobně ke spokojenosti kravaťáků nepodařilo.

GoT prequel o Bílých chodcích letěl do koše, místo něj budou Targaryeni © TMDB

Po zahození prvního prequelu tak nyní HBO nezbývá nic jiného, než svou víru upnout na druhý vybraný spinoff, jehož náplní by měla být historie Targaryenů, legendárních stříbrovlasých jezdců na dracích s fialovým bělmem očí, sklony k šílenství a zálibou v incestu. Tento spinoff, který se bude točit okolo okolností vzniku a průběhu konfliktu gigantických rozměrů, jež se rozhořel přímo uvnitř Targaryenské dynastie, vyústil až v občanskou válku a je znám pod názvem "Tanec draků", údajně již od samého počátku vehementně podporoval Martin. Možná v tom hrála jistou roli i skutečnost, že Martin letos vydal knihu Fire and Blood, která rozebírá 150letou historii tohoto rodu a z které by případná série logicky mohla, nebo spíš musela, čerpat. Na scénáři seriálu House of the Dragon pracuje Ryan Condal (Colony) a HBO si rovnou objednalo 10 epizod, což značí, že snad opouštíme slzavé údolí kratších řad, které nastavili Benioff s Weissem. Žádné bližší informace o tom, kdy by se první draci mohli vrátit zpět na televizní obrazovky, zatím k dispozici nejsou. Za nejambicióznější termín můžeme asi považovat rok 2021, 2022 však zní kapku realističtěji.

 367 zobrazení   58 se líbí
Mandalorian v novém traileru hojí šrámy po Posledním z Jediů
Mandalorian v novém traileru hojí šrámy po Posledním z Jediů
29.10.2019 11:00:00 | Filmové novinky

První hraný seriál ze světa Star Wars s Pedro Pascalem v hlavní roli je již za dveřmi. Odstartuje stejně jako Disney+ již za 14 dní, a tak není divu, že se začínají množit nové reklamní materiály. Tím posledním je druhý oficiální trailer, který fanouškům zase o kousek víc pootevřel obsah seriálu.

První reakce: Mandalorian napravuje Star Wars pošramocenou reputaci
První reakce: Mandalorian napravuje Star Wars pošramocenou reputaci
27.10.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Westernový příběh mandalorského nájemného lovce, který po pádu Impéria vykonává svou každodenní práci v Předaleké galaxii, vlétne na streamovací službu Disney+ již 12. listopadu a odstartuje tak pokus Disneyho urvat si kus ze streamovacího koláče. A první reakce zní skvěle.

Watchmeni jsou nejsledovanější novinkou HBO od premiéry Westworldu
Watchmeni jsou nejsledovanější novinkou HBO od premiéry Westworldu
24.10.2019 | Filmové novinky

Po dlouhých měsících čekání a nejistoty, co s touto kultovní adaptací provede kontroverzní tvůrce a showrunner pořadu Damon Lindelof, se tuto neděli odehrála premiéra devítidílného seriálu Watchmen. A čísla sledovanosti nakonec nebyla vůbec špatná.

Seriálový Pán Prstenů našel hlavního záporáka, obsadí herce ze Hry o trůny
Seriálový Pán Prstenů našel hlavního záporáka, obsadí herce ze Hry o trůny
23.10.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Obsazení televizního Pána prstenů od Amazonu se nám utěšeně rozrůstá. Nejnovějším přídavkem je obsazení role záporného hrdiny, kterou dostal Joseph Mawle.