FB pixel TP pixel
Kanibalistická pecka s hvězdou Duny bude i v Česku! Dostane limitované uvedení © United Artists / MGM

Kanibalistická pecka s hvězdou Duny bude i v Česku! Dostane limitované uvedení

Cesty filmů do českých kin bývají leckdy složité, lemované řadou překážek. Máme ale velké štěstí, že mimo distributorů jsou aktivní i sami kinaři, kteří často vytáhnou na světlo film, který by jinak čeští diváci nemohli spatřit. A to je i případ oceňované novinky Lucy Guadagnina s Timothée Chalametem.

7. 5. 2023 13:50 | Filmové novinky

Kanibalistické drama Do morku kostí (Bones and All) si odbylo úspěšnou premiéru na benátském filmovém festivalu, odkud si film odvezl Stříbrného lva za nejlepší režii a mladičká herečka Taylor Russell cenu pro herecký objev. Přes všechen úspěch se však snímek neměl původně do českých kin vůbec podívat. „Považovali jsme za velkou škodu, že toto stylově osobité dílo, ve kterém hraje jedna z největších hvězd současné mladší generace, by se mělo českým kinům vyhnout. Když selhaly klasické cesty české distribuce, rozhodli jsme se získat pro naše kina exkluzivní práva k promítání,“ říká Jiří Flígl z Kina Aero. Právě populární pražské kino spolu s dalšími spřátelenými filmovými svatostánky, Kinem Světozor, Bio Oko, Kinem Scala a Bio Centralem, nakonec do svých sálů alespoň na měsíc film dostane.

Tuhle krvavou lahůdku bude moct vidět v limitovaném uvedení mezi 18. květnem a 18. červnem. Film vzbudil po své premiéře poměrně velký rozruch, jedná se totiž o netradiční spojení romance z reaganovské Ameriky a naturalistického hororu, když hlavní hrdinové trpí neovladatelnou touhou po lidském mase. Nečekejte ale žádné laciné červené knihovny typu Stmívání. Guadagnino, jak u něj bývá zvykem, přišel s originálním podobenstvím hledání svého místa ve světě a do jistého smyslu cynickým příspěvkem do romantického žánru. Snímek se po uvedení v zahraničí těší nemalé chvále. Na serveru Rotten Tomatoes má od recenzentů 82 procent pozitivních reakcí s průměrným hodnocením 7,4 z 10. A to z celkového množství 276 recenzí.

Zdroj: Kino Aero

Beata Mrazíková
Filmový vkus má pokřivený aktivním pohybem ve filmovém průmyslu, radost tak navzdory špatným marketingovým kampaním a hrozně nasazeným postsynchronům přináší především nekonečný přival reality shows a festivalové lahůdky. Kdyby se ztratily peníze ze světa, stále jí můžete platit v arašídových košíčcích a batátových hranolkách.
Seriálový Vetřelec našel svou novou Ripleyovou
Seriálový Vetřelec našel svou novou Ripleyovou
07.05.2023 13:15:00 | Filmové novinky

Již v roce 2020 bylo oznámeno, že vesmír Vetřelců se rozroste o další kousek. Nového seriálu se ujme Noah Hawley, který aktuálně dokončuje pátou řadu úspěšného seriálu Fargo. Novou hvězdu už ale vetřelčí seriál má.

Rozpad Strážců galaxie: Vysvětlujeme potitulkové scény. Co bude se Star-Lordem?
Rozpad Strážců galaxie: Vysvětlujeme potitulkové scény. Co bude se Star-Lordem?
07.05.2023 12:50:00 | Filmové novinky

Třetí díl Strážců galaxie zakončuje epickou sérii Jamese Gunna nejlepším možným způsobem a přináší jednu z nejlepších marvelovek vůbec. A i když Gunn odchází pozvednout konkurenci, Strážci nechali zadní vrátka, jak napovídají potitulkové scény. Pojďme se na ně podívat a rozebrat si je.

Nové sci-fi o vymírajícím lidstvu zcela ohromuje. Recenze ho srovnávají s Dunou
Nové sci-fi o vymírajícím lidstvu zcela ohromuje. Recenze ho srovnávají s Dunou
05.05.2023 16:48:00 | Filmové novinky

Ode dneška jsou na Apple TV+ k vidění první dvě epizody vysoce očekávané postapokalyptické sci-fi Silo s hvězdnou Rebeccou Ferguson v hlavní roli. Vybraní kritici již měli možnost seriál zhlédnout celý a z prvních reakcí to vypadá, že zde máme jeden z nejlepších letošních sci-fi seriálů.

Druhá řada seriálu Iveta je konečně online. Už se chystá tragický závěr
Druhá řada seriálu Iveta je konečně online. Už se chystá tragický závěr
05.05.2023 15:50:00 | Filmové novinky

Po úspěchu první řady, která sledovala zrod a první nesmělé krůčky Ivety Bartošové, bylo jasné, že nemůžeme populární zpěvačku opustit teprve na začátku její kariéry. Nyní na Voyo konečně startuje druhá řada, která děj zavádí do divokých devadesátých let.