FB pixel TP pixel
Seriálový Vetřelec našel svou novou Ripleyovou © 20th Century Fox

Seriálový Vetřelec našel svou novou Ripleyovou

Již v roce 2020 bylo oznámeno, že vesmír Vetřelců se rozroste o další kousek. Nového seriálu se ujme Noah Hawley, který aktuálně dokončuje pátou řadu úspěšného seriálu Fargo. Novou hvězdu už ale vetřelčí seriál má.

7. 5. 2023 13:15 | Filmové novinky

O novém seriálovém Vetřelci toho víme zatím jen velmi málo. Seriál vzniká pro televizní stanici FX, kterou vlastní Disney. Lze tak očekávat, že se seriál objeví na Disney+. Bylo však potvrzeno, že děj bude zasazen do nepříliš vzdálené budoucnosti na planetu Zemi, vůbec poprvé tak bude centrem dění právě naše planeta, která v předešlých filmech figurovalo jen velmi málo. Třetí Vetřelec na ni v kampani lákal falešně, alternativní závěr čtvrtého filmu pak ukázal naši domovinu v troskách.

Čerstvě byla také oznámena hlavní herecká tvář celého seriálu. Stane se jí Sydney Chandler, kterou můžete znát především ze seriálu Pistol od streamovací služby Hulu a která se tak stane jakousi novou Ripleyovou, stejně jako dostaly silnou hrdinku filmy Prometheus a Vetřelec: Covenant. Seriál měl být podle původních informací uveden již koncem letošního roku, vzhledem k vytíženosti jeho tvůrce a aktuální stávce scenáristů lze ale očekávat, že si na premiéru ještě chvíli počkáme.

Sigourney Weaver nemá zájem

Menším zklamáním tak může pro fanoušky být skutečnost, že v novém seriálu se samotná postava Ellen Ripleyové ztvárněná Sigourney Weaver neobjeví. Herečka se před nedávnem dokonce nechala slyšet, že s touto rolí nadobro skončila. Důvodem je podle všeho zamítnutí původního scénáře k pátému dílu, který chystal režisér Neill Blomkamp. Weaver přiznala, že nad projektem strávila již dostatek času a že je načase ponechat prostor mladších hercům.

Kromě seriálu vzniká také film s pracovním názvem Alien: Romulus. V něm se objeví v hlavních rolích herečky Cailee Spaeny a Isabela Merced. Film zrežíruje Fede Álvarez (Lesní duch, Smrt ve tmě) a zamíří rovnou na streamovací službu Hulu. Poslední film novodobé trilogie Ridleyho Scotta, tak pravděpodobně nikdy nevznikne a příběh androida Davida zůstane již navždy otevřený.

Zdroj: Variety

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Rozpad Strážců galaxie: Vysvětlujeme potitulkové scény. Co bude se Star-Lordem?
Rozpad Strážců galaxie: Vysvětlujeme potitulkové scény. Co bude se Star-Lordem?
07.05.2023 12:50:00 | Filmové novinky

Třetí díl Strážců galaxie zakončuje epickou sérii Jamese Gunna nejlepším možným způsobem a přináší jednu z nejlepších marvelovek vůbec. A i když Gunn odchází pozvednout konkurenci, Strážci nechali zadní vrátka, jak napovídají potitulkové scény. Pojďme se na ně podívat a rozebrat si je.

Nové sci-fi o vymírajícím lidstvu zcela ohromuje. Recenze ho srovnávají s Dunou
Nové sci-fi o vymírajícím lidstvu zcela ohromuje. Recenze ho srovnávají s Dunou
05.05.2023 16:48:00 | Filmové novinky

Ode dneška jsou na Apple TV+ k vidění první dvě epizody vysoce očekávané postapokalyptické sci-fi Silo s hvězdnou Rebeccou Ferguson v hlavní roli. Vybraní kritici již měli možnost seriál zhlédnout celý a z prvních reakcí to vypadá, že zde máme jeden z nejlepších letošních sci-fi seriálů.

Druhá řada seriálu Iveta je konečně online. Už se chystá tragický závěr
Druhá řada seriálu Iveta je konečně online. Už se chystá tragický závěr
05.05.2023 15:50:00 | Filmové novinky

Po úspěchu první řady, která sledovala zrod a první nesmělé krůčky Ivety Bartošové, bylo jasné, že nemůžeme populární zpěvačku opustit teprve na začátku její kariéry. Nyní na Voyo konečně startuje druhá řada, která děj zavádí do divokých devadesátých let.

Netflix ruší oblíbenou postapokalyptickou fantasy. Poslední epizody uvede brzy
Netflix ruší oblíbenou postapokalyptickou fantasy. Poslední epizody uvede brzy
05.05.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Netflix před týdnem vydal na své platformě druhou řadu seriálového hitu Sweet Tooth: Chlapec s parožím. Populární dystopický seriál se podle posledních informací nakonec dočká i třetí řady, která bude jeho poslední. Navíc dorazí mnohem dříve, než se čekalo.