FB pixel TP pixel
Další průšvih pro Primu: Premiérová kriminálka ztratila půl milionu diváků a bude hůř © FTV Prima

Další průšvih pro Primu: Premiérová kriminálka ztratila půl milionu diváků a bude hůř

Televize Prima uvedla po více než dvou letech novou řadu kriminální komedie s nadpřirozeným prvkem Duch a zdá se, že u diváků opět narazila. Televize sice vyhrála sobotní večer, jenže výsledek je oproti očekávání tristní. Počet diváků totiž masivně poklesl.

České novinky 1. 9. 2024 19:30 | České novinky

Zdá se, že problémy televize Prima z jara letošního roku jen tak nezmizí a sledovanost nových pořadů bude i nadále nepříliš uspokojivá. Z útrob televize se dlouhodobě linou hlasy toužící po změně v obsahové náplni televize, avšak prozatím k žádným radikálním otřesům a změnám nedošlo. Právě naopak. Prima před začátkem podzimu naservírovala papírově velmi slabé schéma, jež se opakovaně potvrzuje. Diváci příliš nesledují stařičký seriál Malý pitaval z velkého města, který nahradil původně zvažované pokračování seriálu Hořký svět (to je dostupné jen na prima+), naprosto vybouchla reality show s Terezou Pergnerovou Honeymoon a nyní se přidává i návrat seriálu Duch.

Jen půl milionu diváků

Seriál se Štěpánem Benonim a Predragem Bjelacem měl být pro Primu sobotním tahákem, premiérové uvedení ale vůbec nevychází podle představ. Duch 2 sice v sobotu večer zaznamenal sledovanost lehce přesahující 500 000 diváků a stal se podle serveru Mediaguru jedničkou večera před pohádkou Princezna a půl království, jenže v širším kontextu jde o naprostou pohromu, u které musí televize doufat ve slabý zájem v rámci posledního letního víkendu.

Je totiž nutné uvést, že zmíněná pohádka na ČT od Karla Janáka měla jen o pár tisíc diváků nižší sledovanost a to je 5 let stará. Už příští týden navíc na ČT oslaví návrat pořad Zázraky přírody, který se jistě vystoupá na špičku sledovanosti a půjde po statisících diváků. Mnohem horší je však pro Primu srovnání s uvedením první řady Ducha, které v komparaci s letošním uvedením pokračování jasně naznačuje odliv a nezájem diváků o produkt televize. Jak totiž před dvěma roky uváděl server Lupa.cz, Duch začínal se sledovaností 1,2 milionů diváků. Když na konci března 2022 končil, u obrazovek stále sedělo lehce přes milion sledujících. Stačí se podívat na aktuální sledovanost lehce nad půl milionem a nemusíte být velkým matematikem, aby vám došlo, že jde o zklamání a potenciálně velký problém.

Samozřejmě lze namítat, že Prima nasadila Ducha 2 ještě v týdnu, kdy lidé dojíždí z dovolených a obecně ještě není o podzimní program takový zájem. To ovšem nevysvětluje, proč ČT slavila enormní půlmilionový zájem o svou 5 let starou pohádku a proč má Prima u svého projektu 50% pokles, který je vysoce nadstandardní. Začíná se snad od televize ze Strašnic odvracet publikum? Jedná se přece jen již o několikáté zklamání v řadě a zatím se nezdá, že by mělo programové oddělení na tuhle nemoc lék.

Zdroj: Lupa / Mediaguru

Nový český historický seriál odhalen v prvním traileru. Do televize půjde Dcera národa se zpožděním
Nový český historický seriál odhalen v prvním traileru. Do televize půjde Dcera národa se zpožděním
30.08.2024 16:30:00 | České novinky

Společnost Canal+ ukázala první upoutávku na očekávaný historický seriál o dceři Karla Havlíčka Borovského, která bude hledat lásku a zároveň se vzpouzet proti dobovým konvencím. Premiéry se fanoušci streamingu dočkají již letos. Diváci České televize si ještě počkají.

Další propadák na Primě. Nový pořad s Pergnerovou nikoho nezajímá
Další propadák na Primě. Nový pořad s Pergnerovou nikoho nezajímá
29.08.2024 18:20:00 | České novinky

Žádné překvapení se nekoná. Odpověď televize Prima na úspěšný Love Island na konkurenční Nově vůbec nevyšla a nová vztahová reality show končí v zapomnění dříve, než vůbec pořádně začala. Potvrzuje se tak velmi slabý podzimní programový line-up, který příliš nezachraňuje i relativní úspěch návratu kriminálky s Prachařem a Sandevou.

Zapomeňte na MasterChefa. Kašpárkova Pekelná kuchyně odstartovala
Zapomeňte na MasterChefa. Kašpárkova Pekelná kuchyně odstartovala
28.08.2024 19:00:00 | České novinky

MasterChef si dává pauzu a na jeho místo nastupuje další populární kulinářský formát. V jeho středu stojí Radek Kašpárek, který se pokusí najít nejlepšího kuchaře do své nové restaurace. Šťastný výherce si však nejprve musí projít doslova peklem.

Megahit Novy Jedna rodina je zpátky. Rodinné štěstí naruší nečekaná dramata
Megahit Novy Jedna rodina je zpátky. Rodinné štěstí naruší nečekaná dramata
26.08.2024 20:00:00 | České novinky

Oblíbená vztahovka Jedna rodina se vrací a diváci se mohou těšit na novoty. Dorazí novorozené miminko, soukromý detektiv, rázná primářka kliniky nebo staronové lásky. Hrdinové to zkrátka stále nebudou mít jednoduché.