FB pixel TP pixel
Nejdrsnější horor nového roku přichází! Extrémně krvavý trailer nahání husí kůži © Warner Bros.

Nejdrsnější horor nového roku přichází! Extrémně krvavý trailer nahání husí kůži

Od remaku kultovního hororu Sama Raimiho Lesní duch letos uběhne už 10 let, což je nejvyšší čas znovu oprášit Necronomicon a pozlobit pár lidí zákeřným démonem, který se vyžívá v brutalitách. A soudě podle traileru se mají naše žaludky na co těšit.

4. 1. 2023 20:00 | Filmové novinky

Původní Lesní duch z roku 1981 dodnes zůstává etalonem démonického žánru, na který vzpomínáme nejen kvůli ultrafrajerskému Bruci Campbellovi, ale hlavně kvůli dokonalému řemeslu, které i z malého rozpočtu dokázalo vytěžit intenzivní pocity strachu a nepohodlí. Někdo pak miluje i poněkud komediálnější dvojku, za pozornost ale stojí i do fantasy hozená trojka Armáda temnot. Před 10 lety jsme se však dočkali z rukou režiséra Fede Álvareze regulérního remaku Raimiho jedničky, přičemž výsledek byl mnohonásobně brutálnější, nechutnější a krvavější. Někomu z toho bylo až zle, přičemž film má dodnes své skalní zastánce i odpůrce.

Uvidíme, jak tomu bude s pokračováním Evil Dead Rise, které studio Warner Bros. chystá na 21. duben letošního roku. Soudě z traileru nás ale čeká velmi podobná podívaná jako před dekádou, tentokrát se však démonický Necronomicon přesune do prostředí zaplivaného věžáku, kde posedne matku od rodiny. A ta rozjede v domácnosti svým dětem pořádné peklo, při kterém se bude doslova vařit voda. Vypadá to naprosto odpudivě, zároveň ale děsivě a nesmírně znepokojivě. Tak snad se podaří tuhle náladu přenést i do výsledné celovečerní podoby.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Jedna z nejlepších komedií roku 2022 dorazila nečekaně brzy online
Jedna z nejlepších komedií roku 2022 dorazila nečekaně brzy online
04.01.2023 18:35:00 | Filmové novinky

Pokud potřebujte k novému roku trochu pozvednout náladu a již jste viděli výtečný Trojúhelník smutku, máme pro vás další tip. Nečekaně se totiž objevila online další ze skvělých komedií posledních měsíců. Tuhle ale řada lidí přehlédla.

Nový seriál je noční můrou pracujících. Z mrazivého traileru vám nebude dobře
Nový seriál je noční můrou pracujících. Z mrazivého traileru vám nebude dobře
04.01.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Milovník charismatických padouchů Christoph Waltz se představuje v roli sociopatického šéfa, který svým zaměstnancům nedá nic zadarmo. A možná jde občas i docela dost za pomyslnou čáru korporátních pravidel.

Nová detektivka Netflixu přepisuje rekordy. Zaklínač je zralý na zrušení
Nová detektivka Netflixu přepisuje rekordy. Zaklínač je zralý na zrušení
04.01.2023 13:40:00 | Filmové novinky

O vánočním čase debutoval na Netflixu jeden z nejočekávanějších filmů roku 2022 – druhý díl detektivní série Na nože s podtitulem Glass Onion. A vydaná čísla sledovanosti potvrzují, že si diváci výstředního vyšetřovatele Benoita Blanca v podání Daniela Craiga zamilovali.

Kdy bude Avatar 2 konečně online? Událost roku trumfne Marvel i další hity
Kdy bude Avatar 2 konečně online? Událost roku trumfne Marvel i další hity
03.01.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Avatar: The Way of Water aktuálně řádí několik týdnů v kinech a zatím se nezdá, že by se z nich chystal odejít. James Cameron opět trefil homerun a strategie studia Disney zřejmě dozná výrazných distribučních změn.