FB pixel TP pixel
První trailer Gladiátora 2 je tady! Velkolepá historická řežba vypadá fantasticky © Paramount Pictures

První trailer Gladiátora 2 je tady! Velkolepá historická řežba vypadá fantasticky

Antické velkofilmy jsou roky mrtvé. Nyní se ale zdá, že by mohly znovu ožít. A je symbolické, že se o návrat zaprášeného žánru pokouší Ridley Scott, který ohromil svět oscarovým a dnes již legendárním spektáklem Gladiátor, který udělal hvězdu z Russella Crowe. Druhý Gladiátor vypadá dle očekávání naprosto skvěle.

Filmové novinky

Na první rozhýbanou ukázku z filmu Gladiator 2 jsme čekali neúnosně dlouho. Dobře to vycítilo i studio Paramount, které už před týdnem lákalo prvními fotografiemi a popisem zápletky v magazínu Vanity Fair. Díky tomu jsme zjistili spoustu detailů. Primárně, že se děj točí okolo Luciuse (Paul Mescal), který bude odhalen jako potomek Maxima (Russell Crowe) z prvního filmu. Ten v pokračování oscarového hitu žije v ústraní v pobřežním městě Numidia, kde mezi snědými místními jeho bílá kůže a modré oči rozhodně vynikají. Do jedné z mála přežívajících civilizací však zamíří Římané, aby si podrobili Severní Afriku, čímž se veškeré události odšpuntují.

Armády Říma povede Marcus Acacius v podání Pedra Pascala, který podle scénáře kdysi vyrůstal pod bojovým výcvikem samotného Maxima. Navzdory tomu, že jsme jeho postavu v prvním filmu neviděli. Jedná se o elegantní způsob, jak první a druhý film vzájemně provázat. Lucius se tak stane vězněm Říma a dostane se až do tamní arény, v níž bojoval i jeho otec. Zde uzří svou matku Lucillu (Connie Nielsen), která však svého nyní již dospělého syna nepozná. Lucius si postupně vybojuje své místo v potravním řetězci Gladiátorů a vše směřuje k finálnímu střetu s Acaciem. Lucius je přitom jedním z mála, který si uvědomuje, jak moc sláva Říma upadla.

Zveřejněná upoutávka, která má 3 minuty, vypadá naprosto fantasticky a Ridley Scott očividně chystá skutečně důsledné pokračování, jež je do velké míry poctou původnímu filmu a dává divákům přesně to, co si žádají. Dojde hned na několik vizuálních a dějových pomrknutí na původní film, logicky se značně proměnila podoba Říma, všemu ale kralují velkolepé bitvy, případně boje přímo v aréně. Někdo by nicméně mohl filmu vyčíst, že jde skutečně o pokračování, které je skutečně dějově velmi podobné originálu.

Kromě Pascala a Mescala se v dalších rolích objeví například objev Stranger Things Joseph Quinn, který ztvární císaře Getu. Jeho filmového bratra Caracallu si zahraje Fred Hechinger. Společnými silami se stanou mocnými vládci upadajícího impéria, které je nyní v čirém rozkladu a plné korupce. Gladiátor 2 zamíří do kin 14. listopadu letošního roku, přičemž v jednom z nejočekávanějších filmů roku se dále objeví Denzel Washington, Connie Nielsen, Djimon-Hounsou, Derek Jacobi, Matt Lucas nebo Lior Raz.

Zdroj: Vanity Fair / Paramount Pictures

 12 se líbí
Největší akčňák roku už je online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
Největší akčňák roku už je online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
09.07.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Návrat ságy Šíleného Maxe měl být velkou filmovou událostí letošního roku. Nakonec ale film předcházející událostem snímku Zběsilá cesta v kinech neuspěl. Nyní přichází online a zkusí ztracené finance získat zde. Kde všude je snímek dostupný?

Lepší než Rivalové? Nový spektákl s formulemi bere dech v prvním traileru, stál 300 milionů
Lepší než Rivalové? Nový spektákl s formulemi bere dech v prvním traileru, stál 300 milionů
09.07.2024 13:42:00 | Filmové novinky

Jeden z nejnapjatěji očekávaných filmů příštího roku právě představil svou první úchvatnou a nabušenou upoutávku. Závodní snímek F1 s Bradem Pittem v hlavní roli láká na působivé a dechberoucí závodní scény, ze kterých se na diváka přenáší rachot motorů a vůně benzinu.

Kultovní Futurama se vrací už v červenci. Trailer láme bránice, Disney chce víc dílů
Kultovní Futurama se vrací už v červenci. Trailer láme bránice, Disney chce víc dílů
08.07.2024 17:20:00 | Filmové novinky

A je to tady! Legendární animovaný seriál od tvůrce Simpsonových, Matta Groeninga, je po roce zpátky a fanoušci se mají zase na co těšit. Kromě nových epizod už navíc Disney touží po přídavku.

Nejhorší padouchy Batmana neuvidíme. Nový seriál je zrušen
Nejhorší padouchy Batmana neuvidíme. Nový seriál je zrušen
08.07.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Joe Otterson, showrunner chystaného seriálu Arkham Asylum ze světa Batmana, přinesl fanouškům zdrcující novinku. Veškeré práce na projektu z gothamské psychiatrické léčebny byly pozastaveny a do výroby se nedostane.