FB pixel TP pixel
Původní scénář Gladiátora byl „naprostá blbost“. Russell Crowe popsal, proč chtěl film opustit © Universal Pictures

Původní scénář Gladiátora byl „naprostá blbost“. Russell Crowe popsal, proč chtěl film opustit

Russell Crowe se do srdcí fanoušků zapsal především svou ikonickou rolí římského generála Maxima z historického velkofilmu Gladiátor. V nedávném interview ale australský herec prozradil, že chybělo málo a od projektu kvůli špatnému scénáři utekl.

26. 4. 2023 16:00 | Filmové novinky

Populární historický spektákl Gladiátor, na jehož pokračování se právě usilovně pracuje, byl oceněn pěti Oscary a celosvětově utržil přes 400 milionů dolarů. Jeden z těchto Oscarů připadl Russellu Croweovi za hlavní roli římského generála a gladiátora Maxima a definitivně z něj udělal hollywoodskou hvězdu. Tento sympatický devětapadesátiletý Australan nedávno poskytl rozhovor časopisu Vanity Fair a mimo jiné se v něm rozpovídal i o své nejslavnější gladiátorské roli. Překvapivě prozradil, že měl touhu celý projekt během natáčení opustit. Nepozdával se mu totiž scénář: „I když jsem si u Gladiátora věřil jako herec, nebyl jsem si jistý světem celého filmu. Koncept Gladiátora byl skvělý, ale scenáristicky to byla blbost, naprostá blbost.“

„Jedna část scénáře byla o vozech a o tom, jak slavní gladiátoři používali určité typy vozů a někteří jiní slavní gladiátoři zase měli podporovat produkty jako například olivový olej. To všechno je jistě z historického hlediska pravda, ale to moderního diváka vůbec nemusí zajímat. Ten si jen bude říkat: „Co to má sakra znamenat?“. V některých chvílích jsem chtěl prostě sednout na letadlo a vypadnout,“ popsal Crowe svůj vztah k projektu. O smysluplnosti Gladiátora jej nakonec přesvědčil režisér filmu Ridley Scott, který mu řekl: „Nebudeme natáčet nic, čemu nebudeš 100% věřit“. Z počátečních neshod a pochyb tak nakonec vznikl jeden z nejúspěšnějších historických velkofilmů.

Zdroj: Deadline

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Dva Batmani kradou nový trailer Flashe pro sebe. Divoká jízda časem bere dech
Dva Batmani kradou nový trailer Flashe pro sebe. Divoká jízda časem bere dech
25.04.2023 22:15:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. představilo nový trailer na akční komiksovou podívanou The Flash. Místo šarlatového běžce si ale celé představení krade pro sebe Batman Michaela Keatona, který hláškuje jako za časů Tima Burtona a účastní se veškeré obří akce.

První trailer 3. řady Zaklínače je tady! Cavillovo loučení má dvě data uvedení
První trailer 3. řady Zaklínače je tady! Cavillovo loučení má dvě data uvedení
25.04.2023 16:35:00 | Filmové novinky

Netflix po měsících čekání konečně odhalil první trailer na třetí řadu seriálu Zaklínač. Poslední epizody, v nichž se objeví herec Henry Cavill jako Geralt z Rivie, budou mít premiéru během léta. Najednou ale seriál neuvidíme.

Trailer na Equalizer 3 slibuje krvavá jatka italské mafie. Revolver skončí v oku padoucha
Trailer na Equalizer 3 slibuje krvavá jatka italské mafie. Revolver skončí v oku padoucha
25.04.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Denzel Washington se po dlouhých 5 letech vrací jako dokonale vycvičený mstitel, který nenechá bezpráví nikdy bez odezvy. V závěrečném dílu akční série zatočí s italskou mafií, která naruší jeho důchod.

Bláznivá česká komedie vstoupila na Netflix a obratem se stala hitem. Brzy dorazí nový horor
Bláznivá česká komedie vstoupila na Netflix a obratem se stala hitem. Brzy dorazí nový horor
25.04.2023 14:50:00 | Filmové novinky

Tohle je zhruba stejně velké překvapení jako když začne být koncem dubna konečně teplo. Netflixu se sázka na české filmy a především komedie opakovaně vyplácí a důkazem je i nová česká žánrovka Hádkovi, která řeší jednu rodinu, která by ráda dědila byt na sídlišti.