FB pixel TP pixel
Bláznivá česká komedie vstoupila na Netflix a obratem se stala hitem. Brzy dorazí nový horor © Bontonfilm

Bláznivá česká komedie vstoupila na Netflix a obratem se stala hitem. Brzy dorazí nový horor

Tohle je zhruba stejně velké překvapení jako když začne být koncem dubna konečně teplo. Netflixu se sázka na české filmy a především komedie opakovaně vyplácí a důkazem je i nová česká žánrovka Hádkovi, která řeší jednu rodinu, která by ráda dědila byt na sídlišti.

25. 4. 2023 14:50 | Filmové novinky

Komedie Střídavka si na Netflixu užila solidních 7 dní na výsluní, nyní ale konečně našla svého přemožitele, když se 24. dubna objevila na streamovací službě další česká komedie Hádkovi režiséra Vojtěcha Moravce. Ten v roce 2021 bořil kina s ženskou komedií Matky, která vyprávěla o strastech těhotenství a rodičovství, přičemž zlákala do kin přes 300 000 diváků. Matky se následně staly hitem i po premiéře na Netflixu, kde se udržely v TOP 10 nejsledovanějších filmů dlouhých 32 dní a obdobně se jim dařilo i v rámci uvedení na platformě na Slovensku. Je otázkou, zda se podobné tažení streamovacím trhem podaří i tentokrát, Hádkovi totiž byly v kinech zklamáním, když v nich zaujali jen okolo 50 000 diváků.

Na Netflixu se Hádkovi každopádně chytili obratem a již den po nasazení do nabídky vládnou tuzemskému žebříčku nejsledovanějších filmů právě před Střídavkou. Přetrvávající zájem o české tituly potvrzují i další snímky jako Spolu, Myši patří do nebe či V létě ti řeknu, jak se mám, které se v uplynulých dnech i nadále objevují na špici zájmu diváků. Bude nepochybně zajímavé sledovat, jaký vývoj dále nastane v pátek, to se totiž na Netflix chystá český horor Hrana zlomu s Pavlou Gajdošíkovou a Štěpánem Kozubem, který jen pár dní nazpět slavil úspěch s výše uvedeným dramatem Spolu. Dokáže se populární komik v dalším pro něj netypickém žánru prosadit a urvat si pozornost publika? Vůči komediálnímu dvojbloku bychom si na to úplně nevsadili, na TOP 10 by to ale stačit mělo.

Hádkovi navíc opět potvrzují, že dřívější uvedení na jiných službách není pro Netflix příliš velkým problémem. Ačkoli byl film již po 90 dnech od uvedení v kinech dostupný na Google Play či Starmaxu a od 8. února ho mohli sledovat i předplatitelé Prima+ (v rámci SVODů exkluzivně), nezdá se, že by neexkluzivní uvedení nějak snižovalo zájem publika. Netflix má zkrátka v rámci cílové skupiny zdaleka největší rozšíření a stal se v průběhu let „tou hlavní streamovací platformou“, vedle níž ostatní prozatím jen paběrkují. Právě důrazem na vlastní obsah i licencované exkluzivní tituly však chtějí Prima či Voyo touto svrchovanou pozicí otřást.

Zdroj: FlixPatrol / Kinomaniak

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Český Blade Runner má fantastický první trailer. Něco takového tu nebylo roky
Český Blade Runner má fantastický první trailer. Něco takového tu nebylo roky
25.04.2023 14:15:00 | Filmové novinky

Talentovaný reklamní režisér Robert Hloz představil po letech příprav svůj celovečerní debut Bod obnovy. Futuristické sci-fi v první upoutávce láká na impozantní město budoucnosti, slibný koncept a kriminální zápletku jako z kultovního Blade Runnera.

Famózní válečný akčňák sklízí nadšení diváků i kritiků. Češi ho ale v kině neuvidí
Famózní válečný akčňák sklízí nadšení diváků i kritiků. Češi ho ale v kině neuvidí
25.04.2023 8:00:00 | Filmové novinky

Nový válečný film režiséra Guye Ritchieho zamířil do amerických kin a bohužel se jedná o komerční propadák. Recenze kritiků a diváků jsou však naprosto nadšené a slibují jeden z nejlepších akčních zážitků letošního roku. V Česku se film do kin s největší pravděpodobností nepodívá.

Strážce galaxie 3 viděli první diváci a mají jasno. Nová marvelovka vám zlomí srdce
Strážce galaxie 3 viděli první diváci a mají jasno. Nová marvelovka vám zlomí srdce
24.04.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Závěr komiksové trilogie Strážci galaxie zamíří do českých kin sice až 4. května, první diváci však již měli možnost film vidět díky slavnostní evropské premiéře v pařížském Disneylandu. A ohlasy na sebe nenechaly dlouho čekat.

Nový seriál s Kleopatrou narazil. Netflix čelí žalobě volající po zákazu služby
Nový seriál s Kleopatrou narazil. Netflix čelí žalobě volající po zákazu služby
24.04.2023 15:05:00 | Filmové novinky

Chystaná dokumentární série Královna Kleopatra dokázala ještě před svou premiérou vyvolat vlnu nevole za výběr herečky pro hlavní roli. Nyní byla na Netflix kvůli tomuto dokumentu dokonce podána žaloba.