FB pixel TP pixel
Seriálový Harry Potter a další novinky Maxu nebudou exkluzivně online. Jde o peníze © Warner Bros.

Seriálový Harry Potter a další novinky Maxu nebudou exkluzivně online. Jde o peníze

Společnost Warner Bros. vlastnící streamovací platformu Max právě oznámila, že bude nově velké seriálové projekty založené na oblíbených franšízách, jako je Harry Potter, sdružovat pod značkou HBO Originals. Cílem je sjednotit kvalitu a očekávání diváků. Roli však hrají i finance.

Streaming novinky

Mediální společnost Warner Bros. právě oznámila zásadní změnu ve svém přístupu k seriálové produkci. Všechny velkorozpočtové seriály, které byly dosud označovány jako Max Originals, budou nyní spadat pod značku HBO. Tato změna vstoupí v platnost v roce 2025 a ovlivní i připravované tituly jako chystaný seriál Harry Potter nebo seriálový prequel k hororu To Stephena Kinga s názvem Welcome to Derry. Toto rozhodnutí přichází z úst Caseye Bloyse, CEO pro obsah, který zdůrazňuje, že tento krok zjednoduší orientaci mezi produkcí HBO a Maxu.

Hlavním důvodem tohoto rozhodnutí je snaha sjednotit kvalitu a očekávání spojená s produkcí pod značkou HBO. Bloys uvedl, že i když byly některé seriály původně plánovány jako Max Originals, při jejich tvorbě se postupovalo stejnými metodami jako u produkce HBO, a často na nich pracovali stejní tvůrci. Krom Harryho Pottera nebo prequelu To se tak změna dotkne i připravovaného seriálu Lanterns ze světa DC, na kterém mimo jiné pracuje Damon Lindelof (Watchmen) a Chris Mundy (Temný případ). Tyto seriály tak budou zaručeně dostupné jak na Maxu, tak i na lineární kabelové HBO, jež tak dostane mnohem více projektů k plánování do programu. A ano, jde i o peníze, neboť rozšíření seriálů i do lineárního/kabelového vysílání bude důvodem k novým předplatným i na HBO. Nejen na službě Max.

Tato změna bude oficiálně platit od roku 2025, takže tituly jako Tučňák a Duna: Proroctví, které budou mít premiéru ještě letos, zůstanou označeny jako Max Originals. Značka HBO tak bude jasně znamenat označení přinášející kvalitní a výrazné příběhy, které odpovídají vysokým standardům produkce. Max Originals pak bude stájí pro seriály jako chystané lékařské drama The Pitt s Noahem Wylem v hlavní roli. Tyto pořady budou mít větší počet epizod, které budou mít uzavřený příběh.

Zdroj: Variety

Reklama
Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

Netflix chystá lavinu nových českých filmů. Potvrdil, jak to bude v Česku s reklamami
Netflix chystá lavinu nových českých filmů. Potvrdil, jak to bude v Česku s reklamami
23.06.2024 15:50:00 | Streaming novinky

Streamovací služba Netflix je spokojená se zásahem českých filmů mezi uživateli. Tuzemské produkce se těší velké oblibě diváků a streamer tudíž plánuje další nové tituly do budoucna. Slibuje jich alespoň stovku.

Stahovači filmů v problémech. Alternativy Ulož.to jsou blokovány, úložiště hledají fígle
Stahovači filmů v problémech. Alternativy Ulož.to jsou blokovány, úložiště hledají fígle
20.06.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Asociace komerčních televizí si připisuje další výhru v boji proti internetovému pirátství. Velcí poskytovatelé internetu byli soudem donuceni blokovat alternativy k populárnímu serveru Ulož.to. Po zablokování datoid.cz se na černé listině ocitl i eDisk.cz a web sledujteto.cz.

Netflix přestává kupovat filmy a seriály. Zmizela třetina obsahu
Netflix přestává kupovat filmy a seriály. Zmizela třetina obsahu
05.06.2024 18:00:00 | Streaming novinky

Netflix sice v posledním kvartálu zaznamenal rekordní nárůst uživatelů, podle posledních dat ale množství obsahu na službě klesá.

Netflix končí s podporou mnoha televizí a zařízení. Kosa padne i na Apple
Netflix končí s podporou mnoha televizí a zařízení. Kosa padne i na Apple
05.06.2024 12:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služby rostou, nabírají nové funkce, navyšují rozlišení a snaží se zlepšit i plynulost svých aplikací. Jenže řada zařízení (televize, tablety apod.) pokroku zkrátka nestačí, a tak streamer ukončuje jejich podporu. Velké změny diváky zasáhnou i toto léto. Konec podpory se týká i starších zařízení od Applu.