FB pixel TP pixel
Problém pro seriálového Pottera. Novinka čelí žalobě z hamounství © Warner Bros.

Problém pro seriálového Pottera. Novinka čelí žalobě z hamounství

Jak známo, společnost Warner Bros. plánuje velkolepý seriál podle knih o Harrym Potterovi. Teď ale studio čelí žalobě od společnosti Sky, která Warnery obviňuje z porušení smluvních závazků a usiluje o spolupráci na tomto projektu.

Filmové novinky 2. 10. 2024 16:25 | Filmové novinky

Jak jsme již v minulých měsících informovali, společnost Warner Bros. Discovery se chystá natočit velmi ambiciózní televizní seriál o Harrym Potterovi. Ten by měl mít až deset řad, jeho showrunnerkou bude Francesca Gardiner a jeho premiéra je naplánována již na rok 2026. Jenže, server Deadline právě zjistil, že britská společnost Sky vlastněná mediálním gigantem Comcast, podala nedávno u federálního soudu v New Yorku třicetišestistránkovou stížnost. Tím Warnerům výrazně komplikuje situaci ještě před začátkem natáčení plánovaného čarodějnického seriálu. Podstata sporu spočívá v tom, že Warner Bros. údajně neplní své závazky dané smlouvou z roku 2019, která předepisuje, že Warneři měli Sky každoročně nabídnout určité množství seriálů.

Sky tvrdí, že tato povinnost nebyla naplněna a že Warneři odepřeli Sky právo na partnerství u Harryho Pottera. Sky tak nyní požaduje, aby se mohli na produkci plánovaného seriálu podílet. To samozřejmě může mít zásadní dopad na to, jak se celý projekt bude vyvíjet. Celou situaci navíc zamotává fakt, že Warner Bros. chtěli nový seriál využít jako pilíř rozšíření své streamovací platformy Max do Evropy. Warneři chtějí mít Harryho Pottera výhradně pro sebe, aby na jeho základě posílili svou pozici na trhu. Sky ale není ochotná ustoupit a chce být u toho. Zatím není jasné, jak tento právní spor dopadne, ale jisté je, že pro Warner Bros. a jejího šéfa Davida Zaslava to znamená další velkou překážku. Naposledy se k celé situaci vyjádřili Warneři a prohlásili, že žalobu považují za neopodstatněnou a Sky se jen pokouší získat páku při vyjednávání o programových právech po roce 2025, kdy vyprší stávající smlouvy a nehodlají ustoupit od původního plánu uvést seriál výhradně na Maxu.

Zdroj: Slashfilm

Reklama  14 zobrazení   16 se líbí
Poslední film Clinta Eastwooda je tady! Trailer slibuje sžíravé drama, které nedostanete z hlavy
Poslední film Clinta Eastwooda je tady! Trailer slibuje sžíravé drama, které nedostanete z hlavy
01.10.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Herecká a režijní legenda Clint Eastwood oslavila již neskutečných 94 let. Zatímco většina lidí podobného věku sedí doma pod dekou a doufá, že se dožije dalšího dne, charismatický filmař pokračuje v plnokrevné dramatické tvorbě. A nyní odhalil zdá se svůj definitivně poslední film, který řeší sžíravou otázku viny a trestu.

Stvůra děsivější než zlo v mrazivém traileru. Upírský spektákl se točil v Česku
Stvůra děsivější než zlo v mrazivém traileru. Upírský spektákl se točil v Česku
01.10.2024 6:00:00 | Filmové novinky

Zatímco v USA se děsivý Nosferatu zjeví již na Vánoce, v Česku si počkáme až do nového roku. Novinka režiséra Roberta Eggerse však slibuje mrazivou podívanou, ve které upíři opět získají renomé děsivých monster.

Marvel slaví nečekaný hit. Čarodějnická novinka překonává očekávání
Marvel slaví nečekaný hit. Čarodějnická novinka překonává očekávání
30.09.2024 19:20:00 | Filmové novinky

První epizoda nového seriálu z dílny Marvelu Agatha: Za vším schovaná dosáhla na Disney+ během prvního týdne solidní sledovanosti. I když se tato čísla nedají srovnat s největšími hity z portfolia Disneyho, jde o relativně slibný začátek.

Sebevražda, které nikdo nevěří. Případ, který otřásl Českem, v mrazivém traileru
Sebevražda, které nikdo nevěří. Případ, který otřásl Českem, v mrazivém traileru
30.09.2024 14:45:00 | Filmové novinky

Před deseti lety se v Letňanech odehrála děsivá smrt mladé dívky Anety. Policie případ uzavřela jako sebevraždu, zdá se však, že vyšetřování neproběhlo zcela standardně. Nyní se tvůrci snímku Aneta rozhodli podivný případ otevřít a nechat celou situaci posoudit zahraničními experty.