FB pixel TP pixel
Nejlepší Avenger je zpátky! Marvel představil trailer na vánoční akční nášup © Marvel Studios

Nejlepší Avenger je zpátky! Marvel představil trailer na vánoční akční nášup

Poslední ze zakládajících členů Avengers se konečně dočká vlastního sólového projektu, tentokráte ve formě šestidílného seriálu. Hawkeye představuje svůj první trailer a zdá se, že štafetu mladší hrdince Kate Bishop předá ve vánočním rodinném dobrodružství.

Filmové novinky

Hawkeyův návrat

Jak jsme si již uvedli v perexu, Hawkeye je posledním hrdinou z původní sestavy Avengers, který se nedočkal vlastního projektu. Nyní, více než deset let po svém filmovém debutu, konečně míří do seriálu, v němž by měl uzavřít svůj příběh a předat štafetu hlavní lukostřelkyně marvelovského univerza Kate Bishop. Marvel konečně představuje trailer ke svému projektu, v němž vidíme celou řadu skvělých narážek a také návrat hlavní hvězdy Jeremyho Rennera, jeho filmové manželky v podání Lindy Cardellini a také marvelovský debut představitelky Kate Bishop Hailee Steinfeld.

Kdo je ta nová?

V traileru vidíme celou řadu odkazů na dřívější projekty ze světa Marvelu a kromě skvělého odkazu na muzikál o Captainu Americovi alias Stevu Rogersovi se v něm poprvé setkáváme s Kate Bishop, jež v úvodu nosí nechvalně proslulý kostým Ronina. Podobný měl na sobě Clint Barton v první polovině předloňského snímku Avengers: Endgame a nosil jej v době, kdy se snažil po ztrátě své rodiny zahnat chmury. Proč bude Kate v seriálu nosit tento v komiksech rovněž ikonický kostým zatím nevíme, víme však, že si ji nakonec pod svá křídla vezme právě Clint a vycvičí z ní svou nástupnici, ze které se časem snad stane i velitelka Young Avengers!

O co půjde?

Dle traileru víme, že se nejspíše dočkáme poctivé vánoční komiksovky, která naváže na tradici Batman se vrací, Iron Mana 3, ale i ikonické Smrtonosné pasti. Hawkeye se bude muset vyrovnat s minulostí v podobě svého účinkování coby Ronina a kvůli tomu se dostane do potíží. Raději proto ukryje svou rodinu a vydá se po stopách "nového Ronina", tedy Kate Bishop. Postupně zjistí, že mu jde o život a nakonec se tak nejspíše střetne s Yelenou Belovou, jež jej vyráží podle potitulkové scény z filmu Black Widow, zavraždit. Seriál vychází z několika komiksových sérií a debutuje na Disney+ 24. listopadu, přičemž jeho poslední epizodu uvidíme 29. prosince. Showrunnerem projektu je Jonathan Igla, který aktuálně připravuje i spin-off jménem Echo, jenž se zaměří na Mayi Lopez v podání Alaquy Cox.

 14 946 zobrazení  
Strhující trailer thrilleru od režiséra Training Day nenechá vydechnout
Strhující trailer thrilleru od režiséra Training Day nenechá vydechnout
10.09.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Na hollywoodské adaptace úspěšných evropských filmů jsme z minulosti zvyklí. I když k nim často přistupujeme skepticky, hvězdná jména stojící za netflixovským thrillerem Viník nás rozhodně chladnými nenechávají.

Filmtoro (skoro) v Torontu: Jak fungují filmové festivaly v čase pandemie?
Filmtoro (skoro) v Torontu: Jak fungují filmové festivaly v čase pandemie?
09.09.2021 19:00:00 | Filmové novinky

46. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Torontu budiž zahájen. Jeden z nejprestižnějších filmových festivalů poběží v hybridní formě online a v kanadské metropoli následujících 9 dní. A Filmtoro bude u toho!

Neo je zpátky! První nabušená ukázka ze čtvrtého Matrixu je tady
Neo je zpátky! První nabušená ukázka ze čtvrtého Matrixu je tady
09.09.2021 15:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci kultovní sci-fi Matrix se dočkali, studio Warner Bros. představilo první oficiální trailer Matrixu Resurrections, který vrací Thomase Andersona zpět do hry.

Pořádný trailer megahitu Sexuální výchova láká na velké změny 3. řady
Pořádný trailer megahitu Sexuální výchova láká na velké změny 3. řady
08.09.2021 13:00:00 | Filmové novinky

Netflix k potěše všech fanoušků konečně vydal první regulérní trailer na 3. řadu skvělého teenagerského seriálu Sexuální výchova. Mimo jiné nová ředitelka zavádí v Moordale nové pořádky, Adam a Eric do toho oficiálně praští a Aimee objevuje feminismus.