FB pixel TP pixel
HBO Max startuje v Česku už za pár dní! Jak ušetřit a co všechno čekat? © Warner Bros.

HBO Max startuje v Česku už za pár dní! Jak ušetřit a co všechno čekat?

Pokud se nic mimořádného nestane, v úterý 8. března dopoledne odstartuje v Česku streamovací platforma HBO Max. Základní informace už známe, ale co další detaily? Máme pro vás shrnutí těch nejzajímavějších.

4. 3. 2022 18:00 | Streaming novinky

Váš účet se převede, historie nikoliv

Kdo má nyní účet na HBO GO, použije pro HBO Max stejné přihlašovací údaje. To ale jediné zůstává, nic dalšího z vašeho účtu se nepřevádí. Zmizí historie přehrávání, rozkoukané filmy či seznam vašich oblíbených pořadů ke zhlédnutí později. Na HBO Max jsou nově k dispozici uživatelské profily a tudíž po jejich prvotním nastavení začíná vaše uživatelská cesta od nuly. Také si budete muset znovu spárovat váš účet se zařízením, jako jsou chytré televize, ale to souvisí hlavně s další změnou.

Vyhlížejte novou HBO Max aplikaci

HBO Max startuje v Česku už za pár dní! Jak ušetřit a co všechno čekat? © Warner Bros

Se spuštěním HBO Max končí značka HBO GO jako taková. Zatímco web vás přesměruje a můžete hned navázat, u aplikací pro telefony, tablety, televize či konzole je to složitější. Původní aplikace HBO GO přestane fungovat a vyzve vás ke stažení nové aplikace HBO Max. Tu si budete moci stáhnout z příslušných obchodů, k dispozici ale bude opravdu až 8. března ráno. Do té doby si můžete jen číst, které všechny přístroje jsou podporované (hlídejte hlavně chytré televize) a jaké jsou recenze.

Kvůli HBO Max 4K televizi zatím nekupujte

Pokud jste doufali, že s nástupem HBO Max dojde k výraznému nárůstu obsahu ve vyšší obrazové a zvukové kvalitě, budete uspokojeni jen částečně. Současné HBO GO běží v (rádoby) HD kvalitě, část pořadů je jenom SD. Ty nejméně kvalitní zůstanou v drtivé většině stejné, pro 95 % ostatních platí, že jejich nejvyšší kvalita je HD. HBO slibuje, že u této kvality bude bitrate okolo 8 Mb/s, uvidíme nakolik se tedy situace s (ne)kvalitou obrazu zlepší. Pouze zhruba 30 pořadů bude mít 4K kvalitu (a slibovaný bitrate okolo 25 Mb/s) a jsou to pouze filmy jako Duna, Matrix či Wonder Woman. Pro Pána prstenů či Harryho Pottera ve 4K tak budete muset vyrazit na iTunes či si koupit Blu-Ray. Ani Hra o trůny nebude na HBO ve 4K, ta je jen na discích a to ještě upscale (točilo se v menší kvalitě).

Chcete ušetřit? Nečekejte

HBO Max startuje v Česku už za pár dní! Jak ušetřit a co všechno čekat? © HBO

Jestliže dnes platíte 159 Kč za HBO GO, tato cena vám jako stávajícím zákazníkům končí a dál budete platit už jen 132 Kč, dokud jej nezrušíte. Noví zákazníci, kteří se upíší HBO Max od 8. do 31. března, budou mít stejné podmínky a budou platit pouze 132 Kč, a to po celou historii, opět dokud předplatné nezruší. Kdo předplatné přeruší od dubna dále a pak se po čase znovu registruje či kdokoliv, kdo se nově registruje po 1. dubnu, bude plaitit už 199 Kč za měsíc. A pak tu je jedna zatím nepříliš propíraná cesta. Se spuštěním HBO Max by se měla objevit i nabídka na roční předplatné, které bude stát 1590 Kč. Pokud zaplatíte na rok dopředu, bude vaše cena také cca 132 Kč za měsíc, ale ta negarantuje, že to vydrží i další rok. Toto všechno se týká jen přímých zákazníků. Pokud se dostanete k HBO přes operátora, cena se řídí vaší smlouvou s ním.

Vyhraďte si volno na nové seriály

Seriáloví fandové si mohou rovnou naplánovat od úterý volno a ponořit se do světa nových HBO Max seriálů, které nás zatím minuly. Komiksovou šíleností Peacemaker můžete navázat na nedávný Sebevražedný oddíl a další filmy z DC vesmíru. Postapokalyptické drama Station Eleven vám zatím jen v seriálu ukáže, co se stane, když se civilizace zhroutí po celosvětové pandemii. Černá komedie Made for Love popisuje na dálku sledovaný život manželky technologického miliardáře. The Sex Life of College Girls je název vypovídající sám o sobě, naopak Hacks nebude nic pro milovníky hackování, ale standup komedie, protože se v něm spojí stárnoucí komička a nadějná mladá scenáristka. Toto jsou všechno HBO Max exkluzivity z posledního roku, na které se zatím nedostalo, další už jsme vidět mohli (Vychováni vlky, Letuška). A fandové některých starších seriálů, které zatím u nás nikdy online nebyly, se mohou také těšit na pár překvapení - jako jsou Upíří deníky, The Originals nebo Hranice nemožného.

Kdo si počká, ten se Batmana dočká

HBO Max startuje v Česku už za pár dní! Jak ušetřit a co všechno čekat? © Warner Bros

Paralelní premiéry Warner filmů jako v loňském roce v USA už jsou minulostí, celosvětově teď platí, že na HBO Max se novinky objeví 45 dní od kinopremiéry. První velkou peckou bude nový The Batman, který právě vstoupil i do našich kin. Měsíc a půl uplyne plus mínus 19. dubna, okolo tohoto data byste tedy mohli mít nejnovější verzi netopýřího muže ve 4K kvalitě za menší cenu než lístek do kina.

Zdroj: HBO

 2 se líbí
Tomáš Vyskočil
Svůj první filmový web spustil už v roce 1999. Od té doby si uvědomil, že nebude dělat nic jiného než psát o filmech na internet. A tak založil a spustil FilmPub, první velký filmový magazín. O pár let později přešel na seriály a pro pár fanoušků spustil Lost.cz. Protože těch fandů bylo najednou dost, rozhodl se spustit i další weby a tak vznikla Edna.cz. Mezitím pracoval a psal třeba pro Premiere, DiViDi a další filmové časopisy. Když mu kamarádi před pár lety říkali, že stahují pirátské filmy, protože u nás není nabídka, tak si jeden víkend sedl, naprogramoval skript, který stáhl všechny dostupné nabídky u nás a tak vzniklo Filmtoro. Filmy a seriály už neopustí, protože filmy a seriály nikdy neopustily jeho.
HBO má nový masivní hit. Nepřekonal jen Hru o trůny
HBO má nový masivní hit. Nepřekonal jen Hru o trůny
03.03.2022 10:00:00 | Streaming novinky

HBO má nový seriálový hit, který trenduje nejen na Youtube, Facebooku i Instagramu. V případě seriálu Euforie došlo dokonce k přepisování historických tabulek.

Netflix pod palbou. V Rusku měl vysílat propagandu proti Ukrajině
Netflix pod palbou. V Rusku měl vysílat propagandu proti Ukrajině
01.03.2022 13:00:00 | Streaming novinky

Od 1. března má v Rusku platit zákon, který nařizuje službám s více než 100 000 denními uživateli zahrnovat do svého programu ruské propagandistické pořady. Mezi službami byl i Netflix.

Netflix ovládl další jihokorejský hit. Ve sledovanosti porazí i Zaklínače
Netflix ovládl další jihokorejský hit. Ve sledovanosti porazí i Zaklínače
23.02.2022 11:00:00 | Streaming novinky

Nový jihokorejský seriál se mezi diváky Netflixu šíří stejně rychle jako zombie virus, o kterém nové drama pojednává. Výkonný ředitel Netflixu, Ted Sarandos, v jednom z rozhovorů prohlásil, že Hra na oliheň byla jen začátek a Jižní Korea je připravena převzít filmový a seriálový svět.

Seriál o Boba Fettovi sklízí kritiku, je ale sledovanější než Mandalorian
Seriál o Boba Fettovi sklízí kritiku, je ale sledovanější než Mandalorian
18.02.2022 8:00:00 | Streaming novinky

Server Deadline přinesl překvapivou zprávu o sledovanosti seriálu The Book of Boba Fett, jehož první řada vysílaná na kanále Disney+ po sedmi dílech právě skončila.