FB pixel TP pixel
Kudla do zad Kevinu Costnerovi. Jeho vysněný projekt je v troskách a čekají ho dluhy © Warner Bros.

Kudla do zad Kevinu Costnerovi. Jeho vysněný projekt je v troskách a čekají ho dluhy

Westernový epos Kevina Costnera Horizont: Americká sága v kinech neuspěl a srpnová premiéra druhého dílu se tak ruší. Studio Warner Bros. se totiž rozhodlo poskytnout divákům více času na objevení rozmáchlého prvního dílu. Zadlužený režisér tak netuší, kdy dojde k návratu jeho vlastních investic v hodnotě desítek milionů dolarů.

Filmové novinky 11. 7. 2024 14:30 | Filmové novinky

Již dlouho před premiérou vysněného projektu Kevina Costnera Horizont: Americká sága mnozí předpovídali kasovní katastrofu. Ta se nakonec dostavila, když Costnerův western o prvním víkendu v zámoří utržil jen 11 milionů dolarů, navíc globální publikum tento veskrze americký projekt prakticky nezajímá. Dosud snímek celosvětově nastřádal 25 milionů dolarů, a to při odhadovaném rozpočtu okolo 100 milionů dolarů znamená výrazný neúspěch, při kterém se nabízela otázka, co bude s premiérou druhého dílu. Ta byla totiž naplánována již na 16. srpen. Tvůrci a distribuční společnosti se tak nyní logicky rozhodli uvedení Horizontu 2 odložit.

Záměrem je prý dát divákům více času na objevení prvního dílu, což by mohlo zvýšit očekávání a zájem o druhý díl. Film bude od 16. července dostupný na PVOD a brzy i na streamovací platformě Max, čímž by mohl oslovit širší publikum. Studio Warner Bros. tak doufá, že delší časový rozestup mezi premiérami umožní divákům lépe se seznámit s příběhem a postavami. Důvod zrušení uvedení zní však poněkud alibisticky a trochu jako kudla do zad od hollywoodského obra Warner Bros., který se donedávna tvářil, že chce film podpořit jako velký event. Reakce na první díl byly každopádně smíšené, zatímco kritici film spíše odzívali a stěžovali si na roztříštěnost příběhu, diváci jsou ke Costnerově novince smířlivější a cení působivou audiovizuální stránku a nevídanou rozmáchlost. Premiéra druhého dílu zatím není stanovena, podobně jako není jasné, jestli se vůbec někdy natočí plánovaný třetí a čtvrtý díl. Jedná se o další problém pro Costnera, který do filmu oficiálně narval 38 milionů z vlastních kapes, neoficiálně se ale mluví spíše o 50 milionech. A to je slušná díra do peněženky. Herecká a režijní legenda se kvůli filmu dokonce zaručila svým rozsáhlým rančem a nyní je jasné, že návratnost bude postupná a velmi pozvolná. Nezbývá nám než držet palce.

Zdroj: Variety

Reklama
Nejchválenější sci-fi posledních let se vrací. Trailer Odloučení slibuje odvetu za hry s pamětí
Nejchválenější sci-fi posledních let se vrací. Trailer Odloučení slibuje odvetu za hry s pamětí
10.07.2024 15:20:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Apple TV+ nabízí oproti konkurenci střídmější počet originálních titulů, což však kompenzuje intenzivní snahou o co nejkvalitnější obsah. Služba se navíc v posledních letech stala domovem řady skvostných sci-fi seriálů a ten nejchválenější se nyní vrací.

Nejlepší superhrdinský seriál Netflixu se loučí. Trailer láká na poslední spásu světa
Nejlepší superhrdinský seriál Netflixu se loučí. Trailer láká na poslední spásu světa
10.07.2024 12:00:00 | Filmové novinky

Superhrdinský seriál Umbrella Academy se již brzy rozloučí se svými fanoušky finální čtvrtou řadou. Netflix na ni láká velkolepým osudovým trailerem, ve kterém sourozenci musí opět spojit síly a připravit se na finální bitvu.

První trailer Gladiátora 2 je tady! Velkolepá historická řežba vypadá fantasticky
První trailer Gladiátora 2 je tady! Velkolepá historická řežba vypadá fantasticky
09.07.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Antické velkofilmy jsou roky mrtvé. Nyní se ale zdá, že by mohly znovu ožít. A je symbolické, že se o návrat zaprášeného žánru pokouší Ridley Scott, který ohromil svět oscarovým a dnes již legendárním spektáklem Gladiátor, který udělal hvězdu z Russella Crowe. Druhý Gladiátor vypadá dle očekávání naprosto skvěle.

Největší akčňák roku už je online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
Největší akčňák roku už je online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
09.07.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Návrat ságy Šíleného Maxe měl být velkou filmovou událostí letošního roku. Nakonec ale film předcházející událostem snímku Zběsilá cesta v kinech neuspěl. Nyní přichází online a zkusí ztracené finance získat zde. Kde všude je snímek dostupný?