FB pixel TP pixel
Hra o trůny jen tak neskončí. Nový seriál ukáže epický počátek Železného trůnu © HBO Max

Hra o trůny jen tak neskončí. Nový seriál ukáže epický počátek Železného trůnu

Úspěch fantasy seriálu Rod draka, který rozšířil populární svět Hry o trůny, povzbudil vedení HBO v hledání dalšího projektu z tohoto univerza. Vypadá to, že jeden takový už našli.

5. 4. 2023 15:10 | Filmové novinky

Po zasednutí Davida Zaslava do čela Warner Bros. Discovery (a jeho snaze šetřit a optimalizovat provoz) byla zrušena řada filmů a seriálů. Jednou z mála přetrvávajících jistot ale je, že pokud přijdete s projektem zaměřeným na Harryho Pottera či s jakýmkoli filmem nebo seriálem ze světa Hry o trůny, peníze na ně dostanete. Zatímco se chystá druhá řada Rodu draka, která zachycuje počátek pádu rodu Targaryenů a která bude bohužel oproti první řadě zkrácena, vedení HBO prý aktivně jedná o uvedení dalšího prequelu Hry o trůny, který by se opět zaměřil na Targaryeny, konkrétně na Aegona Dobyvatele, který si podmanil Západozemí a stal se prvním králem Železného trůnu.

Server Variety uvádí, že tento prequel je v rané fázi příprav, což znamená, že se o projektu aktivně jedná, jeho vznik ale ještě nebyl schválen. V tomto stadiu tak tento spin-off ještě logicky nemá showrunnera, žádného scenáristu ani režiséra. Vedení HBO je prý ale uhranuto tímto projektem, a kromě seriálu by mohl vzniknout i celovečerní film, který by na seriálové události navazoval, nebo jim předcházel. Aegon I. Targaryen, známý jako Aegon Dobyvatel, je zakladatel dynastie Targaryenů. Je popisován jako ambiciózní, záhadný a samotářský muž vysoké postavy s mohutnými rameny, který s pomocí svých sester a jejich draků dobyl Sedm království. Děj seriálu by se odehrával asi 130 let před událostmi Rodu draka. Je ovšem otázkou, jestli je mezi diváky po dalších targaryenovských pletichách a incestech opravdu poptávka.

Zdroj: Slashfilm

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Netflix láká na své největší dubnové hity. Uvede populární fantasy i historickou řež
Netflix láká na své největší dubnové hity. Uvede populární fantasy i historickou řež
04.04.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Největší streamovací služba Netflix si hned na úvod měsíce dubna přichystala upoutávku, která shrnuje největší hity, které diváky mají v následujících týdnech přilákat k obrazovkám televizí, mobilních telefonů i počítačů. V uvedeném videu však kupodivu řada zajímavých chystaných projektů chybí.

Harry Potter se má dočkat prvního seriálu. Záměr tvůrců je ohromným zklamáním
Harry Potter se má dočkat prvního seriálu. Záměr tvůrců je ohromným zklamáním
04.04.2023 16:40:00 | Filmové novinky

Šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav má příští týden oznámit novou strategii pro streamovací platformy, už nyní ale server Bloomberg přinesl zprávu, která není ani tak vzrušující, jako spíš určitým podivným způsobem zajímavá. Populární fantasy série Harry Potter se podle všeho dočká seriálového zpracování.

Nejlepší Spider-Man se vrací ve fenomenálním traileru. Nic šílenějšího jste neviděli
Nejlepší Spider-Man se vrací ve fenomenálním traileru. Nic šílenějšího jste neviděli
04.04.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Už 1. června dorazí i do českých kin nové dobrodružství nejnápaditějšího a podle mnohých diváků i naprosto nejlepšího z filmových Spider-Manů. Miles Morales se tentokrát vydá napříč multivesmíry a nový trailer odhaluje, že nás čeká naprosto nespoutaná a do jisté míry šílená jízda.

Pán prstenů je snad prokletý. Po tragické smrti zvířete došlo na další neštěstí
Pán prstenů je snad prokletý. Po tragické smrti zvířete došlo na další neštěstí
04.04.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Seriálový Pán prstenů od Amazonu čelí jedné ráně za druhou. Nejenže se tento extrémně nákladný projekt setkal s velkou nepřízní části fanoušků, natáčení druhé řady v krátké době postihly již dvě neštěstí.