FB pixel TP pixel
Apple je vysmátý. Nová akční komedie je rekordním hitem, přestože se nikomu nelíbí © Apple TV+

Apple je vysmátý. Nová akční komedie je rekordním hitem, přestože se nikomu nelíbí

Akčně špionážní romantika Ghosted s Chrisem Evansem a Anou de Armas přepisuje na Apple TV+ tabulky sledovanosti. Diváci ani kritici ale z filmu nadšení nejsou.

27. 4. 2023 15:10 | Filmové novinky

Akční romantické dobrodružství Ghosted, ve kterém ústřední romantický pár tvoří hvězdní Chris Evans a Ana de Armas, debutoval na Apple TV+ minulý pátek 21. dubna. Snímek lákal na exotickou zápletku, která sleduje Colea Riggana (Evans), který se zamiluje do tajemné Sadie (Armas), jež je ovšem agentkou CIA. Shodou náhod jsou tak spolu zapleteni do mezinárodního dobrodružství s cílem zachránit svět. Podle čísel agentury Samba, která se v USA specializuje zejména na průzkum obsahu chytrých televizí, Applu sázka na sympatický hvězdný pár a globální romantickou akci vyšla. Ghosted totiž zažil největší debut v historii Apple TV+, když jej za první dva dny vidělo přes 328 tisíc diváků.

Pro srovnání se můžeme podívat na úvodní sledovanost jiných debutů na Apple TV+: sci-fi Finch s Tomem Hanksem mělo zapnuto 228 500 domácností, komedii Spirited sledovalo 174 000 domácností a nedávné drama Tetris mělo 88 000 zhlédnutí. Divácké a kritické přijetí snímku režiséra Dextera Fletchera (Bohemian Rhapsody) bylo ovšem chladné. Server Rotten Tomatoes dosud nasbíral pouhých 29 % kladných recenzí, kritiky na serveru Metacritic pak mají průměrnou známku 35 bodů ze 100 a ani diváci nejsou filmu moc nakloněni, když mu na IMDB udělují průměrnou známku 5.8 bodů z 10. I když si Apple vždy snaží hlídat kvalitu, u Ghosted se mu to moc nepovedlo. Skvělá čísla sledovanosti ale tento kvalitativní nezdar určitě vynahradí.

Zdroj: Collider

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Boží sci-fi seriál Netflixu láká na novou řadu nečekaným trailerem a hvězdným obsazením
Boží sci-fi seriál Netflixu láká na novou řadu nečekaným trailerem a hvězdným obsazením
26.04.2023 18:20:00 | Filmové novinky

Netflix si přichystal velmi milé překvapení, když konečně oznámil miliony diváků vytoužený návrat sci-fi fenoménu Black Mirror alias Černé zrcadlo. Seriálový hit tvůrce Charlieho Brookera slibuje velké změny a nejlepší řadu vůbec.

Naprostá komiksová pecka. Časem cestující Flash nadchl kritiky i Toma Cruise
Naprostá komiksová pecka. Časem cestující Flash nadchl kritiky i Toma Cruise
26.04.2023 16:40:00 | Filmové novinky

Zdá se, že komiksy od DC nabírají dech a cestování v čase ve filmu The Flash bude skutečným filmovým zážitkem. Po Tomu Cruisovi totiž viděli film první diváci včetně několika kritiků a zatím jednohlasně tvrdí, že se jedná o událost nejen letošního roku.

Původní scénář Gladiátora byl „naprostá blbost“. Russell Crowe popsal, proč chtěl film opustit
Původní scénář Gladiátora byl „naprostá blbost“. Russell Crowe popsal, proč chtěl film opustit
26.04.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Russell Crowe se do srdcí fanoušků zapsal především svou ikonickou rolí římského generála Maxima z historického velkofilmu Gladiátor. V nedávném interview ale australský herec prozradil, že chybělo málo a od projektu kvůli špatnému scénáři utekl.

Dva Batmani kradou nový trailer Flashe pro sebe. Divoká jízda časem bere dech
Dva Batmani kradou nový trailer Flashe pro sebe. Divoká jízda časem bere dech
25.04.2023 22:15:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. představilo nový trailer na akční komiksovou podívanou The Flash. Místo šarlatového běžce si ale celé představení krade pro sebe Batman Michaela Keatona, který hláškuje jako za časů Tima Burtona a účastní se veškeré obří akce.