FB pixel TP pixel
Naprostá komiksová pecka. Časem cestující Flash nadchl kritiky i Toma Cruise © Warner Bros.

Naprostá komiksová pecka. Časem cestující Flash nadchl kritiky i Toma Cruise

Zdá se, že komiksy od DC nabírají dech a cestování v čase ve filmu The Flash bude skutečným filmovým zážitkem. Po Tomu Cruisovi totiž viděli film první diváci včetně několika kritiků a zatím jednohlasně tvrdí, že se jedná o událost nejen letošního roku.

26. 4. 2023 16:40 | Filmové novinky

Ohledně diváckých reakcí z nejrůznějších fanouškovských Conů by měl být člověk vždycky obezřetný, protože nadšení fanoušci málokdy pohaní něco, na co se těšili dlouhé měsíce či roky. A když už se jim něco nelíbí, obvykle film stále alespoň trochu pochválí za něco marginálního. V případě blížícího se filmu The Flash však zatím všechny indicie naznačují, že by dosavadní hype okolo filmu mohl padnout na úrodnou půdu a v kinech bychom se skutečně mohli dočkat něčeho speciálního. Ostatně o nadstandardních kvalitách filmu v hlavní roli s Ezrou Millerem a hned dvojicí Batmanů (Michael Keaton a Ben Affleck) se mluví opakovaně. Například v únoru si měl snímek vyžádat sám král blockbusterů Tom Cruise, jemuž bylo vyhověno a po zhlédnutí nehotové verze údajně zavolal i režiséru Andy Muschiettimu, aby vyjádřil své nadšení.

Nehotovou verzi měli nyní vidět i někteří diváci a kritici na probíhajícím CinemaConu, na němž šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav mimo jiné potvrdil kinařům, že za jeho vlády nemá společnost zájem tvořit filmy přímo pro streamovací služby, ale výhradně pro setmělé kinosály. Což je strategie, kterou Zaslav prosazuje dlouhodobě. Ostatně nezapomeňme, že to byl právě on, kdo nechal zavřít do trezoru nedokončenou verzi Batgirl, která měla jít rovnou na HBO Max a podle dosavadních informací nedosáhla takových kvalit, aby to nepoškodilo ceněnou značku. Promítání na CinemaConu bylo vůbec prvním oficiálním představením filmu živému publiku, přičemž jak uvádí někteří z novinářů, snímek ještě nebyl dokončený a místy proto působil těžkopádně a poněkud přeplácaně. To se ale může do uvedení v kinech změnit. I tak ale film sbírá pouze chválu a je prakticky jednohlasně označován za komiksovou událost, která tu nebyla roky, a za jeden z nejlepších komiksových filmů vůbec.

Například zakladatel Hollywood Critics Awards a hlasující v cenách BAFTA či EMMY Scott Menzel chválí nejen výkon Ezry Millera, který podle něj táhne celý film na svých bedrech rovnou v dvojroli, ale i hutné emoce, velkolepou akci, potřebné srdíčko a dokonce i humor a tunu odkazů pro největší nerdy v publiku. Michael Keaton je jako Batman nepřekvapivě skvělý a Sasha Calle jako Supergirl rovněž září. Prý je dobré se do premiéry vyhnout spoilerům, protože je film plný nejrůznějších překvapení. Obdobně je na tom Perri Nemiroff z Collideru, která cení coming-of-age příběh, trefný humor a výraznou kreativitu u Flashových schoností a akčních scén. O tom, že je film speciální událostí, mluví i Steve Weintraub z Collideru a Erik Davis z Fandanga, kteří chválí invenční vyprávění a upozorňují, že Warner Bros. na projekci neukázali potitulkové scény. Ve finálním filmu by ale být měly.

The Flash dorazí do českých kin již 15. června.

Zdroj: MovieWeb / THR

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Původní scénář Gladiátora byl „naprostá blbost“. Russell Crowe popsal, proč chtěl film opustit
Původní scénář Gladiátora byl „naprostá blbost“. Russell Crowe popsal, proč chtěl film opustit
26.04.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Russell Crowe se do srdcí fanoušků zapsal především svou ikonickou rolí římského generála Maxima z historického velkofilmu Gladiátor. V nedávném interview ale australský herec prozradil, že chybělo málo a od projektu kvůli špatnému scénáři utekl.

Dva Batmani kradou nový trailer Flashe pro sebe. Divoká jízda časem bere dech
Dva Batmani kradou nový trailer Flashe pro sebe. Divoká jízda časem bere dech
25.04.2023 22:15:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. představilo nový trailer na akční komiksovou podívanou The Flash. Místo šarlatového běžce si ale celé představení krade pro sebe Batman Michaela Keatona, který hláškuje jako za časů Tima Burtona a účastní se veškeré obří akce.

První trailer 3. řady Zaklínače je tady! Cavillovo loučení má dvě data uvedení
První trailer 3. řady Zaklínače je tady! Cavillovo loučení má dvě data uvedení
25.04.2023 16:35:00 | Filmové novinky

Netflix po měsících čekání konečně odhalil první trailer na třetí řadu seriálu Zaklínač. Poslední epizody, v nichž se objeví herec Henry Cavill jako Geralt z Rivie, budou mít premiéru během léta. Najednou ale seriál neuvidíme.

Trailer na Equalizer 3 slibuje krvavá jatka italské mafie. Revolver skončí v oku padoucha
Trailer na Equalizer 3 slibuje krvavá jatka italské mafie. Revolver skončí v oku padoucha
25.04.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Denzel Washington se po dlouhých 5 letech vrací jako dokonale vycvičený mstitel, který nenechá bezpráví nikdy bez odezvy. V závěrečném dílu akční série zatočí s italskou mafií, která naruší jeho důchod.