FB pixel TP pixel
Nová Hvězdná brána se blíží! Dojít má na film i seriál, ožije i RoboCop, Rocky a další © MGM Television

Nová Hvězdná brána se blíží! Dojít má na film i seriál, ožije i RoboCop, Rocky a další

Společnost Amazon se podle nových informací deníku Deadline konečně prohrabala zásobami studia MGM a rozhodla o tom, které filmové a seriálové hity dostanou novou šanci na život. Slavit mohou fanoušci Hvězdné brány, RoboCopa, ale i dalších populárních značek.

16. 4. 2023 13:20 | Filmové novinky

Když si společnost Amazon v březnu roku 2022 pořídila za 8,5 miliardy hollywoodské a opakovaně krachující studio MGM, bylo z toho nemalé pozdvižení, protože právě MGM je nedílnou součástí hollywoodské historie, což s sebou samozřejmě nese i ohromný katalog titulů, které je možné oživit. Včetně Jamese Bonda. Jenže to nikdy není tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát. Protože stejně jako u Bonda, za nímž producentsky stojí rodina Broccoliových, mají jednotlivé slavné IP své dílčí vlastníky práv, s nimiž musí Amazon nově vyjednat podmínky, aby se vyhnul případným pozdějším žalobám. A že jsou producentsko-autorské vztahy u individuálních projektů neskutečně složité, potvrzuje i fakt, že MGM má na jejich rozplétání celé oddělení vedené Cynthií Waldmanovou, která je součástí společnosti přes 20 let. Ta nyní měla podle informací deníku Deadline dostat na starost přípravu veškerých podkladů hned pro několik franšíz, které chce Amazon přetavit do nových filmů a seriálů.

Bond zatím ne, Hvězdná brána ano

Fanoušci Bonda budou bezpochyby smutnit, protože podle Deadline se zatím rozhodně žádný seriál nechystá. Barbara Broccoli naopak hledá nového filmového Bonda a chystá se již před rokem ohlášená reality-show. S jinými sériemi už je to podle všeho lepší. Amazon se podle všeho rozhodl, že oživí Hvězdnou bránu, RoboCopa, Pravou blondýnku, Barbershop, Fame, Sedm statečných, Růžového pantera a Aféru Thomase Crowna.

Ani u jednoho projektu nejsou známy bližší detaily, ví se však alespoň to, do jaké podoby mají být tyto známé značky zadaptovány a že pravděpodobně půjde o kompletní restarty. U Hvězdné brány má Amazon zájem o startovní film, na který by následně navazoval seriál. RoboCop by naopak měl otestovat zájem publika nejprve v televizi, respektive zřejmě na službě Amazon Prime Video, a až případný úspěch by rozhodl i o nové filmové adaptaci, z níž doposud úspěšně vyšel pouze holandský úchylák Paul Verhoeven. Barbershop, Fame a Sedm statečných mají dostat výhradně seriálovou podobu a Thomas Crown s Růžovým panterem by měli opět řádit ve filmových verzích. U Růžového pantera je pak zajímavá informace, že by se mohlo jednat přímo o animák, nikoli o novou hranou adaptaci.

Další filmy a seriály s Rockym?

Amazon hodlá podle všeho těžit i další známé značky studia MGM. Podle informací Deadline přetrvává zájem i o sérii Poltergeist a již dříve bylo oznámeno, že Amazon a Michael B. Jordan hodlají filmově a seriálově rozšiřovat vesmír Creeda, přičemž dohodu o nabízení projektů primárně Amazonu nově podepsal i Sylvester Stalone se svou Balboa Productions. A ano, podle všeho je zájem o rozšiřování i Rockyho série.

Zdroj: Deadline

Reklama
Beata Mrazíková
Filmový vkus má pokřivený aktivním pohybem ve filmovém průmyslu, radost tak navzdory špatným marketingovým kampaním a hrozně nasazeným postsynchronům přináší především nekonečný přival reality shows a festivalové lahůdky. Kdyby se ztratily peníze ze světa, stále jí můžete platit v arašídových košíčcích a batátových hranolkách.
Avatar 2 a Ant-Man 3 na Disney Plus jen tak nebudou. Na předplatitele se kašle
Avatar 2 a Ant-Man 3 na Disney Plus jen tak nebudou. Na předplatitele se kašle
14.04.2023 16:00:00 | Filmové novinky

S nástupem staronového šéfa Boba Igera do vedení studia Disney se očividně výrazně mění strategie uvádění velkých filmových hitů na službě Disney Plus. Iger už dříve naznačil, že exkluzivní uvádění na Disney Plus není zrovna rentabilní. Nová oznámení o uvedení filmových hitů online jasně prokazují velké distribuční změny.

HBO Max v Česku zanikne až příští rok. První potvrzená cena nové služby potěší
HBO Max v Česku zanikne až příští rok. První potvrzená cena nové služby potěší
14.04.2023 15:10:00 | Filmové novinky

S oznámením transformace streamovací služby HBO Max na kratší Max přišlo i odhalení nové chystané cenové politiky, která bude zahrnovat dlouho slibované zakomponování reklam. Na Česko však zatím tyto plány nedopadnou. Jak to tedy bude s cenami předplatného?

Potvrzeno: Hra o trůny dostane nový seriál. Název fanoušky dokonale zmátl
Potvrzeno: Hra o trůny dostane nový seriál. Název fanoušky dokonale zmátl
13.04.2023 16:40:00 | Filmové novinky

Potvrzeno! Diváci HBO se dočkají dalšího prequelu fantasy série Hra o trůny, který bude vycházet z knih George R.R. Martina, konkrétně ze série novel Příběhy Dunka a Egga. Sám autor připraví scénář a bude také jedním z výkonných producentů. Zmatené reakce však vyvolal název nového seriálu.

Pattinsonův Batman míří do televize. První ukázka nového seriálu je fenomenální
Pattinsonův Batman míří do televize. První ukázka nového seriálu je fenomenální
13.04.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Nová streamovací služba Max odhalila i první záběry z očekávaného seriálového spin-offu nejnovějšího Batmana s Robertem Pattinsonem. Atmosférická upoutávka láká na ponurou gangsterskou podívanou ze zatopeného Gotham City s fantastickým Colinem Farrellem.