FB pixel TP pixel
HBO hasí průšvih? Kontroverzní seriál Idol končí dříve, jednu epizodu neodvysílá © HBO Max

HBO hasí průšvih? Kontroverzní seriál Idol končí dříve, jednu epizodu neodvysílá

HBO v nové upoutávce na další epizodu seriálu Idol zaskočilo řadu diváků, když v ní poutá na prý závěrečnou epizodu. Potíž je v tom, že jde teprve o pátý díl a původně bylo oznámeno 6 epizod.

27. 6. 2023 18:10 | Filmové novinky

Když 4. června na HBO Max startoval nový seriál režiséra Sama Levinsona Idol, plán byl jasný, udělat z novinky nástupce hitu Euforie, který nám ukáže temná zákoutí hudebního průmyslu. Levinson šel přitom skutečně na dřeň, když se v seriálu nebojí fyzického i psychického trýznění zpěvačky Jocelyn v podání Lily-Rose Depp a také velmi odvážných erotických scén a tématiky osobního kultu. Seriál byl před premiérou rovněž promítán na festivalu v Cannes, kde první reakce byly přinejmenším rozpačité. Po nich pak následovaly poměrně zdrcující recenze, které seriál odsoudily za lavinu byznysových klišé, příliš velkou a lacinou snahu o šokování a místy až slizké pojetí řady intimních momentů.

Další ránu seriálu uštědřili samotní diváci, když hojně promovaná novinka zaznamenala o 17 procent horší sledovanost při startu než Euforie a v dalších týdnech klesala. HBO se doposud nijak nevyjadřovalo, nyní však v novém traileru na 5. epizodu překvapilo diváky oznámením, že půjde o finální epizodu řady. Doposud totiž bylo komunikováno, že seriál nabídne šest epizod. To samozřejmě rozvířilo spekulace, že HBO chce seriál urychleně ukončit a zrušit, podle insiderů magazínu TVLine však jde o kreativní rozhodnutí samotného režiséra s tím, že další řada ani nikdy nebyla v plánu. Idol měl totiž být skutečně jen limitovanou sérií, která v jedné sezóně začne i skončí. HBO se každopádně ke zkrácení seriálu nijak nevyjádřilo, nevíme tudíž, zda šlo doposud o chybu v komunikaci ohledně délky seriálu, Levinsonovo rozhodnutí seriál na poslední chvíli zkrátit či snahu HBO dotlačit neúspěšnou novinku rychleji k cíli. Jedna věc je ale jistá, seriál po 4 epizodách nepůsobí dojmem, že ho lze uspokojivě završit jedinou epizodou. Odpovědi se však dočkáme příští pondělí.

Zdroj: TVLine / Rotten Tomatoes

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Tvůrci Zaklínače popsali, jak Geraltovi změní obličej. Vychází prý z knih
Tvůrci Zaklínače popsali, jak Geraltovi změní obličej. Vychází prý z knih
27.06.2023 17:15:00 | Filmové novinky

Třetí řada Zaklínače startuje na Netflixu již ve ve čtvrtek 29. června a je to naposledy, co se setkáme s Geraltem z Rivie v podáního Henryho Cavilla. Tvůrci nyní vysvětlují, jak si poradí se změnou vzhledu hlavního hrdiny. A nedává to moc smysl.

Z Netflixu zmizí 90 filmů s češtinou. Rozlučte se s Riddickem i Návraty do budoucnosti
Z Netflixu zmizí 90 filmů s češtinou. Rozlučte se s Riddickem i Návraty do budoucnosti
26.06.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Netflix má před sebou další z velkých odlivů licencovaných filmů. Tentokrát dojde k řezu hned 90 snímků, mezi nimiž budou oblíbené žánrovky i historické klasiky.

Geralt řeže hrdla i toká s Yennefer. Nový trailer Zaklínače slibuje velké změny
Geralt řeže hrdla i toká s Yennefer. Nový trailer Zaklínače slibuje velké změny
26.06.2023 16:55:00 | Filmové novinky

Už tento čtvrtek, 29. června, se na Netflix přiřítí třetí řada Zaklínače a Netflix slibuje, že dojde k velkým a zásadním změnám. Naznačuje tím snad, že konečně začne Sapkowského knihy věrně adaptovat, aby si udobřil fanoušky? Anebo tím pomrkává na přicházející změnu tváře hlavního hrdiny?

Strážci galaxie 3 míří online. Předplatitelé Disney Plus si počkají dlouho
Strážci galaxie 3 míří online. Předplatitelé Disney Plus si počkají dlouho
26.06.2023 15:35:00 | Filmové novinky

Marvel právě prozradil datum uvedení třetího dílu Strážců galaxie v digitální podobě a na fyzických nosičích, a potvrdil tak distribuční strategii studia, kterou realizoval u posledního Ant-Mana. Předplatitelé Disney+ nadšení nebudou.