FB pixel TP pixel
Strážci galaxie 3 míří online. Předplatitelé Disney Plus si počkají dlouho © Marvel Studios

Strážci galaxie 3 míří online. Předplatitelé Disney Plus si počkají dlouho

Marvel právě prozradil datum uvedení třetího dílu Strážců galaxie v digitální podobě a na fyzických nosičích, a potvrdil tak distribuční strategii studia, kterou realizoval u posledního Ant-Mana. Předplatitelé Disney+ nadšení nebudou.

26. 6. 2023 15:35 | Filmové novinky

Třetí díl Strážců Galaxie debutoval v našich kinech 4. května a po necelých dvou měsících stihl celosvětově nastřádat velmi slušných 828 milionů dolarů. Jeho dobývání temných sálů však pomalu končí, když Marvel konečně odhalil další distribuční putování snímku. A předplatitelé Disney+ opět nadšeni nebudou. Opakuje se zde totiž vzorec, kterým prošla i předchozí Marvelovka Ant-Man a Wasp: Quantumania, na kterou zákazníci pluska čekali 89 dnů od kinopremiéry. Marvel nyní oficiálně oznámil, že Strážci Galaxie: Volume 3 budou k dostání v digitální podobě na TVOD službách jako iTunes, Google Play nebo Rakuten od 7. července. Dalším kolečkem bude vydání filmu na fyzických nosičích jako Blu-ray či DVD, které proběhne 1. srpna.

Přesné datum uvedení třetích Strážců na Disney+ sice oficiálně uvedeno nebylo, dá se ale očekávat, že na Disney+ dorazí snímek 2. srpna, tedy den po vydání filmu na fyzických nosičích jako tomu bylo u Quantumanie. Pro Marvel je to příhodné datum i proto, že by se vydání Strážců odehrálo přesně týden po šestém a posledním dílu Tajné invaze, čímž by pokračoval stálý přísun obsahu MCU na tuto platformu. Diváci si tak musí zvykat, že doby, kdy filmy od Marvelu mířily na streamovací službu Disney Plus ve stejný čas jako do přímého prodeje na TVOD, jsou zřejmě definitivně pryč. Potvrzuje se tak změna distribuční strategie, která začala v době nahrazení Boba Chapeka Bobem Igerem, která má za cíl navýšit prodeje a příjmy z domácí zábavy.

Zdroj: The Direct

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Diváci jsou zničení a otřesení. Nolanův Oppenheimer je prý intenzivním hororem
Diváci jsou zničení a otřesení. Nolanův Oppenheimer je prý intenzivním hororem
25.06.2023 19:45:00 | Filmové novinky

Nový snímek režiséra Christophera Nolana Oppenheimer může na oko působit jako nudný životopis tvůrce atomové bomby. Jenže nebyl by to Nolan, aby svůj film nepojal výrazně autorsky a originálně. Oppenheimerův příběh je tak podle režiséra svou intenzitou podobný hororům a diváci z něj nebudou odcházet úplně v pořádku.

Tohle je Superman! Žhavý náhradník za Cavilla natočil fantastické kaskadérské video
Tohle je Superman! Žhavý náhradník za Cavilla natočil fantastické kaskadérské video
25.06.2023 18:50:00 | Filmové novinky

Každý nový casting Supermana je událostí, který přitáhne do Hollywoodu stovky potenciálních kandidátů. Jeden z největších frontrunnerů na nového syna Kryptonu se nyní objevil na kaskadérské nahrávce, ve které vypadá jako mladý Henry Cavill a létání mu jde pěkně od ruky.

Nejčernější komedie roku je konečně online. Bude vám ze sebe špatně
Nejčernější komedie roku je konečně online. Bude vám ze sebe špatně
25.06.2023 18:10:00 | Filmové novinky

Máte až po krk přeslazených romantických komedií a vztahovek, kde jsou hrdinové hodnější než Mirek Dušín? Na streaming konečně dorazila brilantní kousavá satira, která všechny tyto filmy hravě strčí do kapsy a ukáže jim velký zdvižený prostředníček.

Nejdrsnější horor roku dorazil na HBO jen 2 měsíce po premiéře v kinech
Nejdrsnější horor roku dorazil na HBO jen 2 měsíce po premiéře v kinech
23.06.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Neskutečně milé překvapení si přichystala tuzemská podoba streamovací služby HBO Max. Ta totiž uvedla už po dvou měsících od premiéry v kinech jeden z vůbec nejchválenějších a nejdrsnějších hororů letošního roku.